Eksperter advarer: Pas på! Stegt flæsk kan koste dig dyrt

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Stegt flæsk gemmer på en overraskende risiko, som har fået et af landets største forsikringsselskaber til at sende en særlig advarsel til danskerne.

Stegt flæsk med persillesovs – en klassiker i det danske køkken og uofficielt kåret som Danmarks nationalret.

Men bag den sprøde overflade gemmer sig en uventet fare, som nu får Topdanmark til at råbe vagt i gevær.

Det er nemlig ikke kun kolesterol og kalorier, der kan give problemer. Det kan også være en tandlægeregning, du ikke havde set komme.

Sammen med hårdt slik og brød med kerner udgør stegt flæsk ifølge Topdanmark en voksende risiko for såkaldte tyggeskader – altså skader på tænderne forårsaget under et måltid.

Læs også: Sådan opstår madforgiftning – og sådan undgår du den

Et boom i bid-skader

Det seneste år har Topdanmark registreret en bemærkelsesværdig stigning i antallet af anmeldte skader på deres ulykkesforsikring.

Faktisk udgør tyggeskader nu næsten en fjerdedel af alle skader under denne forsikring.

Det skyldes i høj grad en ændring i efteråret 2023, hvor tyggeskader blev dækket under ulykkesforsikringen – en mulighed, danskerne i den grad har grebet.

Ifølge skadesdirektør Rasmus Ruby-Johansen er danskerne glade for ordningen, men han kommer samtidig med en klar opfordring:

Læs også: Det vigtigste råd fødevareeksperter giver hvert år til julekokke

“Man bør være forsigtig, når man bider og tygger i noget hårdt som for eksempel stegt flæsk. Du bør derudover bruge din sunde fornuft, så lad for eksempel være med at åbne en øl med tænderne”, siger han i en pressemeddelelse.

Du skal gøre dig fortjent til dækningen

Men inden man læner sig tilbage og nyder tanken om økonomisk tryghed ved en flæskeskade, er der en vigtig detalje: Dækningen gælder kun, hvis du kan dokumentere, at du passer dine tænder.

Det betyder regelmæssige tandeftersyn og generel god tandpleje.

Og selvom forsikringen dækker, så er det langt billigere og mindre smertefuldt at være lidt ekstra opmærksom ved middagsbordet.

Læs også: Hvordan GLP-1 medicin ændrer spisevaner i julen

Artiklen er baseret på informationer fra B.T.

Læs også: Fødevareeksperter advarer mod sølvpapir til bestemte julemadrester

Andre Artikler

Derfor falder humøret om vinteren – og hvordan du kan modvirke det

Forskning viser, at små ændringer i hverdagen kan gøre vintermånederne både lettere og mere energifyldte.

Sådan opstår madforgiftning – og sådan undgår du den

Mavekramper, kvalme og feber efter et måltid skyldes ikke altid “dårlig fordøjelse”. Ofte er årsagen mere konkret og i mange tilfælde til at undgå.

Hvorfor 24 timers vågenhed svarer til alkoholpåvirkning

Selv få sekunders mikrosøvn kan sætte både din sikkerhed og din koncentration på spil.

Det vigtigste råd fødevareeksperter giver hvert år til julekokke

En lille køkkenfejl juleaften kan være nok til at give hele familien en uventet mavepine.

Derfor falder humøret om vinteren – og hvordan du kan modvirke det

Forskning viser, at små ændringer i hverdagen kan gøre vintermånederne både lettere og mere energifyldte.

Sådan opstår madforgiftning – og sådan undgår du den

Mavekramper, kvalme og feber efter et måltid skyldes ikke altid “dårlig fordøjelse”. Ofte er årsagen mere konkret og i mange tilfælde til at undgå.

Hvorfor 24 timers vågenhed svarer til alkoholpåvirkning

Selv få sekunders mikrosøvn kan sætte både din sikkerhed og din koncentration på spil.