Den 25. marts er ikke bare en tilfældig tirsdag i marts – det er Vaflernes Dag!
En dag, hvor vi med god samvittighed kan kaste os over de sprøde, gyldne og uimodståelige vafler.
Dagen stammer oprindeligt fra Sverige, hvor „Vårfrudagen‟ fejres netop i dag.
Den religiøse højtid blev over tid forvansket til „Våffeldagen‟ – og vupti, så var en ny madtradition født.
Læs også: Derfor kobler forskere rødt kød til demens og hjerteproblemer
Siden da har hele Norden taget skikken til sig, og det er i dag en udbredt tradition at servere vafler med alt fra syltetøj og flødeskum til ost og skinke.
Men hvad hvis du gerne vil hoppe med på vaffelbølgen uden at sprænge kalorieregnskabet?
Det kan sagtens lade sig gøre – vi har nemlig opskriften på sunde vafler, der stadig smager syndigt lækkert
Opskrift på sunde banan-havre vafler
Opskriften giver 4 vafler.
Læs også: Skal du virkelig drikke vand, selvom du ikke er tørstig?
Ingredienser
- 2 modne bananer
- 2 æg
- 1 dl havregryn
- 1 dl havremælk (eller anden plantebaseret mælk)
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver (kan udelades)
- ½ tsk kanel (valgfrit)
- En knivspids salt
- Kokosolie eller smør til vaffeljernet
Fremgangsmåde
- Blend alle ingredienserne i en blender eller foodprocessor til en glat dej.
- Varm vaffeljernet op og pensl med lidt kokosolie.
- Hæld lidt af dejen i vaffeljernet og bag dem i 3-4 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.
- Servér straks – gerne med frisk frugt, skyr, lidt honning eller en skefuld nøddesmør.
Tip: Hvis du vil have ekstra protein, kan du tilsætte 1 spsk proteinpulver til dejen. Eller prøv at blande lidt revet gulerod eller squash i for ekstra grønt.
Læs også: Her er den sundeste fisk - og den fisk, du bør undgå!