Lam med forårsgrønt og urtedressing – en sund påskeoplevelse

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Drop de tunge flødesaucer og overbagte kartofler – denne påske byder vi på en lettere, sundere version af lam, hvor forårets friske råvarer får lov at spille hovedrollen.

Få opskriften på et lunt og lækkert måltid, der smager af solskin og tradition i én bid!

Lam med grillede grøntsager og urtedressing

Til 4 personer.

Ingredienser

Til lammet:

  • 600 g lammekølle i skiver eller lammefilet
  • 2 fed hvidløg
  • Saft og skal fra 1 citron
  • 1 spsk olivenolie
  • Frisk rosmarin og timian
  • Salt og peber

Til de grillede grøntsager

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

  • 2 gulerødder
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 squash
  • 1 rød peber
  • 1 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • Havsalt og friskkværnet peber

Urtedressing

  • 1 potte frisk persille
  • 1 lille håndfuld frisk mynte
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande citronsaft og -skal, presset hvidløg, olivenolie og hakket rosmarin/timian.
  2. Gnid lammet godt ind i marinaden, og lad det trække i minimum 30 minutter – gerne længere, hvis du har tiden.
  3. Skær alle grøntsagerne i passende stykker. Vend dem i olivenolie, salt og peber, og grill dem enten på en grillpande eller i ovnen ved høj varme (200°C varmluft i ca. 20-25 minutter), til de er let gyldne, men stadig har bid.
  4. Blend eller hak urterne fint og rør dem sammen med hvidløg, sennep, eddike og olie. Smag til med salt og peber. Den skal være frisk og lidt syrlig – perfekt til at løfte lammet og grøntsagerne.
  5. Tag lammet ud af marinaden og steg det på en varm pande i 2-3 minutter på hver side – afhængigt af tykkelsen. Det skal være let rosa indeni for optimal smag og saftighed.
  6. Anret det grillede lam ovenpå de varme grøntsager og dryp med den friske urtedressing.
  7. Pynt evt. med lidt ekstra urter og citronskal. Ønsker du lidt ekstra fylde, kan du servere retten med et lille drys kogte perlebyg eller en let couscous.

Læs også: Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

Andre Artikler

Nyt studie kortlægger langvarige følger af spiseforstyrrelser

En ny analyse af langvarige sygdomsforløb tegner et tydeligt billede af, hvor alvorlige følger spiseforstyrrelser kan få. Forskere...

Skimmelsvamp bliver et voksende sundhedsproblem efter ekstremt vejr

Når storme og skybrud rammer, tænker de fleste først på ødelagte huse, strømafbrydelser og forsikringer. Men for mange...

Derfor kan en kold pande være nøglen til bedre nattesøvn

Mange kender følelsen af at ligge vågen, mens minutterne tikker af sted, og kroppen nægter at falde til...

Opskrift på dadeltrøfler, der smager som romkugler

Disse dadeltrøfler er den sundere udgave af klassiske romkugler

Nyt studie kortlægger langvarige følger af spiseforstyrrelser

En ny analyse af langvarige sygdomsforløb tegner et tydeligt billede af, hvor alvorlige følger spiseforstyrrelser kan få. Forskere...

Skimmelsvamp bliver et voksende sundhedsproblem efter ekstremt vejr

Når storme og skybrud rammer, tænker de fleste først på ødelagte huse, strømafbrydelser og forsikringer. Men for mange...

Derfor kan en kold pande være nøglen til bedre nattesøvn

Mange kender følelsen af at ligge vågen, mens minutterne tikker af sted, og kroppen nægter at falde til...