Lam med forårsgrønt og urtedressing – en sund påskeoplevelse

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Drop de tunge flødesaucer og overbagte kartofler – denne påske byder vi på en lettere, sundere version af lam, hvor forårets friske råvarer får lov at spille hovedrollen.

Få opskriften på et lunt og lækkert måltid, der smager af solskin og tradition i én bid!

Lam med grillede grøntsager og urtedressing

Til 4 personer.

Ingredienser

Til lammet:

  • 600 g lammekølle i skiver eller lammefilet
  • 2 fed hvidløg
  • Saft og skal fra 1 citron
  • 1 spsk olivenolie
  • Frisk rosmarin og timian
  • Salt og peber

Til de grillede grøntsager

Læs også: Grøn monsterpasta – Børnevenlig aftensmad på 30 minutter

  • 2 gulerødder
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 squash
  • 1 rød peber
  • 1 rødløg
  • 1 spsk olivenolie
  • Havsalt og friskkværnet peber

Urtedressing

  • 1 potte frisk persille
  • 1 lille håndfuld frisk mynte
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at blande citronsaft og -skal, presset hvidløg, olivenolie og hakket rosmarin/timian.
  2. Gnid lammet godt ind i marinaden, og lad det trække i minimum 30 minutter – gerne længere, hvis du har tiden.
  3. Skær alle grøntsagerne i passende stykker. Vend dem i olivenolie, salt og peber, og grill dem enten på en grillpande eller i ovnen ved høj varme (200°C varmluft i ca. 20-25 minutter), til de er let gyldne, men stadig har bid.
  4. Blend eller hak urterne fint og rør dem sammen med hvidløg, sennep, eddike og olie. Smag til med salt og peber. Den skal være frisk og lidt syrlig – perfekt til at løfte lammet og grøntsagerne.
  5. Tag lammet ud af marinaden og steg det på en varm pande i 2-3 minutter på hver side – afhængigt af tykkelsen. Det skal være let rosa indeni for optimal smag og saftighed.
  6. Anret det grillede lam ovenpå de varme grøntsager og dryp med den friske urtedressing.
  7. Pynt evt. med lidt ekstra urter og citronskal. Ønsker du lidt ekstra fylde, kan du servere retten med et lille drys kogte perlebyg eller en let couscous.

Læs også: Rosenkålssuppe, der får alle til at elske rosenkål

Andre Artikler

Sådan får du pulsen op uden at forlade dit hus

Når temperaturen falder, og dagene bliver kortere, kan det være svært at finde motivationen til at træne.Men...

Forskere chokerer med nyt fund – 99 procent af hjerteanfald hænger sammen med fire faktorer

En af verdens største undersøgelser afslører, at næsten alle hjerteanfald kan spores tilbage til få, velkendte faktorer.

Derfor bør du undgå at spise ost, når du tager disse lægemidler

Selvom ost ofte forbindes med hygge og god smag, kan den for nogle mennesker skabe alvorlige komplikationer.Hvis...

Sådan kan god søvn hjælpe dig med at tabe dig

Søvn spiller en større rolle for vægttab, end mange er klar over.Forskning viser, at søvn påvirker alt...

Sådan får du pulsen op uden at forlade dit hus

Når temperaturen falder, og dagene bliver kortere, kan det være svært at finde motivationen til at træne.Men...

Forskere chokerer med nyt fund – 99 procent af hjerteanfald hænger sammen med fire faktorer

En af verdens største undersøgelser afslører, at næsten alle hjerteanfald kan spores tilbage til få, velkendte faktorer.

Derfor bør du undgå at spise ost, når du tager disse lægemidler

Selvom ost ofte forbindes med hygge og god smag, kan den for nogle mennesker skabe alvorlige komplikationer.Hvis...