Så længe holder dine rester sig i køleskabet

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Mange smider mad ud, fordi de er usikre på, hvor længe rester kan holde sig.

Ifølge direktør og grundlægger af Muldiverset, Birgitte Escherich, handler det om manglende viden og overdreven frygt for bakterier.

Her får du et overblik over, hvor længe dine rester faktisk kan holde sig i køleskabet, og hvordan du bedst passer på dem.

Sammenkogte retter

Foto Shutterstockcom

Retter som bolognese og gryderetter kan holde sig i 5-6 dage i køleskabet, mens supper kan holde sig helt op til en uge.

Læs også: Maden mister ikke næringsstoffer i mikrobølgeovnen, viser forskning

Kogte ris

Foto Shutterstockcom

Ris kan holde sig friske i op til 10 dage, hvis de hurtigt bliver sat på køl efter måltidet.

Kogt pasta

Foto Shutterstockcom

Pasta bør spises indenfor 5 dage, så længe den har været opbevaret koldt og dækket til.

Kogte kartofler

Foto Shutterstockcom

Kartofler kan holde sig i cirka 6 dage, hvis de har stået på køl hele tiden.

Stegt bøf

Foto Shutterstockcom

En stegt bøf kan spises indenfor 5 dage, så længe den er blevet afkølet hurtigt og opbevaret korrekt.

Læs også: Derfor bør du spise flere græskarkerner

Kogt fisk

Foto Shutterstockcom

Fisk, som for eksempel kogt torsk, har kortere holdbarhed og bør spises senest efter 3 dage.

Kogte asparges

Green Asparagus af Foodie Girl CC0 10

Asparges holder sig gode i op til 6 dage, når de opbevares i en tæt beholder i køleskabet.

Kogte grønne bønner

Foto Shutterstockcom

Grønne bønner kan holde sig i cirka 6 dage under de rette forhold.

Kogt blomkål

Foto Shutterstockcom

Kogt blomkål bør spises indenfor 6 dage, da det ellers mister både smag og konsistens.

Læs også: Spis dig til et sundere blodsukker med efterårets råvarer

Hold maden kold

Foto Shutterstockcom

Maden bør højst stå 30-40 minutter på bordet, før den kommer i køleskabet, som skal holde en temperatur på 4-5 grader.

Sådan undgår du bakterier

Foto Shutterstockcom

Vask hænder, skåle og redskaber grundigt både under madlavning, og når du pakker rester væk, og undgå at tage gryder frem og tilbage fra køleskabet flere gange.

Pas på frisk pynt

Foto Shutterstockcom

Tilberedt mad og friske råvarer som krydderurter skal opbevares adskilt for at undgå forurening.

Brug dine sanser

Foto Shutterstockcom

Lugt, smag og udseende er ofte de bedste indikatorer. Hvis maden virker forkert, skal du ikke spise den.

Læs også: 13-årig dreng død efter at have spist rå kopnudler

Kilde: TV 2.

Læs også: Disse 4 madvarer bliver i din krop i dagevis

Andre Artikler

Forskere finder cellernes naturlige oprydningssystem, der kan bremse aldring

Forskere har opdaget, at vores celler rummer et overset selvrensende system, som kan bremse eller endda vende aldringsprocessen....

Maden mister ikke næringsstoffer i mikrobølgeovnen, viser forskning

Mikrobølgeovne har været en fast del af køkkenet siden 1960’erne, men mange spørger stadig, om de ødelægger maden...

Derfor bør du spise flere græskarkerner

Græskarkerner er ikke kun sprøde og velsmagende, de er også pakket med næring, der kan styrke både krop...

Sådan forandrer din krop sig, når du bliver ældre

Det forbindes ofte med gråt hår, rynker og ømme led at blive ældre. Men selvom det er uundgåeligt,...

Forskere finder cellernes naturlige oprydningssystem, der kan bremse aldring

Forskere har opdaget, at vores celler rummer et overset selvrensende system, som kan bremse eller endda vende aldringsprocessen....

Maden mister ikke næringsstoffer i mikrobølgeovnen, viser forskning

Mikrobølgeovne har været en fast del af køkkenet siden 1960’erne, men mange spørger stadig, om de ødelægger maden...

Derfor bør du spise flere græskarkerner

Græskarkerner er ikke kun sprøde og velsmagende, de er også pakket med næring, der kan styrke både krop...