Sådan laver du den virale Dubai-chokolade i en sund version

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Denne Dubai-inspirerede chokoladeopskrift kombinerer sundhed og luksus på den mest delikate måde!

Dubai chokoladebaren har taget nettet med storm – og det forstår vi godt! Den kombinerer en sprød chokoladeskal med cremet pistacie og knasende kadayif.

Men den traditionelle opskrift er fyldt med sukker og mættet fedt, så vi har skabt en sundere version uden at gå på kompromis med smagen.

Ingredienser

1 chokoladebar.

Chokoladeskal

  • 300 g mørk chokolade (min. 75% kakao)
  • 1 tsk kokosolie (for ekstra glans og blødhed)

Pistaciecreme

  • 150 g usaltede pistacienødder
  • 2 spsk mandelmælk (eller anden plantebaseret mælk)
  • 1 spsk ahornsirup eller dadelsirup
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids havsalt

Sprød kadayif-erstatning

  • 75 g fuldkornsrisflager eller groft knuste havregryn
  • 1 tsk kokosolie
  • ½ tsk kanel

Fremgangsmåde

1. Lav den sprøde base

I den traditionelle opskrift steges kadayif-dejen i smør, men vi laver en sundere version:

Læs også: Denne almindelige drik hjælper dig hurtigst igennem sygdom

  • Varm en pande op med 1 tsk kokosolie.
  • Rist fuldkornsrisflager eller havregryn sammen med kanel i ca. 5 minutter, til de er sprøde.
  • Sæt dem til side og lad dem køle af.

2. Lav pistaciecremen

  • Blend pistacienødderne, til de bliver en fin mel.
  • Tilsæt mandelmælk, ahornsirup, vanilje og en knivspids havsalt.
  • Blend videre, indtil du får en cremet konsistens. Justér med mere væske, hvis det er nødvendigt.

3. Smelt chokoladen

  • Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad sammen med kokosolie.
  • Rør godt rundt, indtil chokoladen er glat og blank.

4. Form chokoladeskallen

  • Hæld et tyndt lag smeltet chokolade i en chokoladeform.
  • Bank formen let for at fjerne luftbobler.
  • Vend formen på hovedet og lad overskydende chokolade løbe tilbage i skålen.
  • Sæt formen på køl i cirka 10 minutter, eller indtil den er fast.

5. Tilføj fyldet

  • Bland den sprøde base med pistaciecremen og fordel blandingen i chokoladeformene.
  • Sæt dem på køl igen i 10 minutter.

6. Luk chokoladebaren

  • Hæld resten af den smeltede chokolade over fyldet og skrab overskydende chokolade af.
  • Stil chokoladeformene på køl, indtil chokoladen er helt størknet.
  • Vrid forsigtigt formen og vend chokoladebarerne ud.

Læs også: Så hurtigt tager du på igen efter at have stoppet med Wegovy

Andre Artikler

Kreative hobbyer kan holde din hjerne ung, viser ny forskning

Kreative aktiviteter som dans, maling og musik gør mere end blot at bringe glæde – de kan faktisk...

Forskere finder mulig sammenhæng mellem vaccination og lavere demensrisiko

Vaccinen mod helvedesild er mest kendt for at forhindre et smertefuldt udslæt. Men nye forskningsresultater peger på, at...

Denne almindelige drik hjælper dig hurtigst igennem sygdom

Når forkølelsen rammer, og energien er i bund, er det fristende at ty til te, juice eller sportsdrikke. Men ifølge lægerne findes der én langt mere effektiv løsning.

Sådan viser stress sig – og hvad du kan gøre ved det

De fysiske signaler ved stress kan føles ubehagelige, men de afspejler et nervesystem, der forsøger at hjælpe dig...

Kreative hobbyer kan holde din hjerne ung, viser ny forskning

Kreative aktiviteter som dans, maling og musik gør mere end blot at bringe glæde – de kan faktisk...

Forskere finder mulig sammenhæng mellem vaccination og lavere demensrisiko

Vaccinen mod helvedesild er mest kendt for at forhindre et smertefuldt udslæt. Men nye forskningsresultater peger på, at...

Denne almindelige drik hjælper dig hurtigst igennem sygdom

Når forkølelsen rammer, og energien er i bund, er det fristende at ty til te, juice eller sportsdrikke. Men ifølge lægerne findes der én langt mere effektiv løsning.