Sådan opbevarer du dine æg korrekt – og tester deres friskhed

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Æg er en fast bestanddel i mange retter, men forkert opbevaring kan forkorte deres holdbarhed.

Med de rette metoder kan du sikre, at dine æg forbliver friske længere.

Her er de vigtigste ting, som du skal vide om opbevaringen og holdbarheden af æg.

Skal æg opbevares i køleskabet?

Foto Shutterstockcom

Eksperter anbefaler at opbevare æg ved en temperatur under 20 °C for at bevare deres kvalitet og sikkerhed.

Læs også: Eksperterne afslører: Fødevarekombinationer der kan forstyrre din fordøjelse

Undgå temperaturændringer

Foto Shutterstockcom

Flyt ikke æggene frem og tilbage mellem varme og kolde miljøer – det kan påvirke deres holdbarhed negativt.

Brug den originale karton

Foto Shutterstockcom

Hvis du opbevarer æggene i køleskabet, så behold dem i den originale karton. Det beskytter mod bakterier og uønskede lugte.

Hold æggene væk fra stærke lugte

Foto Shutterstockcom

Æg kan optage lugt fra andre madvarer, hvis de opbevares ubeskyttet. Kartonen hjælper med at forhindre dette.

Vend ikke æggene unødvendigt

Foto Shutterstockcom

Æggeskallen har en naturlig beskyttelse, og for meget håndtering kan øge risikoen for bakterier.

Læs også: Hvad kokke og læger spiser, når de er syge eller har tømmermæd

Prøv vandtesten for at tjekke holdbarheden

Foto Shutterstockcom

Læg ægget i et glas vand:

  • Synker det til bunden og ligger fladt? Det er friskt.
  • Synker det, men står på enden? Det er stadig brugbart, men bør bruges snart.
  • Flyder det til toppen? Smid det ud – det er for gammelt.

Kan æg fryses?

Foto Shutterstockcom

Ja! Du kan fryse æg uden skal, enten som hele æg eller opdelt i blommer og hvider.

Holdbarhed på æg i køleskab

Foto Shutterstockcom

Æg kan holde sig friske i op til en måned, hvis de opbevares korrekt i køleskabet.

Kender du udløbsdatoen?

Foto Shutterstockcom

Tjek altid datoen på kartonen – men husk, at æggene ofte kan holde sig længere end angivet.

Læs også: Læge afslører: Derfor kan McDonald’s faktisk lindre migræne

Sådan undgår du madspild

Foto Shutterstockcom

Hvis du har æg, der nærmer sig udløbsdatoen, kan du bruge dem til bagning eller røreæg i stedet for at smide dem ud.

Artiklen er baseret på informationer fra Express.

Læs også: Skal æg stå på køl? Eksperternes svar vil overraske dig

Andre Artikler

Sund gulerodssuppe med et strejf af ingefær og tabasco

Leder du efter en sund, varmende og utrolig velsmagende suppe, der samtidig er nem at lave? Så er denne gulerodssuppe med ingefær lige noget for dig!

Har du små hvide prikker på huden? Læger advarer mod én almindelig fejl

Små hvide prikker på huden kan virke harmløse, men eksperter advarer om, at mange håndterer dem helt forkert.

11 skjulte tegn på, at du snart bliver syg

Når temperaturen falder, og vi tilbringer mere tid indendørs, bliver forkølelser og influenzaer uundgåelige følgesvende.Eksperter afslører her...

Eksperterne afslører: Fødevarekombinationer der kan forstyrre din fordøjelse

Nogle madkombinationer smager fantastisk, men er alt andet end gode for kroppen. Ernæringseksperter advarer om, at visse fødevarer...

Sund gulerodssuppe med et strejf af ingefær og tabasco

Leder du efter en sund, varmende og utrolig velsmagende suppe, der samtidig er nem at lave? Så er denne gulerodssuppe med ingefær lige noget for dig!

Har du små hvide prikker på huden? Læger advarer mod én almindelig fejl

Små hvide prikker på huden kan virke harmløse, men eksperter advarer om, at mange håndterer dem helt forkert.

11 skjulte tegn på, at du snart bliver syg

Når temperaturen falder, og vi tilbringer mere tid indendørs, bliver forkølelser og influenzaer uundgåelige følgesvende.Eksperter afslører her...