Sådan opbevarer du dine æg korrekt – og tester deres friskhed

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Æg er en fast bestanddel i mange retter, men forkert opbevaring kan forkorte deres holdbarhed.

Med de rette metoder kan du sikre, at dine æg forbliver friske længere.

Her er de vigtigste ting, som du skal vide om opbevaringen og holdbarheden af æg.

Skal æg opbevares i køleskabet?

Foto Shutterstockcom

Eksperter anbefaler at opbevare æg ved en temperatur under 20 °C for at bevare deres kvalitet og sikkerhed.

Læs også: Denne madvare til kun 2,5 kroner kan sænke dit blodtryk

Undgå temperaturændringer

Foto Shutterstockcom

Flyt ikke æggene frem og tilbage mellem varme og kolde miljøer – det kan påvirke deres holdbarhed negativt.

Brug den originale karton

Foto Shutterstockcom

Hvis du opbevarer æggene i køleskabet, så behold dem i den originale karton. Det beskytter mod bakterier og uønskede lugte.

Hold æggene væk fra stærke lugte

Foto Shutterstockcom

Æg kan optage lugt fra andre madvarer, hvis de opbevares ubeskyttet. Kartonen hjælper med at forhindre dette.

Vend ikke æggene unødvendigt

Foto Shutterstockcom

Æggeskallen har en naturlig beskyttelse, og for meget håndtering kan øge risikoen for bakterier.

Læs også: Disse drikkevarer kan ødelægge din nattesøvn

Prøv vandtesten for at tjekke holdbarheden

Foto Shutterstockcom

Læg ægget i et glas vand:

  • Synker det til bunden og ligger fladt? Det er friskt.
  • Synker det, men står på enden? Det er stadig brugbart, men bør bruges snart.
  • Flyder det til toppen? Smid det ud – det er for gammelt.

Kan æg fryses?

Foto Shutterstockcom

Ja! Du kan fryse æg uden skal, enten som hele æg eller opdelt i blommer og hvider.

Holdbarhed på æg i køleskab

Foto Shutterstockcom

Æg kan holde sig friske i op til en måned, hvis de opbevares korrekt i køleskabet.

Kender du udløbsdatoen?

Foto Shutterstockcom

Tjek altid datoen på kartonen – men husk, at æggene ofte kan holde sig længere end angivet.

Læs også: Naturlige metoder til at styrke kroppens eget GLP1

Sådan undgår du madspild

Foto Shutterstockcom

Hvis du har æg, der nærmer sig udløbsdatoen, kan du bruge dem til bagning eller røreæg i stedet for at smide dem ud.

Artiklen er baseret på informationer fra Express.

Læs også: Derfor kan din vægt stige, når du bruger Ozempic

Andre Artikler

Her glemmer vi at vaske os hver dag – og det kan forvandle sig til en bakteriebombe

De fleste springer det over i badet – men det kan føre til infektioner, eksem og ildelugtende overraskelser.

Denne madvare til kun 2,5 kroner kan sænke dit blodtryk

Ny forskning peger på, at løsningen på forhøjet blodtryk muligvis gemmer sig i en specifik billig fødevare.

Hun døde i 11 minutter – det hun så på den anden side, vil give dig kuldegysninger

Hendes beretning vil få dig til at stille spørgsmål ved alt, som du tror, at du ved om livet og døden.

Ny forskning: Rygning og vaping øger risikoen for diabetes

Vaping og rygning bliver ofte set som to sider af samme sag – den ene bare lidt mindre...

Her glemmer vi at vaske os hver dag – og det kan forvandle sig til en bakteriebombe

De fleste springer det over i badet – men det kan føre til infektioner, eksem og ildelugtende overraskelser.

Denne madvare til kun 2,5 kroner kan sænke dit blodtryk

Ny forskning peger på, at løsningen på forhøjet blodtryk muligvis gemmer sig i en specifik billig fødevare.

Hun døde i 11 minutter – det hun så på den anden side, vil give dig kuldegysninger

Hendes beretning vil få dig til at stille spørgsmål ved alt, som du tror, at du ved om livet og døden.