En dåse bønner er en fast bestanddel i mange køkkener – og med god grund. De er næringsrige, nemme at tilberede og billige.
Men hvis du ikke skyller dine bønner, inden du bruger dem, kan du gå glip af flere fordele.
Fjerner overskydende salt

Dåsebønner indeholder ofte høje mængder natrium, som kan være skadeligt i store mængder.
Skylning kan reducere natriumindholdet med op til 40 procent, og dermed gøre bønnerne sundere.
Læs også: Derfor koger professionelle aldrig kartofler uden denne ene ingrediens
Forbedrer smag og tekstur

Den tykke væske i dåsebønner kan give en uønsket smag og gøre bønnerne klistrede. Skylning fjerner denne væske og sikrer en mere frisk smag og fast tekstur.
Mindsker risikoen for oppustethed

Bønner indeholder FODMAPs, som er en gruppe kulhydrater, der kan give oppustethed og gas.
Skylning kan reducere disse problematiske kulhydrater og gøre bønnerne lettere at fordøje.
Slip af med konserveringsmidler

Mange dåsebønner indeholder tilsætningsstoffer for at forlænge holdbarheden. Ved at skylle bønnerne fjerner du en del af disse kemikalier og får et mere naturligt produkt.
Læs også: Denne populære type æg er den sundeste og har en række fordele
Undgå en klistret konsistens i dine retter

Hvis du tilsætter ubeskyllede bønner til supper eller salater, kan de gøre retten mere tyktflydende end ønsket.
Skylning hjælper med at bevare en mere appetitlig konsistens.
Gør bønnerne lettere at krydre

Den væske, som bønnerne ligger i, kan forhindre krydderier og dressinger i at hæfte sig ordentligt. Skyllede bønner absorberer bedre smage og krydderier.
Forbedrer fordøjelsen

Skylning fjerner en del af de stoffer, der kan være svære at fordøje, især for dem med følsomme maver. Dette kan gøre det lettere at spise bønner uden ubehag.
Læs også: 101 lande undersøgt: Disse madvaner vil forlænge din levetid
Mindsk risikoen for en metallisk smag

Nogle dåsebønner kan have en let metallisk smag fra dåsen. Skylning hjælper med at fjerne denne smag og gøre bønnerne mere neutrale.
Bevarer næringsstofferne bedre

Selvom skylning kan fjerne en smule af de vandopløselige vitaminer, fjerner det også uønskede stoffer, hvilket kan gøre det lettere for kroppen at optage de sunde næringsstoffer i bønnerne.
Det kræver minimal indsats

Skylning af dåsebønner tager kun få sekunder, men kan forbedre både smag, sundhed og fordøjelse. En lille handling, der giver store fordele.
Artiklen er baseret på informationer fra Health.
Læs også: Morgenmadsprodukter er kun blevet mere usunde - sådan vælger du de rigtige
Læs også: Disse køkkenvaner kan gøre dig syg: Sådan undgår du madforgiftning