Sprøde vegetariske “fiskefileter” – en lækker opskrift til påskefrokosten

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Vil du prøve en sprød, smagfuld og 100 % vegetarisk version af den klassiske fiskefilet?

Disse lækre pastinakfileter har en perfekt tekstur og en krydret panering, der giver en fantastisk smagsoplevelse.

Perfekt til en hjemmelavet remoulade og en skive citron!

Ingredienser

Til “fiskefileterne”:

  • 2 mellemstore pastinakker
  • Rapsolie til stegning

Panering:

  • ¾ dl (cirka 50 g) kikærtemel eller hvedemel
  • 1 dl plantemælk

Rasp:

  • 2 dl panko rasp
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

1. Forbered pastinakkerne

Skræl pastinakkerne, og skær dem i skiver på langs, så de får en filet-lignende form.

Hvis pastinakkerne er meget tykke, kan du skære dem i to på langs, så de bliver fladere.

Læs også: Jerntilskud tilbagekaldes: For højt indhold for voksne

2. Lav paneringen

I en skål røres kikærtemel (eller hvedemel) sammen med plantemælken, indtil du får en jævn, cremet konsistens.

Det skal være tykt nok til at hænge fast på pastinakkerne.

3. Forbered raspen

Bland panko rasp med paprika, karry, salt og peber i en anden skål.

4. Panér pastinakfileterne

Dyp først pastinakskiverne i paneringsblandingen, så de bliver dækket helt. Derefter vendes de i raspen, så de får en sprød overflade.

Læs også: Sådan kan grønne bladgrøntsager påvirke din medicin

5. Steg de vegetariske fiskefileter

Varm en god mængde rapsolie på en pande ved middel-høj varme.

Steg pastinakfileterne i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde. Læg dem på et stykke køkkenrulle for at absorbere overskydende olie.

6. Servering

Servér dine sprøde vegetariske “fiskefileter” med hjemmelavet remoulade, frisk citron og evt. en kartoffelsalat eller rugbrød for en klassisk, dansk oplevelse.

Helt perfekt til påskefrokosten.

Læs også: Studie peger på forskelle i knoglerne hos te- og kaffedrikkere

Læs også: Nyt forsøg: Kaloriefattig kost får abehjerner til at ældes langsommere

Andre Artikler

Hvorfor moderne vaner skaber vedvarende smerter i kroppen

Kroppen tilpasser sig arbejdslivets krav, ikke kroppens behov.

Tidlige tegn på kræft i næse og bihuler

Vedvarende og tilsyneladende harmløse symptomer i næse og bihuler kan i sjældne tilfælde være de første signaler på en alvorlig sygdom.

Jerntilskud tilbagekaldes: For højt indhold for voksne

Et kendt kosttilskud er blevet fjernet fra hylderne, da indholdet udgør en sundhedsrisiko.

Sådan kan grønne bladgrøntsager påvirke din medicin

Mange mennesker på blodfortyndende medicin tror, at så længe de spiser “sundt”, er der ingen problemer. Det er ofte her, at overraskelsen opstår.

Hvorfor moderne vaner skaber vedvarende smerter i kroppen

Kroppen tilpasser sig arbejdslivets krav, ikke kroppens behov.

Tidlige tegn på kræft i næse og bihuler

Vedvarende og tilsyneladende harmløse symptomer i næse og bihuler kan i sjældne tilfælde være de første signaler på en alvorlig sygdom.

Jerntilskud tilbagekaldes: For højt indhold for voksne

Et kendt kosttilskud er blevet fjernet fra hylderne, da indholdet udgør en sundhedsrisiko.