Sprøde vegetariske “fiskefileter” – en lækker opskrift til påskefrokosten

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Vil du prøve en sprød, smagfuld og 100 % vegetarisk version af den klassiske fiskefilet?

Disse lækre pastinakfileter har en perfekt tekstur og en krydret panering, der giver en fantastisk smagsoplevelse.

Perfekt til en hjemmelavet remoulade og en skive citron!

Ingredienser

Til “fiskefileterne”:

  • 2 mellemstore pastinakker
  • Rapsolie til stegning

Panering:

  • ¾ dl (cirka 50 g) kikærtemel eller hvedemel
  • 1 dl plantemælk

Rasp:

  • 2 dl panko rasp
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

1. Forbered pastinakkerne

Skræl pastinakkerne, og skær dem i skiver på langs, så de får en filet-lignende form.

Hvis pastinakkerne er meget tykke, kan du skære dem i to på langs, så de bliver fladere.

Læs også: Er Wegovy allerede forældet? Nyt lægemiddel lover vægttab uden tilbagefald

2. Lav paneringen

I en skål røres kikærtemel (eller hvedemel) sammen med plantemælken, indtil du får en jævn, cremet konsistens.

Det skal være tykt nok til at hænge fast på pastinakkerne.

3. Forbered raspen

Bland panko rasp med paprika, karry, salt og peber i en anden skål.

4. Panér pastinakfileterne

Dyp først pastinakskiverne i paneringsblandingen, så de bliver dækket helt. Derefter vendes de i raspen, så de får en sprød overflade.

Læs også: Vil du gøre noget godt for din tarm i efteråret? Ernæringseksperterne har svaret

5. Steg de vegetariske fiskefileter

Varm en god mængde rapsolie på en pande ved middel-høj varme.

Steg pastinakfileterne i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde. Læg dem på et stykke køkkenrulle for at absorbere overskydende olie.

6. Servering

Servér dine sprøde vegetariske “fiskefileter” med hjemmelavet remoulade, frisk citron og evt. en kartoffelsalat eller rugbrød for en klassisk, dansk oplevelse.

Helt perfekt til påskefrokosten.

Læs også: Guacamole uden avocado: Ungarns miljøvenlige twist smager næsten som den originale

Læs også: Mange indtager denne drik imod sygdom - men virker den?

Andre Artikler

Lækker gulerods- og græskarsuppe – smag af efterår i en skål

Prøv denne opskrift på gulerods- og græskarsuppe, der varmer både krop og sjæl. Perfekt til efteråret, nem at lave og fyldt med gode vitaminer.

Så mange timer skal dit barn sove ifølge eksperterne

Børn har brug for langt mere søvn, end mange tror – og det kan mærkes på både vækst, indlæring og sundhed.

Er Wegovy allerede forældet? Nyt lægemiddel lover vægttab uden tilbagefald

Et nyt lægemiddel kan vise sig at være mere effektivt end Wegovy – og holde kiloene væk selv efter behandlingen stopper.

Forskning: Bøger kan være nøglen til et længere og sundere liv

Kan en bog i hånden være nøglen til et længere liv?Ifølge flere forskere er det mere end bare...

Lækker gulerods- og græskarsuppe – smag af efterår i en skål

Prøv denne opskrift på gulerods- og græskarsuppe, der varmer både krop og sjæl. Perfekt til efteråret, nem at lave og fyldt med gode vitaminer.

Så mange timer skal dit barn sove ifølge eksperterne

Børn har brug for langt mere søvn, end mange tror – og det kan mærkes på både vækst, indlæring og sundhed.

Er Wegovy allerede forældet? Nyt lægemiddel lover vægttab uden tilbagefald

Et nyt lægemiddel kan vise sig at være mere effektivt end Wegovy – og holde kiloene væk selv efter behandlingen stopper.