Sprøde vegetariske “fiskefileter” – en lækker opskrift til påskefrokosten

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Vil du prøve en sprød, smagfuld og 100 % vegetarisk version af den klassiske fiskefilet?

Disse lækre pastinakfileter har en perfekt tekstur og en krydret panering, der giver en fantastisk smagsoplevelse.

Perfekt til en hjemmelavet remoulade og en skive citron!

Ingredienser

Til “fiskefileterne”:

  • 2 mellemstore pastinakker
  • Rapsolie til stegning

Panering:

  • ¾ dl (cirka 50 g) kikærtemel eller hvedemel
  • 1 dl plantemælk

Rasp:

  • 2 dl panko rasp
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

1. Forbered pastinakkerne

Skræl pastinakkerne, og skær dem i skiver på langs, så de får en filet-lignende form.

Hvis pastinakkerne er meget tykke, kan du skære dem i to på langs, så de bliver fladere.

Læs også: Eksperter: Vitaminvingummier er dyre og unødvendige for de fleste børn

2. Lav paneringen

I en skål røres kikærtemel (eller hvedemel) sammen med plantemælken, indtil du får en jævn, cremet konsistens.

Det skal være tykt nok til at hænge fast på pastinakkerne.

3. Forbered raspen

Bland panko rasp med paprika, karry, salt og peber i en anden skål.

4. Panér pastinakfileterne

Dyp først pastinakskiverne i paneringsblandingen, så de bliver dækket helt. Derefter vendes de i raspen, så de får en sprød overflade.

Læs også: Er et æg om dagen sundt? Her er diætisternes svar

5. Steg de vegetariske fiskefileter

Varm en god mængde rapsolie på en pande ved middel-høj varme.

Steg pastinakfileterne i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde. Læg dem på et stykke køkkenrulle for at absorbere overskydende olie.

6. Servering

Servér dine sprøde vegetariske “fiskefileter” med hjemmelavet remoulade, frisk citron og evt. en kartoffelsalat eller rugbrød for en klassisk, dansk oplevelse.

Helt perfekt til påskefrokosten.

Læs også: Forskning: Banan i smoothie kan sænke næringsoptaget

Læs også: Dette kan et dagligt indtag af bladgrønt gøre for din krop

Andre Artikler

Eksperter: Vitaminvingummier er dyre og unødvendige for de fleste børn

Forbruget af børnevenlige kosttilskud vokser, men sundhedsfaglige eksperter advarer om, at de kan skade mere end de gavner.

Finske studier forklarer, hvorfor du bør gå i sauna

Sauna bliver stadig mere populært — her er, hvornår det gavner dig, og hvornår du bør holde dig fra varmen.

Håndkøbsmedicin kan påvirke dit blodtryk – sådan undgår du det

Mange forbrugere vælger håndkøbsmedicin uden at kende dens betydning for blodtrykket.

Er et æg om dagen sundt? Her er diætisternes svar

Æg er fast inventar i mange husholdninger, men er de egentlig sunde eller bør man lytte til kritikerne?

Eksperter: Vitaminvingummier er dyre og unødvendige for de fleste børn

Forbruget af børnevenlige kosttilskud vokser, men sundhedsfaglige eksperter advarer om, at de kan skade mere end de gavner.

Finske studier forklarer, hvorfor du bør gå i sauna

Sauna bliver stadig mere populært — her er, hvornår det gavner dig, og hvornår du bør holde dig fra varmen.

Håndkøbsmedicin kan påvirke dit blodtryk – sådan undgår du det

Mange forbrugere vælger håndkøbsmedicin uden at kende dens betydning for blodtrykket.