Sprøde vegetariske “fiskefileter” – en lækker opskrift til påskefrokosten

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Vil du prøve en sprød, smagfuld og 100 % vegetarisk version af den klassiske fiskefilet?

Disse lækre pastinakfileter har en perfekt tekstur og en krydret panering, der giver en fantastisk smagsoplevelse.

Perfekt til en hjemmelavet remoulade og en skive citron!

Ingredienser

Til “fiskefileterne”:

  • 2 mellemstore pastinakker
  • Rapsolie til stegning

Panering:

  • ¾ dl (cirka 50 g) kikærtemel eller hvedemel
  • 1 dl plantemælk

Rasp:

  • 2 dl panko rasp
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

1. Forbered pastinakkerne

Skræl pastinakkerne, og skær dem i skiver på langs, så de får en filet-lignende form.

Hvis pastinakkerne er meget tykke, kan du skære dem i to på langs, så de bliver fladere.

Læs også: Nyt studie: Danskerne drikker langt flere energidrik end resten af Vesteuropa

2. Lav paneringen

I en skål røres kikærtemel (eller hvedemel) sammen med plantemælken, indtil du får en jævn, cremet konsistens.

Det skal være tykt nok til at hænge fast på pastinakkerne.

3. Forbered raspen

Bland panko rasp med paprika, karry, salt og peber i en anden skål.

4. Panér pastinakfileterne

Dyp først pastinakskiverne i paneringsblandingen, så de bliver dækket helt. Derefter vendes de i raspen, så de får en sprød overflade.

Læs også: Diætister: Sådan bevarer du sunde vaner gennem julen

5. Steg de vegetariske fiskefileter

Varm en god mængde rapsolie på en pande ved middel-høj varme.

Steg pastinakfileterne i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde. Læg dem på et stykke køkkenrulle for at absorbere overskydende olie.

6. Servering

Servér dine sprøde vegetariske “fiskefileter” med hjemmelavet remoulade, frisk citron og evt. en kartoffelsalat eller rugbrød for en klassisk, dansk oplevelse.

Helt perfekt til påskefrokosten.

Læs også: Kan børn leve sundt uden kød? Forskningen giver svar

Læs også: Derfor påvirker julen kroppen længere end forventet

Andre Artikler

Eksperter råder til at tjekke juletræet for insekter før det tages ind

Selv midt i december kan et levende juletræ bringe mere end duften af gran ind i stuen – naturens små beboere følger nemlig nogle gange med.

Undgå juletristhed: Sådan passer du på dit mentale helbred i december

Julen kan være en tid med glæde og samvær, men også med stress, ensomhed og forventningspres – her får du råd til at bevare roen og passe på dit mentale helbred.

Sådan får du en mere afslappet juleaften som vært

Julen er for mange forbundet med fællesskab og traditioner. Men rollen som vært rummer udfordringer, der ofte overses.

Nyt studie: Danskerne drikker langt flere energidrik end resten af Vesteuropa

En ny undersøgelse viser et markant skift i danskernes vaner. Det kan især være skadeligt for børn og unge.

Eksperter råder til at tjekke juletræet for insekter før det tages ind

Selv midt i december kan et levende juletræ bringe mere end duften af gran ind i stuen – naturens små beboere følger nemlig nogle gange med.

Undgå juletristhed: Sådan passer du på dit mentale helbred i december

Julen kan være en tid med glæde og samvær, men også med stress, ensomhed og forventningspres – her får du råd til at bevare roen og passe på dit mentale helbred.

Sådan får du en mere afslappet juleaften som vært

Julen er for mange forbundet med fællesskab og traditioner. Men rollen som vært rummer udfordringer, der ofte overses.