Sprøde vegetariske “fiskefileter” – en lækker opskrift til påskefrokosten

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Vil du prøve en sprød, smagfuld og 100 % vegetarisk version af den klassiske fiskefilet?

Disse lækre pastinakfileter har en perfekt tekstur og en krydret panering, der giver en fantastisk smagsoplevelse.

Perfekt til en hjemmelavet remoulade og en skive citron!

Ingredienser

Til “fiskefileterne”:

  • 2 mellemstore pastinakker
  • Rapsolie til stegning

Panering:

  • ¾ dl (cirka 50 g) kikærtemel eller hvedemel
  • 1 dl plantemælk

Rasp:

  • 2 dl panko rasp
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk karry
  • Salt og peber efter smag

Sådan gør du

1. Forbered pastinakkerne

Skræl pastinakkerne, og skær dem i skiver på langs, så de får en filet-lignende form.

Hvis pastinakkerne er meget tykke, kan du skære dem i to på langs, så de bliver fladere.

Læs også: Diætist afslører: Denne frugt har hun altid i fryseren

2. Lav paneringen

I en skål røres kikærtemel (eller hvedemel) sammen med plantemælken, indtil du får en jævn, cremet konsistens.

Det skal være tykt nok til at hænge fast på pastinakkerne.

3. Forbered raspen

Bland panko rasp med paprika, karry, salt og peber i en anden skål.

4. Panér pastinakfileterne

Dyp først pastinakskiverne i paneringsblandingen, så de bliver dækket helt. Derefter vendes de i raspen, så de får en sprød overflade.

Læs også: Disse madvarer bør du undgå helt, hvis du har problemer med din mavesyre

5. Steg de vegetariske fiskefileter

Varm en god mængde rapsolie på en pande ved middel-høj varme.

Steg pastinakfileterne i ca. 3-4 minutter på hver side, indtil de er gyldne og sprøde. Læg dem på et stykke køkkenrulle for at absorbere overskydende olie.

6. Servering

Servér dine sprøde vegetariske “fiskefileter” med hjemmelavet remoulade, frisk citron og evt. en kartoffelsalat eller rugbrød for en klassisk, dansk oplevelse.

Helt perfekt til påskefrokosten.

Læs også: Spis dig til sunde blodkar: De bedste fødevarer du skal kende

Læs også: Derfor bør du spise vandmelon hver dag denne sommer

Andre Artikler

Diætist afslører: Denne frugt har hun altid i fryseren

Vidste du, at frosne frugter kan være lige så sunde som friske?Den amerikanske diætist Nathalie Rizzo deler,...

Denne sunde rabarber trifli smager som barndommens sommer

Er du vild med trifli, men vil du gerne skære ned på sukkeret? Så skal du prøve denne lette og friske opskrift på sund rabarber trifli!

Derfor føler alle mennesker smerte forskelligt

Når vi slår tåen, bider vi tænderne sammen. Når nogen spiller en hel finale med en brækket kæbe,...

33-årig håndværker troede han var øm efter arbejde – virkeligheden var langt værre

Han mærkede smerterne hver dag, men intet kunne forberede ham på, hvad lægerne faktisk ville finde.

Diætist afslører: Denne frugt har hun altid i fryseren

Vidste du, at frosne frugter kan være lige så sunde som friske?Den amerikanske diætist Nathalie Rizzo deler,...

Denne sunde rabarber trifli smager som barndommens sommer

Er du vild med trifli, men vil du gerne skære ned på sukkeret? Så skal du prøve denne lette og friske opskrift på sund rabarber trifli!

Derfor føler alle mennesker smerte forskelligt

Når vi slår tåen, bider vi tænderne sammen. Når nogen spiller en hel finale med en brækket kæbe,...