TikTok er kendt for at levere de vildeste madtrends, og disse hytteost-pizzaboller er ingen undtagelse!
De er sprøde udenpå, saftige indeni og pakket med smag – samtidig med at de er proteinrige og lave på kalorier.
Perfekte som en hurtig snack, frokost eller endda aftensmad! Her får du den nemmeste opskrift, så du selv kan prøve dem derhjemme.
Hytteost-pizzaboller med skinke og cheddar
Opskriften giver cirka 9 pizzaboller.
Læs også: Uimodståelig cremet laks med spinat og hvidløg
Ingredienser
- 500 g hytteost
- 3 æg
- 50 g havregryn
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 160 g skinke
- 100 g revet cheddar
- 1/2 tsk salt
- Krydderier efter smag
Fremgangsmåde
1. Forbered dejen
- Forvarm ovnen til 200°C (almindelig ovn).
- Blend hytteosten og æg sammen i en foodprocessor eller med en stavblender, hvis du vil have en mere cremet konsistens.
- Tilsæt dernæst havregryn, mel og bagepulver.
- Rør det hele godt sammen, indtil du har en sammenhængende dej.
2. Fyld og form
- Tilsæt dernæst skinke, revet cheddar og krydderier (eksempelvis oregano og basilikum) og bland det sammen.
- Form hernæst cirka 9 lige store boller på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Drys eventuelt lidt ekstra cheddar ovenpå bollerne.
3. Bag og nyd!
- Sæt bagepladen midt i ovnen og bag bollerne i ca. 15-25 minutter, eller indtil de er gyldne og faste.
- Lad dem køle af – og så er de klar til at blive nydt!
Tips til variation
- Spicy version: Tilsæt lidt chiliflager eller jalapeños i dejen.
- Hvidløgsbrøds-twist: Pensl bollerne med lidt hvidløgsolie før bagning.
- Veggie edition: Erstat kødet med finthakket champignon eller peberfrugt.
Læs også: Forårsfrisk og sund aftensmad: Cremet citronpasta med grønne asparges og kylling