Undgå disse 8 fødevarer for at mindske gigtsymptomer

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En af de mest almindelige udbredte kroniske sygdomme i Danmark er gigt. Der findes desværre ingen kur. Men forskning har vist, at gigtpatienter kan reducere symptomer og gener ved at holde sig fra bestemte fødevarer.

De fødevarer, som der er tale om, er de inflammatoriske. Det er betegnelsen for fødevarer, der forårsager betændelsestilstand i kroppen. Ved at undgå dem, kan man samtidigt mindske gigtsymptomer.

De otte fødevaregrupper, du kan forsøge at holde dig fra er følgende: 

  1. De sjove drikkevarer
    Procenterne i de elskede drikkevarer som vin og øl er ikke gode for en gigtpatient. I alkohol er der et protein, der forårsager betændelse. Jo højere niveau af proteinet i blodet, jo mere inflammation. 
  2. Gluten
    Mennesker med bestemte typer gigt har større risiko for at udvikle glutenallergi. Hos nogen viser det sig ikke som en voldsom allergi, men som en glutenfølsomhed, der har indflydelse på gigtsymptomerne.
  3. De hurtige fødevarer
    Hvis du kun kan genkende meget få af de ord, der indgår i varedeklarationerne på den mad, du har i dit hjem, skal du måske være opmærksom. Forarbejdede fødevarer indeholder et produkt, der i højere niveauer forårsager betændelse i kroppen.

    LÆS OGSÅ: Misosuppe: Anti-inflammatorisk supermad

  4. Den store røde bøf
    I rødt kød er der et protein, der er meget inflammatorisk, og mængden af mættet fedt i kødet har samme funktion. Det kan derfor reducere dine gener ved gigt at skære ned på dit kødforbrug.
  5. Raffinerede kulhydrater
    De findes blandt andet i hvidt brød, ris og kage. De hæver blodsukkerniveauet og kroppen har svært ved at fjerne sukkeret fra blodet. Det skaber en inflammatorisk reaktion.
  6. Mejeriprodukter
    Det er de mættede fedtstoffer i mejeriprodukter, der kan øge dine gigtgener. Det er dog primært fødevarer som ost og smør, der har et særligt højt indhold af mættet fedt, der kan skabe problemer.
  7. Alt det søde
    Der er flere gode grunde til at undgå fødevarer med tilsat sukker. Men er du gigtramt er der endnu en. For sukker er en af de ting, der kan forværre dine symptomer og smerter.
  8. Alt det salte
    Salt mad, eksempelvis chips og pizza, er direkte forbundet med væskeophobning i kroppen og er derfor med til at øge inflammatoriske tilstande, som du kan opleve som en forværring af dine symptomer.

Artiklen er baseret på informationer fra Pensionist.

LÆS OGSÅ: Disse naturmidler kan lindre dine smerter

Læs også: Kan tatoveringer øge din kræftrisiko? Ny forskning vækker bekymring

LÆS OGSÅ: 5 enkle råd til at forebygge sygdom

Læs også: Eksperter advarer: I 2050 vil over halvdelen af alle voksne være overvægtige

Andre Artikler

Ny forskning afslører en overraskende sammenhæng mellem en specifik frugt og depression

Undersøgelsen fandt, at den specifikke frugt kunne mindske risikoen for depression med 20 procent.

Kan tatoveringer øge din kræftrisiko? Ny forskning vækker bekymring

Tatoveringer er mere populære end nogensinde, men kan de have skjulte sundhedsrisici? En ny dansk undersøgelse antyder en...

Gitte Høj og Sara Maria Franch-Mærkedahl guider dig: Alt du skal vide om De Officielle Kostråd – del 9

I denne artikelserie vil Gitte Høj, medstifter af MELIO, konsulent og professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Human Ernæring, vaner og forandringer, samt Sara Maria Franch-Mærkedahl, medstifter af MELIO, forfatter og tv-vært, give en dybdegående gennemgang af de officielle kostråd.

Eksperter advarer: I 2050 vil over halvdelen af alle voksne være overvægtige

En ny omfattende analyse peger på, at vi er på vej mod en global fedmeepidemi – og det ser ikke ud til, at udviklingen stopper af sig selv.

Ny forskning afslører en overraskende sammenhæng mellem en specifik frugt og depression

Undersøgelsen fandt, at den specifikke frugt kunne mindske risikoen for depression med 20 procent.

Kan tatoveringer øge din kræftrisiko? Ny forskning vækker bekymring

Tatoveringer er mere populære end nogensinde, men kan de have skjulte sundhedsrisici? En ny dansk undersøgelse antyder en...

Gitte Høj og Sara Maria Franch-Mærkedahl guider dig: Alt du skal vide om De Officielle Kostråd – del 9

I denne artikelserie vil Gitte Høj, medstifter af MELIO, konsulent og professionsbachelor i Ernæring og Sundhed med speciale i Human Ernæring, vaner og forandringer, samt Sara Maria Franch-Mærkedahl, medstifter af MELIO, forfatter og tv-vært, give en dybdegående gennemgang af de officielle kostråd.