Denne grønne risotto er et hit for både krop og smagsløg

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Glem alt om tung fløde og smør – denne grønne risotto er både cremet, sund og fyldt med smag.

Risotto har ry for at være en kaloriebombe, men det behøver den ikke være.

Denne opskrift bevarer alt det, som vi elsker ved klassikeren – den cremede konsistens, de dybe smage og den hyggelige comfort food-fornemmelse.

Den har dog langt færre kalorier og masser af næring.

Lækker grøn risotto

Opskriften er til 2 personer.

Læs også: Du behøver aldrig rulle sushi igen: Denne bowl smager endnu bedre

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 lille løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 150 g risottoris (f.eks. arborio)
  • 1 dl hvidvin (kan udelades eller erstattes med ekstra bouillon)
  • 6-7 dl grøntsagsbouillon, varm
  • 100 g frisk spinat
  • 100 g frosne ærter
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk citronskal (økologisk)
  • 2 spsk gærflager eller 30 g revet parmesan (alt efter om du vil holde den vegansk)
  • Salt og friskkværnet peber
  • Eventuelt: Friske krydderurter som basilikum eller persille til pynt eller en hjemmelavet pesto

Fremgangsmåde

  1. Varm olivenolie op i en mellemstor gryde ved middel varme. Tilsæt løg og hvidløg, og svits dem i 2-3 minutter, til de er bløde og gennemsigtige – ikke brune.
  2. Kom risottoris i gryden og rør rundt i ca. 1 minut, så de bliver let gennemsigtige i kanten.
  3. Hæld hvidvinen i, og lad den koge næsten helt væk. Vinen tilfører syre og dybde, men hvis du foretrækker det alkoholfrit, så brug blot en ekstra dl bouillon med lidt citronsaft i.
  4. Hæld en dl varm grøntsagsbouillon i ad gangen, og lad risene absorbere væsken, inden du tilsætter mere.
  5. Rør jævnligt, så risene ikke sætter sig i bunden.
  6. Gentag processen i ca. 18-20 minutter, indtil risene er møre men stadig har lidt bid. Du behøver måske ikke bruge al bouillonen.
  7. Når risottoen næsten er færdig, tilsætter du ærter og spinat.
  8. Vend dem i risottoen og lad dem varme med i 2-3 minutter. Spinat falder hurtigt sammen, og ærterne skal blot gennemvarmes.
  9. Rør citronsaft, citronskal og gærflager eller parmesan i risottoen.
  10. Smag til med salt og friskkværnet peber.
  11. Servér risottoen varm, evt. pyntet med lidt friske krydderurter, ekstra citronskal og lidt hjemmelavet pesto.

Læs også: Denne opskrift på grillet nykål bliver din nye sommerfavorit

Andre Artikler

Dårlig ånde? Denne hverdagsfrugt kan være din nye redning

En helt almindelig frugt kan være dit hemmelige våben mod dårlig ånde – og du har den sikkert allerede derhjemme.

Læger advarer: Disse 3 fødevarer sender kolesteroltallet i vejret

Disse tre helt almindelige madvarer kan være skyld i, at dit kolesteroltal stiger uden du opdager det.

9 tidlige tegn på diabetes du ikke må ignorere

Diabetes kan udvikle sig snigende og give signaler, som mange overser i hverdagen. Men jo tidligere sygdommen opdages,...

Du behøver aldrig rulle sushi igen: Denne bowl smager endnu bedre

Glem besværet med sushimåtter og rulleteknikker. Med denne nemme og velsmagende sushi bowl får du smagen af japansk luksus serveret direkte i en skål.

Dårlig ånde? Denne hverdagsfrugt kan være din nye redning

En helt almindelig frugt kan være dit hemmelige våben mod dårlig ånde – og du har den sikkert allerede derhjemme.

Læger advarer: Disse 3 fødevarer sender kolesteroltallet i vejret

Disse tre helt almindelige madvarer kan være skyld i, at dit kolesteroltal stiger uden du opdager det.

9 tidlige tegn på diabetes du ikke må ignorere

Diabetes kan udvikle sig snigende og give signaler, som mange overser i hverdagen. Men jo tidligere sygdommen opdages,...