Denne hjemmelavede berliner döner smager bedre end den fra grillen – og så er den sund!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Drop takeaway – her er opskriften, der får dig til at elske dit eget køkken!

Den ikoniske berliner döner har længe været en favorit på både gadehjørner og takeaway-menuer.

Men nu får du muligheden for at genskabe den derhjemme – i en sundere version uden at gå på kompromis med smagen.

Sund Berliner Döner

Ingredienser

Kødet:
  • 500 g kyllingebryst eller kalkunbryst i tynde skiver
  • 3 spsk græsk yoghurt
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 fed hvidløg (presset)
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk tørret oregano
  • Salt og peber
Fladbrødet:
  • 250 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 dl vand
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt
Fyld:
  • 1 hjertesalat eller romainesalat, snittet
  • 1 agurk i skiver
  • 2 tomater i skiver
  • 1 rødløg i tynde ringe
  • Frisk persille
  • Eventuelt lidt rødkål (fint snittet)
Dressing:
  • 1 dl skyr eller græsk yoghurt
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk citronsaft
  • Salt og peber
  • Frisk dild eller purløg

Fremgangsmåde

  1. Bland yoghurt, olie, hvidløg og krydderier i en skål. Vend kødskiverne i marinaden og lad det trække i minimum 30 minutter – gerne længere for mere smag.
  2. Bland ingredienserne til dejen og ælt den godt sammen. Del dejen i 4 og rul dem ud til flade cirkler.
  3. Steg dem på en tør pande 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennembagte.
  4. Grill eller steg det marinerede kød på en varm pande i ca. 5-7 minutter, til det er gennemstegt og har fået farve. Du kan også bruge ovnen på grill-funktion.
  5. Rør alle ingredienser sammen og smag til. Dressingen skal være frisk og cremet – perfekt til at balancere de krydrede noter fra kødet.
  6. Læg fladbrødet på en tallerken, og fyld det med salat, grøntsager og det varme kød. Top med dressing og frisk persille.

Læs også: 5 overraskende lækre måder at bruge kikærter på

Andre Artikler

34-årig mor døjede med almindelige hverdagsgener – det viste sig at være kræft

En 34-årig mor troede, hendes smerter skyldtes hverdagen – indtil en scanning afslørede kræften bag symptomerne.

Dropper du æggeblommen? Det kan koste dig vigtige næringsstoffer

Mange vælger æggehvider for at spise lettere og få mere protein, men forskning peger på, at blommen er mindst lige så vigtig.

Myterne om rygsmerter, mange danskere stadig tror på

Mange rygsmerter varer længere end nødvendigt, fordi vi stadig følger gamle råd, som kroppen i virkeligheden ikke har gavn af.

Disse fem almindelige madvarer kan påvirke din kropslugt

Nogle helt almindelige fødevarer kan påvirke din kropslugt mere, end de fleste er klar over – især i hverdagen blandt andre mennesker.

34-årig mor døjede med almindelige hverdagsgener – det viste sig at være kræft

En 34-årig mor troede, hendes smerter skyldtes hverdagen – indtil en scanning afslørede kræften bag symptomerne.

Dropper du æggeblommen? Det kan koste dig vigtige næringsstoffer

Mange vælger æggehvider for at spise lettere og få mere protein, men forskning peger på, at blommen er mindst lige så vigtig.

Myterne om rygsmerter, mange danskere stadig tror på

Mange rygsmerter varer længere end nødvendigt, fordi vi stadig følger gamle råd, som kroppen i virkeligheden ikke har gavn af.