Hasselback butternut: Din nye sunde favorit

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Butternutsquash er mere end bare en lækker ingrediens i vinterens retter. Med sin milde, søde og fyldige konsistens er den ikke kun velsmagende, men også spækket med vitaminer og næringsstoffer.

Vitaminbomben
Butternutsquash er fyldt med vitaminer, der med en servering indeholder mere end 100% af dit daglige behov for vitamin A og næsten 40% af dit daglige behov for vitamin C. Derudover bidrager den med mineraler som magnesium, kalium og calcium.

Squashen er kendt for sine hydrerende egenskaber, da den består af cirka 87% vand. Dens høje fiberindhold kan også hjælpe med at stabilisere blodsukkeret, hvilket især er vigtigt for personer med diabetes. Den støtter desuden også immunforsvaret og beskytter øjnene mod UV-stråler. 

Hasselback butternut

4 personer.

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Ingredienser

  • 1 butternutsquash
  • 25 g smør

Vinaigrette

  • 4 spsk valnødder og/eller pistacienødder
  • ½ bundt estragon
  • 2 fed hvidløg
  • ¼ dl olivenolie
  • Saft fra ½ citron
  • 2 spsk rosiner
  • 2 spsk æblecidereddike (eller anden lys eddike)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 °C. Dæk en bradepande med bagepapir.
  2. Smelt smørret i en kasserolle.
  3. Skræl butternutsquashen og flæk den på langs.
  4. Skær squashen i tynde skiver på den korte led, cirka halvvejs igennem den.
  5. Pensl squashen med smør og krydr med salt og peber.
  6. Bag squashen i ca. 45 minutter med den flade side nedad, indtil den er blød. Pensl med smør undervejs.
  7. Indstil ovnen på 225 °C overvarme og grill squashen, indtil den får en flot gylden overflade.

Vinaigretten

Læs også: Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

  1. Rist nødderne på en tør pande over middel varme, indtil de er gyldenbrune.
  2. Pluk estragonbladene fra stilken og riv hvidløget fint.
  3. Bland alle ingredienserne i en lille skål lige før servering og smag til med salt og peber.

Servering
Læg den bagte butternutsquash på et stort fad og hæld vinaigretten henover. Servér som et lækkert og sundt indslag på bordet.

Artiklen er baseret på informationer fra WebMD og Naturli.

Læs også: Sorte halloween-burgerboller - uhyggeligt lækre

Andre Artikler

Enkel saltvandsmetode kan forkorte forkølelse med to dage

Når efteråret rammer, og den første kollega begynder at snøfte, ved du godt, hvad der venter. Forkølelse rammer...

Forskere undersøger årsager til tiltrækning af uhensigtsmæssige partnere

Mange oplever, at deres kærlighedsliv bliver ved med at lande det samme sted, uanset hvor meget de forsøger...

Forskere kan have fundet nøglen til vægttab med GLP-1-medicin uden de værste bivirkninger

GLP-1-medicin har ændret måden, vi forstår vægttab på, men kvalme og ubehag holder mange tilbage fra at bruge...

Undersøgelse sammenligner nyt lægemiddel med eksisterende vægttabsmetoder

Interessen for medicinsk vægttab vokser, og forskere undersøger nu et nyt middel, der virker gennem en anden hormonvej...

Enkel saltvandsmetode kan forkorte forkølelse med to dage

Når efteråret rammer, og den første kollega begynder at snøfte, ved du godt, hvad der venter. Forkølelse rammer...

Forskere undersøger årsager til tiltrækning af uhensigtsmæssige partnere

Mange oplever, at deres kærlighedsliv bliver ved med at lande det samme sted, uanset hvor meget de forsøger...

Forskere kan have fundet nøglen til vægttab med GLP-1-medicin uden de værste bivirkninger

GLP-1-medicin har ændret måden, vi forstår vægttab på, men kvalme og ubehag holder mange tilbage fra at bruge...