Hasselback butternut: Din nye sunde favorit

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Butternutsquash er mere end bare en lækker ingrediens i vinterens retter. Med sin milde, søde og fyldige konsistens er den ikke kun velsmagende, men også spækket med vitaminer og næringsstoffer.

Vitaminbomben
Butternutsquash er fyldt med vitaminer, der med en servering indeholder mere end 100% af dit daglige behov for vitamin A og næsten 40% af dit daglige behov for vitamin C. Derudover bidrager den med mineraler som magnesium, kalium og calcium.

Squashen er kendt for sine hydrerende egenskaber, da den består af cirka 87% vand. Dens høje fiberindhold kan også hjælpe med at stabilisere blodsukkeret, hvilket især er vigtigt for personer med diabetes. Den støtter desuden også immunforsvaret og beskytter øjnene mod UV-stråler. 

Hasselback butternut

4 personer.

Læs også: 5 overraskende lækre måder at bruge kikærter på

Ingredienser

  • 1 butternutsquash
  • 25 g smør

Vinaigrette

  • 4 spsk valnødder og/eller pistacienødder
  • ½ bundt estragon
  • 2 fed hvidløg
  • ¼ dl olivenolie
  • Saft fra ½ citron
  • 2 spsk rosiner
  • 2 spsk æblecidereddike (eller anden lys eddike)

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 °C. Dæk en bradepande med bagepapir.
  2. Smelt smørret i en kasserolle.
  3. Skræl butternutsquashen og flæk den på langs.
  4. Skær squashen i tynde skiver på den korte led, cirka halvvejs igennem den.
  5. Pensl squashen med smør og krydr med salt og peber.
  6. Bag squashen i ca. 45 minutter med den flade side nedad, indtil den er blød. Pensl med smør undervejs.
  7. Indstil ovnen på 225 °C overvarme og grill squashen, indtil den får en flot gylden overflade.

Vinaigretten

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

  1. Rist nødderne på en tør pande over middel varme, indtil de er gyldenbrune.
  2. Pluk estragonbladene fra stilken og riv hvidløget fint.
  3. Bland alle ingredienserne i en lille skål lige før servering og smag til med salt og peber.

Servering
Læg den bagte butternutsquash på et stort fad og hæld vinaigretten henover. Servér som et lækkert og sundt indslag på bordet.

Artiklen er baseret på informationer fra WebMD og Naturli.

Læs også: Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

Andre Artikler

Er du blevet ramt af norovirus? Her er, hvad du bør gøre

Et af vinterens mest smitsomme virus rammer lige nu uden varsel og spreder sig hurtigt i både familier og institutioner.

Disse fødevarer giver ifølge læger oftest problemer med GLP-1 mediciner

Flere danskere anvender GLP-1 medicin til vægttab, men mange opdager først undervejs, at bestemte fødevarer kan give kvalme, oppustethed og træthed.

Hospicesygeplejerske deler seks tegn på, at døden er få dage væk

Når livet nærmer sig sin afslutning, følger kroppen ofte nogle helt naturlige ændringer, som kan være gode for pårørende at kende.

Hvor tit skal du måle dit blodtryk? Her er eksperternes bedste råd

Regelmæssige hjemmemålinger af dit blodtryk kan opdage problemer langt tidligere end traditionelle lægebesøg.

Er du blevet ramt af norovirus? Her er, hvad du bør gøre

Et af vinterens mest smitsomme virus rammer lige nu uden varsel og spreder sig hurtigt i både familier og institutioner.

Disse fødevarer giver ifølge læger oftest problemer med GLP-1 mediciner

Flere danskere anvender GLP-1 medicin til vægttab, men mange opdager først undervejs, at bestemte fødevarer kan give kvalme, oppustethed og træthed.

Hospicesygeplejerske deler seks tegn på, at døden er få dage væk

Når livet nærmer sig sin afslutning, følger kroppen ofte nogle helt naturlige ændringer, som kan være gode for pårørende at kende.