Vitaminbomben
Butternutsquash er fyldt med vitaminer, der med en servering indeholder mere end 100% af dit daglige behov for vitamin A og næsten 40% af dit daglige behov for vitamin C. Derudover bidrager den med mineraler som magnesium, kalium og calcium.
Squashen er kendt for sine hydrerende egenskaber, da den består af cirka 87% vand. Dens høje fiberindhold kan også hjælpe med at stabilisere blodsukkeret, hvilket især er vigtigt for personer med diabetes. Den støtter desuden også immunforsvaret og beskytter øjnene mod UV-stråler.
Hasselback butternut
4 personer.
Læs også: Forårsfrisk aftensmad: Lun quinoasalat med grillede grøntsager og cremet urtedressing
Ingredienser
- 1 butternutsquash
- 25 g smør
Vinaigrette
- 4 spsk valnødder og/eller pistacienødder
- ½ bundt estragon
- 2 fed hvidløg
- ¼ dl olivenolie
- Saft fra ½ citron
- 2 spsk rosiner
- 2 spsk æblecidereddike (eller anden lys eddike)
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 °C. Dæk en bradepande med bagepapir.
- Smelt smørret i en kasserolle.
- Skræl butternutsquashen og flæk den på langs.
- Skær squashen i tynde skiver på den korte led, cirka halvvejs igennem den.
- Pensl squashen med smør og krydr med salt og peber.
- Bag squashen i ca. 45 minutter med den flade side nedad, indtil den er blød. Pensl med smør undervejs.
- Indstil ovnen på 225 °C overvarme og grill squashen, indtil den får en flot gylden overflade.
Vinaigretten
Læs også: Frisk forårssalat med grillede asparges, jordbær og citrusdressing
- Rist nødderne på en tør pande over middel varme, indtil de er gyldenbrune.
- Pluk estragonbladene fra stilken og riv hvidløget fint.
- Bland alle ingredienserne i en lille skål lige før servering og smag til med salt og peber.
Servering
Læg den bagte butternutsquash på et stort fad og hæld vinaigretten henover. Servér som et lækkert og sundt indslag på bordet.
Artiklen er baseret på informationer fra WebMD og Naturli.
Læs også: Denne asiatiske agurkesalat går viralt på TikTok – her er opskriften