Lækre bagte rosenkål: Din nye C-vitamin kilde

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

De sprøde og smagfulde bagte rosenkål kan booste dit indtag af C-vitamin, og derigennem styrke dit immunsystem og beskytte dig mod sygdomme.

Det vigtige C-vitamin
C-vitamin er ikke kun et vitamin, der styrker dit immunforsvar, men det hjælper også kroppen med at producere kollagen, som holder huden og bevægeapparatet sundt. Ifølge ernæringsterapeut Trine Vesteraa er C-vitamin også en stærk antioxidant, som beskytter kroppen mod skader fra frie radikaler, der kan øge risikoen for betændelse og sygdomme. Desværre kan vi mennesker ikke selv danne C-vitamin, så vi er afhængige af at få det gennem kosten. Rosenkål er en af de grøntsager, der indeholder en god mængde af C-vitamin, og med denne opskrift får du en nem og lækker måde at booste dit daglige indtag på.

Bagte rosenkål med tahin-dip

4 personer

Ingredienser

Læs også: Opskrift: Cremet pasta med spinat og ricotta

Rosenkål
• 500 g friske rosenkål
• 100 g kikærtemel
• 1 tsk garam masala
• 1 spsk sesamfrø til dejen + 1 spsk ekstra til at drysse over
• 1¼ dl vand
• ¼ tsk salt
• Friskkværnet peber

Dip
• 2 spsk lys tahin
• 2 tsk rød karrypasta
• ½ – ¾ dl vand

Fremgangsmåde

  1. Bland kikærtemel, garam masala, sesamfrø, salt og vand til en tyk dej og lad den trække, mens du ordner rosenkålene.
  2. Skyl rosenkålene og fjern de yderste blade. Skær stokken af og kog dem i saltet vand i 3-5 minutter.
  3. Lad rosenkålene dryppe af, og vend dem i dejen. Fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Dryp ekstra dej ovenpå rosenkålene for at dække dem ordentligt.
  5. Drys med ekstra sesamfrø, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter, indtil de er sprøde.
  6. Rør tahin, karrypasta og vand sammen til en dip og server til de bagte rosenkål.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli.

Læs også: Vegetarisk thailandsk kartoffelgryde med kokosmælk

Læs også: Broccolisuppe på budget: Billig opskrift fuld af smag

Andre Artikler

Opskrift: Cremet pasta med spinat og ricotta

En cremet pastaret med spinat og ricotta, der er klar på under 20 minutter – sund, nem og fuld af smag.

Forskere afslører: Denne simple vane kan øge dit vægttab

Mange forbinder denne vane med sundhed og vægttab.

Kokkene afslører: Det her må du aldrig lave i en nonstick-pande

Nonstick-pander er elsket i de fleste køkkener, fordi de gør det nemt at lave alt fra æg til...

Slut med skærmtid: Disse hobbyer skaber ro og mindre stress

I en digital verden fuld af konstante notifikationer og stress, vender mange sig mod gammeldags, håndlavede hobbyer for...

Opskrift: Cremet pasta med spinat og ricotta

En cremet pastaret med spinat og ricotta, der er klar på under 20 minutter – sund, nem og fuld af smag.

Forskere afslører: Denne simple vane kan øge dit vægttab

Mange forbinder denne vane med sundhed og vægttab.

Kokkene afslører: Det her må du aldrig lave i en nonstick-pande

Nonstick-pander er elsket i de fleste køkkener, fordi de gør det nemt at lave alt fra æg til...