Lækre bagte rosenkål: Din nye C-vitamin kilde

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

De sprøde og smagfulde bagte rosenkål kan booste dit indtag af C-vitamin, og derigennem styrke dit immunsystem og beskytte dig mod sygdomme.

Det vigtige C-vitamin
C-vitamin er ikke kun et vitamin, der styrker dit immunforsvar, men det hjælper også kroppen med at producere kollagen, som holder huden og bevægeapparatet sundt. Ifølge ernæringsterapeut Trine Vesteraa er C-vitamin også en stærk antioxidant, som beskytter kroppen mod skader fra frie radikaler, der kan øge risikoen for betændelse og sygdomme. Desværre kan vi mennesker ikke selv danne C-vitamin, så vi er afhængige af at få det gennem kosten. Rosenkål er en af de grøntsager, der indeholder en god mængde af C-vitamin, og med denne opskrift får du en nem og lækker måde at booste dit daglige indtag på.

Bagte rosenkål med tahin-dip

4 personer

Ingredienser

Læs også: 5 overraskende lækre måder at bruge kikærter på

Rosenkål
• 500 g friske rosenkål
• 100 g kikærtemel
• 1 tsk garam masala
• 1 spsk sesamfrø til dejen + 1 spsk ekstra til at drysse over
• 1¼ dl vand
• ¼ tsk salt
• Friskkværnet peber

Dip
• 2 spsk lys tahin
• 2 tsk rød karrypasta
• ½ – ¾ dl vand

Fremgangsmåde

  1. Bland kikærtemel, garam masala, sesamfrø, salt og vand til en tyk dej og lad den trække, mens du ordner rosenkålene.
  2. Skyl rosenkålene og fjern de yderste blade. Skær stokken af og kog dem i saltet vand i 3-5 minutter.
  3. Lad rosenkålene dryppe af, og vend dem i dejen. Fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Dryp ekstra dej ovenpå rosenkålene for at dække dem ordentligt.
  5. Drys med ekstra sesamfrø, og bag dem i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter, indtil de er sprøde.
  6. Rør tahin, karrypasta og vand sammen til en dip og server til de bagte rosenkål.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli.

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Læs også: Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

Andre Artikler

Derfor falder humøret om vinteren – og hvordan du kan modvirke det

Forskning viser, at små ændringer i hverdagen kan gøre vintermånederne både lettere og mere energifyldte.

Sådan opstår madforgiftning – og sådan undgår du den

Mavekramper, kvalme og feber efter et måltid skyldes ikke altid “dårlig fordøjelse”. Ofte er årsagen mere konkret og i mange tilfælde til at undgå.

Hvorfor 24 timers vågenhed svarer til alkoholpåvirkning

Selv få sekunders mikrosøvn kan sætte både din sikkerhed og din koncentration på spil.

Det vigtigste råd fødevareeksperter giver hvert år til julekokke

En lille køkkenfejl juleaften kan være nok til at give hele familien en uventet mavepine.

Derfor falder humøret om vinteren – og hvordan du kan modvirke det

Forskning viser, at små ændringer i hverdagen kan gøre vintermånederne både lettere og mere energifyldte.

Sådan opstår madforgiftning – og sådan undgår du den

Mavekramper, kvalme og feber efter et måltid skyldes ikke altid “dårlig fordøjelse”. Ofte er årsagen mere konkret og i mange tilfælde til at undgå.

Hvorfor 24 timers vågenhed svarer til alkoholpåvirkning

Selv få sekunders mikrosøvn kan sætte både din sikkerhed og din koncentration på spil.