Sukkerfri citron-mandelkage

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Sund forkælelse på menuen? Prøv denne kage, der både er sukkerfri, lækker og overraskende nem at bage.

Antal: 8-10 stykker
Tid i alt: ca. 50 minutter
Perfekt til: Eftermiddagskaffe, brunch eller som et friskt alternativ til tunge desserter

Ingredienser

Tørre ingredienser:

  • 200 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt

Våde ingredienser:

  • 3 æg
  • 3 spsk flydende sødemiddel (fx SukrinSirup eller fibersirup gold)
  • 2 spsk græsk yoghurt eller skyr
  • Skal og saft af 1 økologisk citron
  • 1 tsk vaniljepulver eller vaniljeekstrakt

Topping (valgfri):

Læs også: Sund stegt flæsk med persillesovs - klassiker med et twist

  • Et tyndt lag skyr rørt op med lidt citron og vanilje
  • Et drys hakkede pistacienødder eller lidt revet citronskal

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 175°C (almindelig ovn) og beklæd en lille springform (ca. 20 cm) med bagepapir eller smør den let.
  2. Bland mandelmel, bagepulver og salt i en skål.
  3. I en anden skål piskes æg, sødemiddel, yoghurt, citronsaft, skal og vanilje godt sammen, indtil det er luftigt.
  4. Vend de tørre ingredienser i de våde og rør dejen sammen til en ensartet masse.
  5. Hæld dejen i formen og bag kagen i ca. 30-35 minutter, eller til den er gylden og gennembagt (tjek med en tandstik – den skal komme ren ud).
  6. Lad kagen køle helt af på en rist.
  7. Top eventuelt med citron-skyr og lidt pynt, eller nyd den, som den er!

Tip:

Vil du gøre den ekstra luksus, kan du servere den med et lille drys frysetørrede bær eller en klat kokosskum ved siden af.

Læs også: Opskrift: Cremet pasta med spinat og ricotta

Andre Artikler

Ny teknologi: Hjertesundhed kræver kønsspecifikke løsninger

Ny forskning viser, at mænd og kvinder ikke altid reagerer ens på behandling af forhøjet blodtryk. Her får...

Sådan lærer du at leve med kroniske smerter – psykologens bedste råd

Kroniske smerter kan forandre hele ens hverdag og udfordre både krop og psyke. Psykolog Christoffer Kølgaard deler her...

Denne tilberedningsmetode af dine kartofler kan hæve din diabetesrisiko med 20 procent

Forskere har undersøgt, hvordan en bestemt tilberedning af kartofler påvirker risikoen for diabetes type 2.

Læge afslører: Derfor har du svært ved at tabe dig

Vægttab handler ikke kun om kalorier og motion.Ifølge speciallæge med certificering i almen medicin og fedmebehandling Dr....

Ny teknologi: Hjertesundhed kræver kønsspecifikke løsninger

Ny forskning viser, at mænd og kvinder ikke altid reagerer ens på behandling af forhøjet blodtryk. Her får...

Sådan lærer du at leve med kroniske smerter – psykologens bedste råd

Kroniske smerter kan forandre hele ens hverdag og udfordre både krop og psyke. Psykolog Christoffer Kølgaard deler her...

Denne tilberedningsmetode af dine kartofler kan hæve din diabetesrisiko med 20 procent

Forskere har undersøgt, hvordan en bestemt tilberedning af kartofler påvirker risikoen for diabetes type 2.