Her får du en lækkert svampet og sundere chokoladekage, som stadig smager syndigt godt – men med ingredienser, der gør den lidt mere venlig for både krop og samvittighed.
Ingredienser:
– 2 modne bananer
– 2 æg
– 1 dl honning eller ahornsirup
– 1 dl neutral olie (f.eks. raps eller kokos)
– 1 tsk vaniljepulver
– 1 dl mælk (kan erstattes med plantebaseret alternativ)
– 2 dl havregryn (blend til mel)
– 1 dl mandelmel eller fuldkornsmel
– 0,5 dl kakao
– 1 tsk bagepulver
– 0,5 tsk natron
– Et nip salt
– 50 g mørk chokolade (70% eller mere), hakket
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180°C (varmluft).
- Blend bananerne glatte i en skål og rør æg, honning, olie, vanilje og mælk i.
- I en anden skål blander du de tørre ingredienser: havremel, mandelmel, kakao, bagepulver, natron og salt.
- Vend de tørre ingredienser i de våde, og rør til dejen er ensartet.
- Hak chokoladen og vend det meste i dejen (gem lidt til topping).
- Hæld dejen i en lille bradepande eller springform (ca. 20×20 cm), beklædt med bagepapir.
- Drys resten af chokoladen ovenpå og bag i 25-30 minutter – eller til en tandstik kommer ud med kun lidt krummer.
- Lad kagen køle lidt af, og nyd den lun – evt. med en klat skyr eller en skive banan på toppen.
Denne chokoladekage er et skønt bud på en sød forkælelse, der ikke kræver at du går på kompromis med dine sundere vaner. Den er perfekt som eftermiddagssnack, til kaffehyggen – eller som en dessert, der både smager godt og føles godt.
Læs også: Opskrift: Sundere marcipan-påskeæg med mørk chokolade
Velbekomme!
Læs også: Du tror, det er snyd: Disse sunde cookies smager himmelsk