Ingredienser (4 portioner)
- 2 blade husblas
- 2 økologiske citroner (saft og lidt revet skal)
- 2 spsk honning eller agavesirup
- 200 g græsk yoghurt 10 % (eller skyr for en magrere version)
- 1 tsk vaniljepulver eller vaniljepasta
- 2 æggehvider
- Friske bær (jordbær, blåbær, hindbær) til pynt
- Mynteblade (valgfrit)
Sådan gør du
1. Læg husblas i blød
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter.
2. Rør citroncremen sammen
Rør yoghurt, citronsaft, lidt citronskal, honning og vanilje sammen i en skål.
3. Smelt husblassen
Tag husblassen op, smelt den forsigtigt i en lille gryde eller mikroovn med en smule vand. Rør lidt af yoghurtblandingen i husblassen, og vend det hele tilbage i resten af citroncremen.
4. Pisk æggehvider stive
Pisk æggehvider til fast skum og vend dem forsigtigt i cremen med en dejskraber, så du får en luftig konsistens.
Læs også: Sunde dadelkugler med kakao og kokos
5. Fordel og stil på køl
Hæld fromagen i små glas eller skåle. Sæt dem i køleskabet i mindst 2 timer, til de har sat sig.
6. Top med friske bær
Lige inden servering: pynt med friske bær og evt. mynteblade for ekstra friskhed og farve.
Tip:
Du kan også tilsætte et par skefulde blendede hindbær i cremen, hvis du vil give den et rødt twist. Den er også lækker som lag i små triflier med knuste mandler i bunden.
Læs også: Derfor bør du måske tilsætte cola i din morgenkaffe