Sund og proteinrig kylling med spinat og artiskokker

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Kylling er både sundt og lækkert og i denne opskrift får du det bedste af det hele. Kylling er kendt for sit høje proteinindhold, vitaminer og mineraler, som støtter kroppen. Prøv en lækker ovnbagt ret med kylling, spinat og artiskokker, der både smager fantastisk og er fyldt med sunde næringsstoffer.

Derfor er kylling sundt
Kylling er en rig kilde til protein, som er afgørende for at opbygge og vedligeholde dine muskler. Magre stykker, såsom kyllingebryst, er ideelle, hvis du ønsker et lavt fedtindhold og samtidig højt næringsindhold. Når du vælger kylling uden skind, får du de sunde næringsstoffer uden unødvendigt fedt, hvilket er perfekt, hvis du også har et ønske om at holde vægten.

Kylling er desuden rig på B-vitaminer, særligt B12, som styrker nerver og blod og omdanner maden til energi. Derudover indeholder kylling mineralerne kalium, fosfor og selen, der er vigtige for både blodomløbet og immunforsvaret.

Ovnbagt kylling med artiskokker og spinat

4 personer.

Læs også: Forårsfrisk aftensmad: Lun quinoasalat med grillede grøntsager og cremet urtedressing

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster (ca. 150-200 g hver)
  • 200 g frisk spinat
  • 1 dåse artiskokhjerter (ca. 240 g drænet vægt), skåret i kvarte
  • 1 lille løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 100 ml fløde eller madlavningsfløde
  • 50 g revet parmesan
  • 1 tsk tørret basilikum
  • Salt og friskkværnet sort peber efter smag
  • 2 spsk olivenolie

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200°C.
  2. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber. Brun dem på en varm pande med en spiseske olivenolie, ca. 3-4 minutter på hver side. Læg kyllingen i et ovnfast fad.
  3. I samme pande tilsættes den resterende olivenolie. Sautér løg og hvidløg, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt spinaten og lad den falde sammen. Tilføj artiskokhjerter, fløde eller madlavningsfløde, parmesan og basilikum, og smag til med salt og peber.
  4. Fordel spinat- og artiskokblandingen over kyllingebrysterne i fadet.
  5. Bag retten i ovnen i 20-25 minutter, indtil kyllingen er gennemstegt og toppen let gylden.
  6. Server med en let salat eller ovnbagte rodfrugter.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og Coop Madpyramiden.

Læs også: Frisk forårssalat med grillede asparges, jordbær og citrusdressing

Andre Artikler

Tegn på, at dit stressniveau er for højt

Stress er en naturlig del af livet, men når det bliver for overvældende, kan det påvirke både din...

Denne superfood slår æg på protein – og booster både muskler og testosteron

De fleste, der går op i sundhed og træning, ved, at protein er essentielt for muskelopbygning og restitution.

Hvor ofte skal du vaske dit hår? Myten, der kan skade din hovedbund

Mange har hørt, at sjældnere hårvask giver mindre fedtet hår, men eksperter advarer nu om, at det kan...

Ukendt symptom kan være et tidligt tegn på Parkinsons – mange opdager det ikke

Mange oplever forandringer i kroppen, som de ikke skænker en tanke.

Tegn på, at dit stressniveau er for højt

Stress er en naturlig del af livet, men når det bliver for overvældende, kan det påvirke både din...

Denne superfood slår æg på protein – og booster både muskler og testosteron

De fleste, der går op i sundhed og træning, ved, at protein er essentielt for muskelopbygning og restitution.

Hvor ofte skal du vaske dit hår? Myten, der kan skade din hovedbund

Mange har hørt, at sjældnere hårvask giver mindre fedtet hår, men eksperter advarer nu om, at det kan...