Denne gulerodskage er naturligt sødet med dadler og honning, lavet med fuldkornsmel og pakket med gulerødder og varme krydderier. Perfekt som et sundt alternativ til eftermiddagskaffen.
Ingredienser (8-10 stykker)
- 3 dl revne gulerødder
- 10 bløde dadler uden sten
- 2 æg
- 1 dl græsk yoghurt eller skyr
- 2 spsk honning (kan udelades)
- 1 dl fuldkornshvedemel
- 1 dl mandelmel eller havregryn
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- ½ tsk kardemomme
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 knivspids salt
- 2 spsk kokosolie eller smeltet smør
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Blend dadler, æg, yoghurt og honning i en foodprocessor, til det er en glat masse.
- Tilsæt mel, mandelmel, krydderier, bagepulver og salt, og rør det sammen.
- Vend revne gulerødder og smeltet kokosolie i dejen.
- Hæld dejen i en lille bageform (20 x 20 cm) beklædt med bagepapir.
- Bag i ca. 25-30 minutter, til kagen er gylden og gennembagt.
- Lad kagen køle af – nyd den som den er, eller med lidt skyr eller friskost på toppen.