Svampet gulerodskage uden sukker – fyldt med fibre og smag

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

En klassiker i en sundere version!

Denne gulerodskage er naturligt sødet med dadler og honning, lavet med fuldkornsmel og pakket med gulerødder og varme krydderier. Perfekt som et sundt alternativ til eftermiddagskaffen.

Ingredienser (8-10 stykker)

  • 3 dl revne gulerødder
  • 10 bløde dadler uden sten
  • 2 æg
  • 1 dl græsk yoghurt eller skyr
  • 2 spsk honning (kan udelades)
  • 1 dl fuldkornshvedemel
  • 1 dl mandelmel eller havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2 spsk kokosolie eller smeltet smør

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Blend dadler, æg, yoghurt og honning i en foodprocessor, til det er en glat masse.
  3. Tilsæt mel, mandelmel, krydderier, bagepulver og salt, og rør det sammen.
  4. Vend revne gulerødder og smeltet kokosolie i dejen.
  5. Hæld dejen i en lille bageform (20 x 20 cm) beklædt med bagepapir.
  6. Bag i ca. 25-30 minutter, til kagen er gylden og gennembagt.
  7. Lad kagen køle af – nyd den som den er, eller med lidt skyr eller friskost på toppen.

Læs også: Sprøde æble- og græskarchips - uden friture

Andre Artikler

Forskere: Influenza og COVID-19 kan øge risikoen for blodpropper markant

Et globalt studie viser, at selv almindelige virusinfektioner som influenza, COVID-19 og helvedesild kan øge risikoen for blodpropper...

Skiftet mellem sommer- og vintertid øger risikoen for sygdom

En ny amerikansk undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences peger på, at det at stille...

Fødevarestyrelsen: Sådan undgår du farlig kemi i halloweenpynten

Fødevarestyrelsen advarer mod at købe halloweenpynt og engangsservice udenfor EU.Her er, hvad du skal være særligt opmærksom...

Sådan hjælper du dit barn med at nyde halloween uden frygt

Halloween kan være en sjov og kreativ højtid for mange børn, men for nogle kan de skræmmende dekorationer,...

Forskere: Influenza og COVID-19 kan øge risikoen for blodpropper markant

Et globalt studie viser, at selv almindelige virusinfektioner som influenza, COVID-19 og helvedesild kan øge risikoen for blodpropper...

Skiftet mellem sommer- og vintertid øger risikoen for sygdom

En ny amerikansk undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Proceedings of the National Academy of Sciences peger på, at det at stille...

Fødevarestyrelsen: Sådan undgår du farlig kemi i halloweenpynten

Fødevarestyrelsen advarer mod at købe halloweenpynt og engangsservice udenfor EU.Her er, hvad du skal være særligt opmærksom...