Ingredienser – bund:
- 2 æg
- 2 modne bananer
- 100 g havregryn (blendede til mel)
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 nip salt
Ingredienser – topping:
- 300 g skyr
- 1 spsk citronsaft
- 2 spsk flydende honning eller agavesirup
- 300 g friske jordbær i skiver
- Evt. hakkede pistacienødder til pynt
Sådan gør du:
- Blend bananer og æg sammen til en jævn masse.
- Tilsæt havremel, bagepulver, vanilje og salt – rør det hele godt sammen.
- Hæld dejen i en bageform (ca. 20 cm) beklædt med bagepapir.
- Bag ved 180 grader i ca. 20–25 minutter – tjek med en tandstik.
- Afkøl bunden helt.
- Rør skyr med citronsaft og honning – smag til.
- Fordel cremen på bunden og top med jordbær og evt. lidt nødder.
Kagen holder sig frisk i køleskabet i 2 dage – hvis den da ikke er væk før!
Læs også: Denne sunde tzatziki smager af ferie i Grækenland - bare uden ekstra kalorier