Sundhedsstyrelsen har netop opdateret deres anbefalinger for, hvor mange timer vi bør tilbringe i drømmeland. Det er dog ingen hemmelighed, at mange danskere kæmper med at få nok søvn. En tredjedel af voksne sover mindre end de anbefalede 7 timer pr. nat, viser nye tal fra Statens Institut for Folkesundhed.
Særligt bekymrende er situationen for unge, hvor over halvdelen af de unge kvinder og mænd mellem 16 og 24 år rapporterer, at de ikke får søvn nok til at føle sig udhvilet. Maja Bækgaard Jørgensen, sektionsleder ved Sundhedsstyrelsen, forklarer, hvorfor vi sover så dårligt: “Søvn er en meget vigtig ressource, men søvnlængden kan blive trængt, fordi den måde, vi har indrettet samfundet på, kan medvirke til, at man vælger at sove mindre for at kunne nå sine mål eller for at undgå at gå glip af noget på skærmen. Derfor vil vi gerne slå et slag for, hvor vigtigt det er, at vi prioriterer vores søvn, fordi søvn har stor betydning for vores sundhed og trivsel”.
Gennemsnitlig søvn i Danmark
Men hvor meget søvn får den gennemsnitlige dansker så? Ifølge de nye tal fra Statens Institut for Folkesundhed sover voksne i Danmark i gennemsnit 7 timer og 12 minutter hver nat, hvilket placerer os i den lave ende af de anbefalede 7-9 timer for en normal voksen. Mange danskere kunne altså have gavn af at sove lidt længere, hvis vi skal opnå en optimal sundhed og trivsel.
Artiklen er baseret på informationer fra Sundhedsstyrelsen og Statens Institut for Folkesundhed.