Anne Hjernøe pimper professorens grønne grød

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Er du allerede fan af professorens grønne grød, eller er det første gang, du prøver den? Uanset hvad bør du teste Anne Hjernøes opdaterede version, som sikrer en sund og nærende start på dagen.

Den populære grønne grød, som de seneste år har vundet frem i bøger og på nettet, indeholder masser af grøntsager. Men ifølge Anne Hjernøe mangler den én vigtig ingrediens, når den bruges som hovedmåltid: Protein. Derfor har hun udviklet en opdateret version, der tilføjer protein uden at gå på kompromis med sundhed og smag. Her får du opskriften på en grød, der holder dig mæt og giver kroppen, hvad den har brug for.

Hjernøes opdaterede opskrift
Den originale version af professorens grønne grød indeholder mange sunde grøntsager, men hvis du bruger den som et hovedmåltid, risikerer du at få for lidt protein, mener Anne Hjernøe. Derfor har hun tilføjet ingredienser som græskarkerneprotein og knækket hamp, som øger proteinindholdet og giver dig det nødvendige næringsindtag.

Ingredienser:

  • 200 g fennikel
  • 1 lille æble
  • ½ avocado
  • ½ agurk
  • 100 g frossen spinat
  • 1 stor håndfuld skyllet og hakket grønkål
  • Ca. 1 spsk friskrevet ingefær
  • 1½ dl vand eller ufiltreret æblejuice
  • Saft fra ½-1 citron eller lime
  • 1-2 spsk græskarkerneprotein
  • Lidt flagesalt

Topping:

  • 3 spsk knækket hamp
  • ½ dl friske blåbær
  • ½ dl friske hindbær
  • Frisk citronmelisse

Sådan gør du: Rens fenniklen og fjern kernehuset fra æblet. Skær begge dele i mindre stykker og blend dem sammen med de andre ingredienser i en foodprocessor. Justér konsistensen med vand eller æblejuice. Top grøden med hamp, bær og citronmelisse, og den er klar til servering.

Naturligt protein fremfor pulver
Græskarkerneprotein er et naturligt produkt, udvundet af græskarkerner, som giver dig et godt skud protein uden at skade tarmfloraen, som det kan ske med kunstige proteinpulvere. Ifølge Anne Hjernøe er det altid bedre at spise noget naturligt, uden kunstige sødemidler og konserveringsstoffer. Græskarkerneprotein kan købes online eller i helsebutikker.

Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse og ‘Stå Stærkt’ af Anne Hjernøe.

Andre Artikler

Sænk blodtrykket med minimal indsats – se hvor få minutter det kræver!

Mange frygter, at motion skal være intensiv og tidskrævende for at virke, men en ny undersøgelse viser, at det slet ikke er nødvendigt for at få nogle af de gavnlige effekter.

Spis flere bælgfrugter – prøv denne ret i dag!

Bælgfrugter er fyldt med sundhed og er nemme at inkludere i din daglige kost. Danskerne spiser dog for få af dem, så prøv at få dem ind i hverdagen med denne krydrede mexicanske gryderet.

Derfor er C-vitamin et must om vinteren

De kolde måneder banker på døren, og det betyder forkølelser og svækkede immunforsvar for mange. Ved at prioritere C-vitaminrige fødevarer kan du styrke din krop og booste dit helbred.

Kend forskellen på klementiner og mandariner

Klementiner og mandariner dukker op overalt, nu hvor vi nærmer os julen. De små, søde frugter er vinterens vitaminbomber og giver et frisk pust i den kolde tid. Men selvom de ligner hinanden, er der flere forskelle, som måske vil overraske dig.

Sænk blodtrykket med minimal indsats – se hvor få minutter det kræver!

Mange frygter, at motion skal være intensiv og tidskrævende for at virke, men en ny undersøgelse viser, at det slet ikke er nødvendigt for at få nogle af de gavnlige effekter.

Spis flere bælgfrugter – prøv denne ret i dag!

Bælgfrugter er fyldt med sundhed og er nemme at inkludere i din daglige kost. Danskerne spiser dog for få af dem, så prøv at få dem ind i hverdagen med denne krydrede mexicanske gryderet.

Derfor er C-vitamin et must om vinteren

De kolde måneder banker på døren, og det betyder forkølelser og svækkede immunforsvar for mange. Ved at prioritere C-vitaminrige fødevarer kan du styrke din krop og booste dit helbred.