Den populære grønne grød, som de seneste år har vundet frem i bøger og på nettet, indeholder masser af grøntsager. Men ifølge Anne Hjernøe mangler den én vigtig ingrediens, når den bruges som hovedmåltid: Protein. Derfor har hun udviklet en opdateret version, der tilføjer protein uden at gå på kompromis med sundhed og smag. Her får du opskriften på en grød, der holder dig mæt og giver kroppen, hvad den har brug for.
Hjernøes opdaterede opskrift
Den originale version af professorens grønne grød indeholder mange sunde grøntsager, men hvis du bruger den som et hovedmåltid, risikerer du at få for lidt protein, mener Anne Hjernøe. Derfor har hun tilføjet ingredienser som græskarkerneprotein og knækket hamp, som øger proteinindholdet og giver dig det nødvendige næringsindtag.
Ingredienser:
- 200 g fennikel
- 1 lille æble
- ½ avocado
- ½ agurk
- 100 g frossen spinat
- 1 stor håndfuld skyllet og hakket grønkål
- Ca. 1 spsk friskrevet ingefær
- 1½ dl vand eller ufiltreret æblejuice
- Saft fra ½-1 citron eller lime
- 1-2 spsk græskarkerneprotein
- Lidt flagesalt
Topping:
- 3 spsk knækket hamp
- ½ dl friske blåbær
- ½ dl friske hindbær
- Frisk citronmelisse
Sådan gør du: Rens fenniklen og fjern kernehuset fra æblet. Skær begge dele i mindre stykker og blend dem sammen med de andre ingredienser i en foodprocessor. Justér konsistensen med vand eller æblejuice. Top grøden med hamp, bær og citronmelisse, og den er klar til servering.
Naturligt protein fremfor pulver
Græskarkerneprotein er et naturligt produkt, udvundet af græskarkerner, som giver dig et godt skud protein uden at skade tarmfloraen, som det kan ske med kunstige proteinpulvere. Ifølge Anne Hjernøe er det altid bedre at spise noget naturligt, uden kunstige sødemidler og konserveringsstoffer. Græskarkerneprotein kan købes online eller i helsebutikker.
Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse og ‘Stå Stærkt’ af Anne Hjernøe.