En lille sundhedsbombe
Bønner, især hvide bønner, er propfyldte med proteiner, som er essentielle for dine muskler, celler og hormoner. Samtidig er bønner rige på kostfibre, som styrker din fordøjelse og giver en langvarig mæthedsfornemmelse. Og hvis det ikke var nok, så bidrager de med vigtige næringsstoffer som jern, zink og magnesium, der alle hjælper din krop med at holde sig sund og rask. Så det er bare med at komme i gang med at bruge dem!
Opskriften giver cirka 25 kugler.
Ingredienser
- 150 g friske dadler
- 240 g kogte hvide bønner
- 1 tsk vaniljepulver eller 2 tsk vaniljesukker
- 2 spsk ahornsirup
- 50 g havregryn
- 200 g mørk chokolade, gerne over 70%
- Lidt flagesalt eller rødbedepulver
Fremgangsmåde
- Fjern stenene fra dadlerne og kom dem i en foodprocessor sammen med de kogte hvide bønner, vanilje, ahornsirup og havregryn.
- Blend det hele, indtil du får en ensartet masse.
- Tril massen til små kugler. Hvis massen er for blød, kan den stilles på køl i 1-2 timer.
- Smelt chokoladen over vandbad, og dyp kuglerne i den smeltede chokolade.
- Læg dem på bagepapir og drys med lidt flagesalt eller rødbedepulver.
- Stil kuglerne på køl, indtil chokoladen er stivnet.
De skal opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.
Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse, iForm og bogen ‘Grøn mad – grøn energi’ af Johanne Mosgaard