Få et omega-3 fedtsyre boost med disse sprøde glutenfri kiks

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Prøv disse lækre og nemme kiks fyldt med omega-3 fedtsyre, som er perfekte til en sund snack eller som tilbehør til din frokost.

Kiksene er til dig, der vil undgå gluten, men stadig ønsker noget, der knaser! De er spækket med frø, kerner og kokosolie, som giver smag og tekstur. Samtidigt er de fyldt med omega-3 fedtsyrer, som er godt for flere dele af kroppen, herunder blodtryk, ledsmerter og synsudviklingen hos børn. 

Opskriften giver ca. 20-25 stk.

Ingredienser

  • 50 g hørfrø
  • 50 g mandler
  • 50 g hempfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g solsikkekerner
  • 1 stort æg
  • 50 g ekstra jomfrukokosolie
  • ¾ tsk. salt
  • ½ tsk. natron
  • 4 spsk. koldt vand

Fremgangsmåde

Læs også: Sund chokoladekage med banan og havregryn

  1. Blend hørfrøene til mel, og derefter mandlerne til mandelmel.
  2. Kom hørfrømel, mandelmel, hempfrø, sesamfrø, græskarkerner og solsikkekerner i en foodprocessor, og hak det hele fint.
  3. I en skål blandes æg, kokosolie, salt, natron og vand – dette gøres i hånden, så teksturen bevares.
  4. Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir. Det er nemmest, hvis du fugter dine hænder med lidt vand undervejs, så dejen ikke klistrer fast på dine fingre.
  5. Forvarm ovnen til 160°C varmluft, og bag kiksene i 15 minutter.
  6. Tag pladen ud og skær dejen i de ønskede kiksestørrelser. Bag yderligere 10-20 minutter, eller indtil de er sprøde. Hold øje, da de yderste kiks kan blive færdige før resten – tag dem blot ud og giv resten lidt mere tid.
  7. Lad kiksene køle af på en rist.

Tip: Hvis du vil give dine kiks ekstra smag, kan du tilsætte en stor spsk. finthakket rosmarin, eller lave en sødere version med kanel, kardemomme, nelliker og honning. Du kan også eksperimentere med revet ingefær eller citrusskal – det er kun fantasien, der sætter grænser!

Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse og Forbrugerrådet Tænk.

Læs også: 5 overraskende lækre måder at bruge kikærter på

Andre Artikler

Ny forskning: Der findes ikke én rigtig kost til en sund aldring

Forskere leder fortsat efter klare svar på, hvordan vi ældes sundt. Et nyt studie peger på mønstre fremfor faste regler.

Derfor ses flere tilfælde af maveonde i december – og sådan mindsker du risikoen

Julen samler mange mennesker omkring mad og fællesskab. Samtidig giver højtiden bedre betingelser for smitte.

Palliative plejer: Hvad mennesker oftest fortryder ved livets afslutning

Mennesker, der står ved livets afslutning, peger ofte på de samme valg og fravalg, når de ser tilbage på det liv, de har levet.

Knoglesundhed handler ikke kun om mælk – disse grøntsager bidrager også

Knoglesundhed handler ikke kun om mælk og ost. Flere grøntsager bidrager mere, end mange tror.

Ny forskning: Der findes ikke én rigtig kost til en sund aldring

Forskere leder fortsat efter klare svar på, hvordan vi ældes sundt. Et nyt studie peger på mønstre fremfor faste regler.

Derfor ses flere tilfælde af maveonde i december – og sådan mindsker du risikoen

Julen samler mange mennesker omkring mad og fællesskab. Samtidig giver højtiden bedre betingelser for smitte.

Palliative plejer: Hvad mennesker oftest fortryder ved livets afslutning

Mennesker, der står ved livets afslutning, peger ofte på de samme valg og fravalg, når de ser tilbage på det liv, de har levet.