Få et omega-3 fedtsyre boost med disse sprøde glutenfri kiks

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Prøv disse lækre og nemme kiks fyldt med omega-3 fedtsyre, som er perfekte til en sund snack eller som tilbehør til din frokost.

Kiksene er til dig, der vil undgå gluten, men stadig ønsker noget, der knaser! De er spækket med frø, kerner og kokosolie, som giver smag og tekstur. Samtidigt er de fyldt med omega-3 fedtsyrer, som er godt for flere dele af kroppen, herunder blodtryk, ledsmerter og synsudviklingen hos børn. 

Opskriften giver ca. 20-25 stk.

Ingredienser

  • 50 g hørfrø
  • 50 g mandler
  • 50 g hempfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g solsikkekerner
  • 1 stort æg
  • 50 g ekstra jomfrukokosolie
  • ¾ tsk. salt
  • ½ tsk. natron
  • 4 spsk. koldt vand

Fremgangsmåde

Læs også: Sund chokoladekage med banan og havregryn

  1. Blend hørfrøene til mel, og derefter mandlerne til mandelmel.
  2. Kom hørfrømel, mandelmel, hempfrø, sesamfrø, græskarkerner og solsikkekerner i en foodprocessor, og hak det hele fint.
  3. I en skål blandes æg, kokosolie, salt, natron og vand – dette gøres i hånden, så teksturen bevares.
  4. Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir. Det er nemmest, hvis du fugter dine hænder med lidt vand undervejs, så dejen ikke klistrer fast på dine fingre.
  5. Forvarm ovnen til 160°C varmluft, og bag kiksene i 15 minutter.
  6. Tag pladen ud og skær dejen i de ønskede kiksestørrelser. Bag yderligere 10-20 minutter, eller indtil de er sprøde. Hold øje, da de yderste kiks kan blive færdige før resten – tag dem blot ud og giv resten lidt mere tid.
  7. Lad kiksene køle af på en rist.

Tip: Hvis du vil give dine kiks ekstra smag, kan du tilsætte en stor spsk. finthakket rosmarin, eller lave en sødere version med kanel, kardemomme, nelliker og honning. Du kan også eksperimentere med revet ingefær eller citrusskal – det er kun fantasien, der sætter grænser!

Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse og Forbrugerrådet Tænk.

Læs også: 5 overraskende lækre måder at bruge kikærter på

Andre Artikler

Dropper du æggeblommen? Det kan koste dig vigtige næringsstoffer

Mange vælger æggehvider for at spise lettere og få mere protein, men forskning peger på, at blommen er mindst lige så vigtig.

Myterne om rygsmerter, mange danskere stadig tror på

Mange rygsmerter varer længere end nødvendigt, fordi vi stadig følger gamle råd, som kroppen i virkeligheden ikke har gavn af.

Disse fem almindelige madvarer kan påvirke din kropslugt

Nogle helt almindelige fødevarer kan påvirke din kropslugt mere, end de fleste er klar over – især i hverdagen blandt andre mennesker.

Én tablet kan forenkle behandlingen af forhøjet blodtryk

Ny forskning viser, at en samlet tablet med flere blodtrykssænkende midler kan gøre behandlingen både enklere og mere effektiv for mange patienter.

Dropper du æggeblommen? Det kan koste dig vigtige næringsstoffer

Mange vælger æggehvider for at spise lettere og få mere protein, men forskning peger på, at blommen er mindst lige så vigtig.

Myterne om rygsmerter, mange danskere stadig tror på

Mange rygsmerter varer længere end nødvendigt, fordi vi stadig følger gamle råd, som kroppen i virkeligheden ikke har gavn af.

Disse fem almindelige madvarer kan påvirke din kropslugt

Nogle helt almindelige fødevarer kan påvirke din kropslugt mere, end de fleste er klar over – især i hverdagen blandt andre mennesker.