Fordele ved peberfrugter
Peberfrugten er en ideel fødevare, hvis du vil holde dig sund og samtidig skære ned på kalorierne. Her er et par af de sundhedsmæssige fordele.
- Styrker immunforsvaret: Peberfrugter er fyldt med A- og C-vitaminer, som begge er kendt for at støtte kroppens immunforsvar. De hjælper med at bekæmpe infektioner og forkølelse.
- Godt for din hud: C-vitaminer i peberfrugter stimulerer dannelsen af collagen, som er afgørende for sund hud og bindevæv. Derudover beskytter A-vitaminer mod tør hud og solens UV-stråler.
- Fremmer jernoptagelsen: Kvinder mangler ofte jern, men peberfrugternes C-vitaminer hjælper kroppen med at optage jern fra kosten.
Anne Hjernøes frokostbolle med hummus og lun peberfrugtsalat
1 person
Ingredienser
- 1 gulerodsbolle
- 4 spsk hummus
- 2 salatblade eller 1 håndfuld frisk babyspinat
- 1 lille bundt brøndkarse eller citronmelisse
Peberfrugtcreme
- 1 rød peberfrugt
- 1 rødløg
- 1 tsk koldpresset jomfruolivenolie
- 2 spsk æbleeddike
- 2 tsk flydende honning
- 1 drys flagesalt
- 1 drys chiliflager eller stødt chili
Fremgangsmåde
- Rens peberfrugten og skær den i brede stykker.
- Pil løget og skær det i kvarte.
- Steg peberfrugt og løg i olien på en varm pande ved middel varme, til de bliver bløde.
- Tilsæt æbleeddike og lad det simre, indtil eddiken fordamper.
- Vend honning, salt og chili i retten.
- Halver bollen, smør hummus på begge halvdele, og læg salaten på.
- Fordel den lune peberfrugtsalat over bollen og top med urterne.
Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse og iForm.