Hemmeligheden bag en sund chokoladekage

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Chokoladekage er for mange en sikker favorit, når man skal forkæle sig selv, men der er faktisk mulighed for at gøre den sundere, så du kan spise den med god samvittighed. 

Superrodens kraft
I gamle dage blev rødbeden dyrket som en lægeplante og brugt til at bekæmpe jernmangel og infektioner. Det giver god mening taget i betragtning af, at den er rig på letoptageligt jern, C-vitamin samt en række vigtige mineraler. Ligesom andre grove rodfrugter er rødbeder desuden fyldt med kostfibre, der giver en god mæthedsfornemmelse. Denne kage indeholder rødbeder, hvilket gør den til et sundere alternativ til den originale chokoladekage.

Næringsrig kage
Rødbederne tilfører både sødme og saftighed til kagen, men de gør den også rig på fibre og vitaminer. Sammen med rismel og havremel kan du desuden få en glutenfri variant, hvis det ønskes. Kagen indeholder en lækker og smuk frosting, men vil du gerne skære endnu mere ned på kalorierne, kan du nemt undlade den – kagen er nemlig lækker i sig selv.

Her får du en nem guide til at lave en sundere version af den klassiske chokoladekage, der stadig tilfredsstiller den søde tand.

Ingredienser

Læs også: Sådan laver du kinakål i tomatsauce, der smelter i munden

  • 2 rødbeder (ca. 200 g)
  • ½ dl vand
  • 2 æg
  • 70 g kokosolie
  • 70 g rapsolie
  • 120 g rismel
  • 70 g havremel (kan erstattes med hvedemel)
  • 170 g rørsukker
  • 30 g kakaopulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. salt
  • 50 g mørk chokolade

Frosting (kan udelades)

  • 200 g flødeost
  • 4 spsk. flormelis
  • 2 spsk. rødbedesaft eller frugtfarve

Pynt

  • Hindbær eller andre bær
  • Rød skovsyre

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  2. Skræl og hak rødbederne groft. Blend dem med vand, æg, kokosolie og rapsolie, indtil massen er helt glat.
  3. Bland de tørre ingredienser (mel, sukker, kakao, vaniljesukker, bagepulver og salt) i rødbedemassen.
  4. Hak chokoladen groft, og rør den i dejen.
  5. Beklæd en springform med bagepapir, smør siderne med rapsolie og hæld dejen i formen.
  6. Bag kagen i 30 minutter og tjek med en gaffel, om den er færdig.
  7. Lad kagen køle helt af, før du eventuelt påfører frostingen og pynter med bær.
  8. Frostingen skal blot blandes sammen og smøres udover den afkølede kage.

Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse og Aarstiderne.

Læs også: Bagte æblechips – sød, sprød og helt naturlig efterårssnack

Læs også: Lækker barbiepasta – nem aftensmad med masser af smag

Andre Artikler

Ny forskning: Almindeligt vitamin viser tegn på at bremse aldring

Et nyt studie tyder på, at d-vitamin kan beskytte kroppens dna og bremse aldring indefra.

Ny forskning: Bedsteforældre former børns forhold til medier

Bedsteforældre spiller i stigende grad en central rolle i børns opvækst, og det gælder også, når det kommer...

Forskere afslører: Derfor kan din yndlings vin pludselig smage anderledes

Forskning afslører, at det ikke kun er druen, der afgør, hvordan din vin smager.

Sådan laver du kinakål i tomatsauce, der smelter i munden

Kinakål i tomatsauce er både nem, sund og mættende, og bedst af alt, så klarer den sig næsten selv i ovnen og kræver næsten ingen forberedelse.

Ny forskning: Almindeligt vitamin viser tegn på at bremse aldring

Et nyt studie tyder på, at d-vitamin kan beskytte kroppens dna og bremse aldring indefra.

Ny forskning: Bedsteforældre former børns forhold til medier

Bedsteforældre spiller i stigende grad en central rolle i børns opvækst, og det gælder også, når det kommer...

Forskere afslører: Derfor kan din yndlings vin pludselig smage anderledes

Forskning afslører, at det ikke kun er druen, der afgør, hvordan din vin smager.