Dadlers magiske evner
Selvom dadler ofte bliver betragtet som sukkerholdige snacks, har de mange sundhedsmæssige fordele. De hjælper blandt andet leveren med at modvirke fibrose, som kan opstå ved leversygdomme.
En anden bonus ved at spise dadler er deres evne til at lindre maveproblemer. De virker nemlig naturligt afførende, hvilket hjælper mod forstoppelse. Derudover har dadler en rensende effekt på tarmene, hvilket også gør dem til et effektivt middel mod tarmkræft. Så næste gang du har ondt i maven, kan et par dadler måske være løsningen.
Michelle Kristensens fyldte dadler med peanutbutter og chokolade
Opskriften giver 8 stk.
Ingredienser
- 8 Medjool-dadler
- 8 tsk. crunchy peanutbutter
- 50 g chokolade (70%)
Fremgangsmåde
- Skær et snit i hver dadel og fjern stenen.
- Fyld hver dadel med 1 tsk. peanutbutter.
- Smelt chokoladen og dryp det over dadlerne, eller dyp dem i chokoladen, så skal du dog bruge mere end 50 g.
- Stil dadlerne på køl, indtil chokoladen er størknet.
- Nyd dem kolde – de smager bedst sådan!
Kan du ikke finde Medjool-dadler, så kan du også bruge juicy dadler, der skal du blot halvere mængden af peanutbutteren. De kan opbevares 3-4 dage på køl.
Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse, Dagens.dk og bogen ‘Sund hverdag – tab dig uden kur eller hold vægten’ af Michelle Kristensen.