Sunde og velsmagende
Det kan hurtigt blive ensformigt at spise det samme brød med den samme pålæg dag efter dag. Men det behøver ikke være sådan. Der er masser af lækre og sunde alternativer, som du nemt kan tilføje til din morgenmad eller frokost. Du kan bruge rugbrød eller grovbrød til alle forslagene, og de er vegetariske, så du skåner din krop endnu mere.
- Avocado – chiliflager – sesamfrø – citron
Mos en moden avocado og smør den på dit brød. Top med et drys chiliflager, lidt sesamfrø og et skvæt citronsaft. Denne kombination giver både cremethed, et frisk pift og lidt krydret kant. - Peanutbutter – banan – kanel
Prøv at smøre dit brød med peanutbutter og tilføj skiver af banan. Drys en smule stødt kanel på for ekstra smag. En perfekt blanding af sødt og salt, som samtidig mætter godt. - Hummus – kogt æg – ærteskud
Smør brødet med hummus og top med halve kogte æg og friske ærteskud. Tilføj lidt salt og peber for en skøn og mættende mad, der både er proteinrig og grøn. - Flødeost – tomat – basilikum
Smør brødet med din yndlings flødeost og læg skiver af saftige tomater på toppen. Pynt med friske basilikumblade og lidt sort peber for en italiensk-inspireret mad. - Hasselnøddesmørepålæg – jordbær – hampefrø
Hvis du er til noget sødere, så prøv hasselnøddesmørepålæg, toppet med friske jordbærskiver og et drys hampefrø. Denne kombination giver både sødme og en sprød kontrast. - Hytteost – agurk – dild
Smør dit brød med hytteost og tilføj skiver af agurk og frisk dild. Et lille drys salt og peber fuldender denne friske og lette mad, som både er knasende og cremet.
Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse og bogen “Kost og kræft – Spis dig stærk i behandlingsforløbet” af Ditte Ingemann.