Overraskende sund og lækker kage med rodfrugter

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Rodfrugter er ikke kun til salater og gryderetter – de kan også bruges i lækre kager! Så hvorfor ikke prøve en rodfrugtkage, der både stiller den søde tand og giver et boost til kroppen?

Mæthed
Rodfrugter er fyldt med fibre, hvilket gør dem ideelle til at holde dig mæt i længere tid. De kulhydrater, som rodfrugterne indeholder, bliver nemlig nedbrudt langsommere, hvilket betyder, at blodsukkeret stabiliseres, og man får en mere langvarig mæthedsfornemmelse. Derudover er rodfrugterne ofte mere faste og kræver derfor mere tygning, hvilket også bidrager til følelsen af mæthed.

Udover at være mættende er rodfrugterne også rige på vitaminer og mineraler. De er en næringsrig fødevare, der hjælper med at holde kroppen sund, især i de kolde måneder, hvor vi har brug for ekstra energi og næring. Og nu kan du endda bruge dem i en lækker kage!

Rodfrugtkage med lækker frosting

Ingredienser

Læs også: Sund banankage opskrift – nem, svampet og uden dårlig samvittighed

  • 250 g gulerødder
  • 200 g gule rødbeder
  • 3 æg
  • 225 g sukker
  • 1½ dl smagsneutral olie
  • 300 g mel
  • 2½ tsk bagepulver
  • 3 tsk kanel
  • 75 g pekannødder eller valnødder
  • 75 g hasselnødder

Frosting og pynt:

  • 100 g blødt smør
  • 100 g flødeost
  • 200 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g pekannødder eller valnødder

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 °C.
  2. Skræl og riv gulerødder og gule rødbeder.
  3. Pisk æg og sukker, til det bliver hvidt og skummende.
  4. Tilsæt olie, mel, bagepulver, kanel og de revne rodfrugter, og rør dejen godt sammen.
  5. Hak nødderne groft og vend dem i dejen. Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir.
  6. Bag kagen i ca. 40 minutter. Test med en bagenål, om den er gennembagt.
  7. Lad kagen køle af på en bagerist.
  8. Rør smør, flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen til frosting, og smør den ud over den afkølede kage.
  9. Pynt med hele pekan- eller valnødder.

Du kan vælge at undlade frostingen, hvis du vil undgå de ekstra kalorier.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, DR, Femina og bogen “Vild med rødder” af Marie Melchior.

Læs også: Kylling med vindruer – mærkelig kombi, genial smag

Læs også: Loaded fries med rodfrugter - sundt alternativ til fritter

Andre Artikler

Sund banankage opskrift – nem, svampet og uden dårlig samvittighed

Prøv denne sunde banankage – svampet, nem og fuld af fibre uden dårlig samvittighed.

Fedt på denne kropsdel kan ifølge forskning styrke dit hjerte

Ikke alt fedt på kroppen har samme effekt på helbredet. Forskere har fundet en overraskende forskel, hvoraf noget fedt er sundere end andet.

Blindhed kan nu forudsiges med ny teknologi – flere år i forvejen

Et nyt gennembrud i øjenforskningen viser, hvordan kunstig intelligens kan forudsige, hvem der risikerer at miste synet –...

Sådan kan 20-20-20-reglen gøre dine øjne mindre skærmtrætte

Mange af os tilbringer det meste af dagen foran en skærm, hvad enten det er computer, tablet eller...

Sund banankage opskrift – nem, svampet og uden dårlig samvittighed

Prøv denne sunde banankage – svampet, nem og fuld af fibre uden dårlig samvittighed.

Fedt på denne kropsdel kan ifølge forskning styrke dit hjerte

Ikke alt fedt på kroppen har samme effekt på helbredet. Forskere har fundet en overraskende forskel, hvoraf noget fedt er sundere end andet.

Blindhed kan nu forudsiges med ny teknologi – flere år i forvejen

Et nyt gennembrud i øjenforskningen viser, hvordan kunstig intelligens kan forudsige, hvem der risikerer at miste synet –...