Overraskende sund og lækker kage med rodfrugter

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Rodfrugter er ikke kun til salater og gryderetter – de kan også bruges i lækre kager! Så hvorfor ikke prøve en rodfrugtkage, der både stiller den søde tand og giver et boost til kroppen?

Mæthed
Rodfrugter er fyldt med fibre, hvilket gør dem ideelle til at holde dig mæt i længere tid. De kulhydrater, som rodfrugterne indeholder, bliver nemlig nedbrudt langsommere, hvilket betyder, at blodsukkeret stabiliseres, og man får en mere langvarig mæthedsfornemmelse. Derudover er rodfrugterne ofte mere faste og kræver derfor mere tygning, hvilket også bidrager til følelsen af mæthed.

Udover at være mættende er rodfrugterne også rige på vitaminer og mineraler. De er en næringsrig fødevare, der hjælper med at holde kroppen sund, især i de kolde måneder, hvor vi har brug for ekstra energi og næring. Og nu kan du endda bruge dem i en lækker kage!

Rodfrugtkage med lækker frosting

Ingredienser

Læs også: Spis dig sund med gurkemeje med disse lækre opskrifter

  • 250 g gulerødder
  • 200 g gule rødbeder
  • 3 æg
  • 225 g sukker
  • 1½ dl smagsneutral olie
  • 300 g mel
  • 2½ tsk bagepulver
  • 3 tsk kanel
  • 75 g pekannødder eller valnødder
  • 75 g hasselnødder

Frosting og pynt:

  • 100 g blødt smør
  • 100 g flødeost
  • 200 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g pekannødder eller valnødder

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 °C.
  2. Skræl og riv gulerødder og gule rødbeder.
  3. Pisk æg og sukker, til det bliver hvidt og skummende.
  4. Tilsæt olie, mel, bagepulver, kanel og de revne rodfrugter, og rør dejen godt sammen.
  5. Hak nødderne groft og vend dem i dejen. Hæld dejen i en springform (ca. 22 cm i diameter) beklædt med bagepapir.
  6. Bag kagen i ca. 40 minutter. Test med en bagenål, om den er gennembagt.
  7. Lad kagen køle af på en bagerist.
  8. Rør smør, flødeost, flormelis og vaniljesukker sammen til frosting, og smør den ud over den afkølede kage.
  9. Pynt med hele pekan- eller valnødder.

Du kan vælge at undlade frostingen, hvis du vil undgå de ekstra kalorier.

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, DR, Femina og bogen “Vild med rødder” af Marie Melchior.

Læs også: Sprøde æble- og græskarchips - uden friture

Læs også: Sorte halloween-burgerboller - uhyggeligt lækre

Andre Artikler

Disse sunde vaner kan forhindre op til 45 % af demenstilfælde

Ny forskning fra The Lancet Commission on Dementia Prevention, Intervention and Care viser, at op til 45 %...

Halveret risiko for nyt hjerteanfald med målrettet D3-vitamintilskud

En ny undersøgelse fra Intermountain Health viser, at justering af D3-vitamin efter et hjerteanfald kan halvere risikoen for...

Forskellen mellem kokosolie og olivenolie – og hvilken du bør vælge

Selvom både kokosolie og olivenolie har fået ry for at være sunde, viser forskningen, at der er tydelige...

Dette sker i din krop, når du kombinerer avocado og æg

Det er ikke kun en lækker kombination at starte dagen med avocado og æg, men også en sund...

Disse sunde vaner kan forhindre op til 45 % af demenstilfælde

Ny forskning fra The Lancet Commission on Dementia Prevention, Intervention and Care viser, at op til 45 %...

Halveret risiko for nyt hjerteanfald med målrettet D3-vitamintilskud

En ny undersøgelse fra Intermountain Health viser, at justering af D3-vitamin efter et hjerteanfald kan halvere risikoen for...

Forskellen mellem kokosolie og olivenolie – og hvilken du bør vælge

Selvom både kokosolie og olivenolie har fået ry for at være sunde, viser forskningen, at der er tydelige...