Er frisk eller frossen spinat sundest? Få opskriften på de lækreste spinatpandekager

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Du har nok spist spinat både fra fryseren og fra grøntsagsafdelingen og måske undret dig over, hvilken slags egentlig er sundest? Du vil måske blive overrasket over resultatet, men måske endnu mere overrasket over, hvor lækre disse pandekager med spinat er!

Hvad bør du vælge?
Det kan virke oplagt at tro, når du sammenligner frisk spinat med den frosne variant, at frisk spinat altid er det sundeste valg. Ifølge data fra DTU’s fødevaredatabase indeholder rå spinat nemlig flere vitaminer som jern, A- og C-vitamin. Men når spinaten bliver tilberedt, vil noget af dette gå tabt, hvilket kan give frossen spinat en fordel, da man typisk bruger større mængder af den frosne version. 

Det betyder, at du faktisk ender med at få cirka den samme næringsværdi ud af retten, hvad enten du vælger frossen eller frisk spinat. Desuden kan frossen spinat reducere madspild og være et billigere alternativ, som Mia Kristensen, underviser på Københavns Professionshøjskole og er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet, også fremhæver.

Spinatpandekager
Her får du en simpel og sund opskrift på spinatpandekager, som kan tilpasses til både madpakken og aftensmaden.

4 pandekager

Læs også: Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

Ingredienser

  • 4 æg
  • 2 spsk mælk eller mandelmælk
  • 2 spsk majsmel
  • 6 spsk boghvedemel
  • 4 spsk havregryn
  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie + ekstra til stegning
  • 80 g spinat (frisk eller optøet og drænet)
  • 2 spsk friskhakket persille
  • Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Blend alle ingredienser til dejen og juster konsistensen med vand eller mælk.
  2. Opvarm olivenolie på en pande og fordel en fjerdedel af dejen. Steg pandekagen i cirka tre minutter på hver side.
  3. Lad pandekagerne køle af eller server dem lune med eksempelvis hummus og grøntsager som fyld. Du kan også lade familien vælge deres eget fyld.
  4. Tag evt. overskydende pandekager med i madpakken!

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, Samvirke og DTU’s fødevaredatabase.

Læs også: Sunde rødbedeboller – luftige og perfekte til madpakken

Andre Artikler

Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

En frisk og farverig salat, der kombinerer det sprøde og det cremede med sødme og salt.

Bekæmp efterårstræthed med disse 6 gode metoder

Efteråret er over os, og mange oplever en øget træthed og mangel på energi efter en sommer med masser af sollys og lange ferier. Her får du 6 overraskende metoder, der kan hjælpe dig med at holde energien oppe gennem de kommende mørkere måneder.

Sådan opdager du kræft tidligt – symptomerne du bør reagere på

De tidlige tegn på kræft kan være svære at opdage, da symptomerne ofte er uspecifikke og kan forveksles...

Læger afslører: 11 tidlige tegn på type 2-diabetes, du ikke bør ignorere

Type 2-diabetes udvikler sig ofte langsomt og ubemærket, indtil symptomerne bliver for tydelige til at ignorere. Men læger...

Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

En frisk og farverig salat, der kombinerer det sprøde og det cremede med sødme og salt.

Bekæmp efterårstræthed med disse 6 gode metoder

Efteråret er over os, og mange oplever en øget træthed og mangel på energi efter en sommer med masser af sollys og lange ferier. Her får du 6 overraskende metoder, der kan hjælpe dig med at holde energien oppe gennem de kommende mørkere måneder.

Sådan opdager du kræft tidligt – symptomerne du bør reagere på

De tidlige tegn på kræft kan være svære at opdage, da symptomerne ofte er uspecifikke og kan forveksles...