Er frisk eller frossen spinat sundest? Få opskriften på de lækreste spinatpandekager

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Du har nok spist spinat både fra fryseren og fra grøntsagsafdelingen og måske undret dig over, hvilken slags egentlig er sundest? Du vil måske blive overrasket over resultatet, men måske endnu mere overrasket over, hvor lækre disse pandekager med spinat er!

Hvad bør du vælge?
Det kan virke oplagt at tro, når du sammenligner frisk spinat med den frosne variant, at frisk spinat altid er det sundeste valg. Ifølge data fra DTU’s fødevaredatabase indeholder rå spinat nemlig flere vitaminer som jern, A- og C-vitamin. Men når spinaten bliver tilberedt, vil noget af dette gå tabt, hvilket kan give frossen spinat en fordel, da man typisk bruger større mængder af den frosne version. 

Det betyder, at du faktisk ender med at få cirka den samme næringsværdi ud af retten, hvad enten du vælger frossen eller frisk spinat. Desuden kan frossen spinat reducere madspild og være et billigere alternativ, som Mia Kristensen, underviser på Københavns Professionshøjskole og er uddannet inden for fødevarevidenskab på Københavns Universitet, også fremhæver.

Spinatpandekager
Her får du en simpel og sund opskrift på spinatpandekager, som kan tilpasses til både madpakken og aftensmaden.

4 pandekager

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Ingredienser

  • 4 æg
  • 2 spsk mælk eller mandelmælk
  • 2 spsk majsmel
  • 6 spsk boghvedemel
  • 4 spsk havregryn
  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie + ekstra til stegning
  • 80 g spinat (frisk eller optøet og drænet)
  • 2 spsk friskhakket persille
  • Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Blend alle ingredienser til dejen og juster konsistensen med vand eller mælk.
  2. Opvarm olivenolie på en pande og fordel en fjerdedel af dejen. Steg pandekagen i cirka tre minutter på hver side.
  3. Lad pandekagerne køle af eller server dem lune med eksempelvis hummus og grøntsager som fyld. Du kan også lade familien vælge deres eget fyld.
  4. Tag evt. overskydende pandekager med i madpakken!

Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, Samvirke og DTU’s fødevaredatabase.

Læs også: Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

Andre Artikler

Sådan får du mest ud af dine græskarkerner – tidspunktet gør forskellen

Græskarkerner er små, men næringsrige og fyldt med sundhedsfremmende egenskaber.De kan spises på ethvert tidspunkt af dagen,...

En plante mod skaldethed? Ny forskning viser lovende resultater

Kan et sødemiddel være nøglen til at bekæmpe hårtab? Forskere har opdaget, at et naturligt stof fra steviaplanten...

Forskning viser, hvordan mandler kan støtte en stabil blodsukkerbalance

Mange forsøger at holde blodsukkeret stabilt i en hverdag fyldt med fristelser. Små ændringer i kosten kan gøre...

Skorpiongift, AI og radioaktive sporstoffer viser nye veje i kræftforskning

Mange danskere har oplevet, hvordan kræft rammer én i familien eller i vennekredsen. Derfor er håbet om nye,...

Sådan får du mest ud af dine græskarkerner – tidspunktet gør forskellen

Græskarkerner er små, men næringsrige og fyldt med sundhedsfremmende egenskaber.De kan spises på ethvert tidspunkt af dagen,...

En plante mod skaldethed? Ny forskning viser lovende resultater

Kan et sødemiddel være nøglen til at bekæmpe hårtab? Forskere har opdaget, at et naturligt stof fra steviaplanten...

Forskning viser, hvordan mandler kan støtte en stabil blodsukkerbalance

Mange forsøger at holde blodsukkeret stabilt i en hverdag fyldt med fristelser. Små ændringer i kosten kan gøre...