Blomkål og estragon
Blomkål er en næringsrig grøntsag med lavt kalorieindhold, der er fyldt med gavnlige vitaminer og mineraler. Den er en god kilde til kostfibre, der gavner fordøjelsen, samt C-vitamin og folat, som styrker immunforsvaret og hudens sundhed. Blomkål indeholder også kalium, der kan forbedre blodomløbet og sænke blodtrykket, hvilket gør den til et sundt valg. Derudover indeholder denne ret, ligesom en original bearnaisesauce, også estragon. Estragonblade er fulde af vigtige næringsstoffer som jod, A- og C-vitamin samt andre mineraler, der kan være gavnlige for dit helbred. Så prøv denne lækre sauce, måske vil du aldrig gå tilbage til den originale?
4 personer
Ingredienser
- 450 g blomkål, renset vægt
- 2 håndfulde frisk estragon
- 1 æggeblomme
- 2 spsk. gammeldags kærnet smør
- 1-2 tsk. æbleeddike
- 1 dl vand
- Uraffineret salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
- Rens blomkålen og del den i buketter.
- Damp blomkålsbuketterne, indtil de er møre.
- Skyl og hak estragonen fint.
- Blend den dampede blomkål sammen med æggeblommen, smør og vand, til konsistensen er cremet.
- Justér med ekstra kogevand, hvis nødvendigt, for at få den ønskede konsistens.
- Smag til med æbleeddike, salt, peber og den hakkede estragon.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, Coop Madpyramiden og Arla.