Sunde hjemmelavet Ferrero Rocher med alle fordelene fra dadler

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Drømmer du om at spise Ferrero Rocher hver dag, men vil gerne undgå de usunde ulemper ved det? Så kan disse dadelkugler være løsningen. Dadler smager nemlig ikke bare godt, de er også enormt sunde for dit hjerte og helbred.

Et sundt hjerte
Dadlers høje indhold af kalium kan reducere risikoen for hjertekarsygdomme. Forskning viser nemlig, at dadler kan sænke LDL-kolesterol, som er en kendt risikofaktor for slagtilfælde og hjerteanfald.

Udover de positive effekter på hjertet, indeholder dadler også magnesium, som hjælper med at mindske smerter og hævelse. Magnesium har antibakterielle egenskaber, der beskytter mod infektioner i kroppen, så der er mange gode grunde til at inkludere dadler i din kost.

Sofie Birkelyng-Larsens dadelkugler a la Ferrero Rocher

Opskriften giver cirka 12 stk.

Læs også: Sund stegt flæsk med persillesovs - klassiker med et twist

Ingredienser

  • 100 g hasselnødder (+ 12 ekstra)
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g juicy dadler
  • 2 tsk. kakaopulver
  • 100 g mørk chokolade til topping

Fremgangsmåde:

  1. Rist hasselnødderne i ovnen i 7-10 minutter ved 200 grader til skallerne løsner sig.
  2. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
  3. Del hasselnødderne i tre bunker: én med 30 gram, én med 12 stk. og én med 70 gram.
  4. Hak de 30 gram hasselnødder og 40 gram chokolade fint.
  5. Bland de hakkede hasselnødder og chokolade sammen. Sæt til side.
  6. Tag nu bunken med de resterende 70 gram hasselnødder og hak dem i en minihakker.
  7. Tilsæt dadler (uden sten) samt kakaopulver, og blend det sammen til en dadelmasse.
  8. Smelt 60 gram chokolade over vandbad.
  9. Rør dadelmassen sammen med den smeltede chokolade.
  10. Del dadelmassen op i 12 portioner og tril de 12 kugler med én hasselnød i hver.
  11. Smelt 100 gram chokolade.
  12. Dyp hver kugle i den smeltede chokolade og efterfølgende i blandingen af hakkede hasselnødder og chokolade.
  13. Opbevar kuglerne på køl.

Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse, Dagens.dk og bogen ”Mit glutenfrie plantekøkken” af Sofie Birkelyng-Larsen.

Læs også: Opskrift: Cremet pasta med spinat og ricotta

Andre Artikler

Mia brugte populær sæbe efter anbefaling fra læge: Så blev hun næsten blind

Hun stolede på fagfolk – men endte med uoprettelige øjenskader

Nyt for Wegovy-brugere: Sundhedsstyrelsen har ændret reglerne

Nye retningslinjer betyder, at behandlingsforløb ikke længere skal vurderes på samme måde som før.

Eksperter afslører: Disse fødevarer kan skade dit hår

Tror du, at dit hårtab kun handler om gener og shampoo? Sandheden er, at det du spiser –...

Har du forhøjet blodtryk? Så kan dette kosttilskud give problemer

Et naturligt middel, som mange bruger mod småskavanker, kan i virkeligheden være farligt for dig med forhøjet blodtryk.

Mia brugte populær sæbe efter anbefaling fra læge: Så blev hun næsten blind

Hun stolede på fagfolk – men endte med uoprettelige øjenskader

Nyt for Wegovy-brugere: Sundhedsstyrelsen har ændret reglerne

Nye retningslinjer betyder, at behandlingsforløb ikke længere skal vurderes på samme måde som før.

Eksperter afslører: Disse fødevarer kan skade dit hår

Tror du, at dit hårtab kun handler om gener og shampoo? Sandheden er, at det du spiser –...