Et sundt hjerte
Dadlers høje indhold af kalium kan reducere risikoen for hjertekarsygdomme. Forskning viser nemlig, at dadler kan sænke LDL-kolesterol, som er en kendt risikofaktor for slagtilfælde og hjerteanfald.
Udover de positive effekter på hjertet, indeholder dadler også magnesium, som hjælper med at mindske smerter og hævelse. Magnesium har antibakterielle egenskaber, der beskytter mod infektioner i kroppen, så der er mange gode grunde til at inkludere dadler i din kost.
Sofie Birkelyng-Larsens dadelkugler a la Ferrero Rocher
Opskriften giver cirka 12 stk.
Ingredienser
- 100 g hasselnødder (+ 12 ekstra)
- 100 g mørk chokolade
- 100 g juicy dadler
- 2 tsk. kakaopulver
- 100 g mørk chokolade til topping
Fremgangsmåde:
- Rist hasselnødderne i ovnen i 7-10 minutter ved 200 grader til skallerne løsner sig.
- Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
- Del hasselnødderne i tre bunker: én med 30 gram, én med 12 stk. og én med 70 gram.
- Hak de 30 gram hasselnødder og 40 gram chokolade fint.
- Bland de hakkede hasselnødder og chokolade sammen. Sæt til side.
- Tag nu bunken med de resterende 70 gram hasselnødder og hak dem i en minihakker.
- Tilsæt dadler (uden sten) samt kakaopulver, og blend det sammen til en dadelmasse.
- Smelt 60 gram chokolade over vandbad.
- Rør dadelmassen sammen med den smeltede chokolade.
- Del dadelmassen op i 12 portioner og tril de 12 kugler med én hasselnød i hver.
- Smelt 100 gram chokolade.
- Dyp hver kugle i den smeltede chokolade og efterfølgende i blandingen af hakkede hasselnødder og chokolade.
- Opbevar kuglerne på køl.
Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse, Dagens.dk og bogen ”Mit glutenfrie plantekøkken” af Sofie Birkelyng-Larsen.