Sunde hjemmelavet Ferrero Rocher med alle fordelene fra dadler

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Drømmer du om at spise Ferrero Rocher hver dag, men vil gerne undgå de usunde ulemper ved det? Så kan disse dadelkugler være løsningen. Dadler smager nemlig ikke bare godt, de er også enormt sunde for dit hjerte og helbred.

Et sundt hjerte
Dadlers høje indhold af kalium kan reducere risikoen for hjertekarsygdomme. Forskning viser nemlig, at dadler kan sænke LDL-kolesterol, som er en kendt risikofaktor for slagtilfælde og hjerteanfald.

Udover de positive effekter på hjertet, indeholder dadler også magnesium, som hjælper med at mindske smerter og hævelse. Magnesium har antibakterielle egenskaber, der beskytter mod infektioner i kroppen, så der er mange gode grunde til at inkludere dadler i din kost.

Sofie Birkelyng-Larsens dadelkugler a la Ferrero Rocher

Opskriften giver cirka 12 stk.

Læs også: Opskrift på dadeltrøfler, der smager som romkugler

Ingredienser

  • 100 g hasselnødder (+ 12 ekstra)
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g juicy dadler
  • 2 tsk. kakaopulver
  • 100 g mørk chokolade til topping

Fremgangsmåde:

  1. Rist hasselnødderne i ovnen i 7-10 minutter ved 200 grader til skallerne løsner sig.
  2. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
  3. Del hasselnødderne i tre bunker: én med 30 gram, én med 12 stk. og én med 70 gram.
  4. Hak de 30 gram hasselnødder og 40 gram chokolade fint.
  5. Bland de hakkede hasselnødder og chokolade sammen. Sæt til side.
  6. Tag nu bunken med de resterende 70 gram hasselnødder og hak dem i en minihakker.
  7. Tilsæt dadler (uden sten) samt kakaopulver, og blend det sammen til en dadelmasse.
  8. Smelt 60 gram chokolade over vandbad.
  9. Rør dadelmassen sammen med den smeltede chokolade.
  10. Del dadelmassen op i 12 portioner og tril de 12 kugler med én hasselnød i hver.
  11. Smelt 100 gram chokolade.
  12. Dyp hver kugle i den smeltede chokolade og efterfølgende i blandingen af hakkede hasselnødder og chokolade.
  13. Opbevar kuglerne på køl.

Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse, Dagens.dk og bogen ”Mit glutenfrie plantekøkken” af Sofie Birkelyng-Larsen.

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Andre Artikler

Vil du blive 100 år? Her er de bedste råd til et længere liv

At blive 100 år er ikke længere så sjældent, som det engang var.Vores livsstil har lige så...

Sundhedseksperter advarer: Disse personer bør tænke sig om, før de spiser appelsiner

Appelsiner bliver ofte hyldet som en af de sundeste frugter – fyldt med C-vitamin, fibre og antioxidanter, der...

Studie undersøger sammenhæng mellem hårfarve og sårheling

En ny række forsøg med mus antyder, at vores hårfarve kan spille en større biologisk rolle, end de...

Nyt studie kortlægger langvarige følger af spiseforstyrrelser

En ny analyse af langvarige sygdomsforløb tegner et tydeligt billede af, hvor alvorlige følger spiseforstyrrelser kan få. Forskere...

Vil du blive 100 år? Her er de bedste råd til et længere liv

At blive 100 år er ikke længere så sjældent, som det engang var.Vores livsstil har lige så...

Sundhedseksperter advarer: Disse personer bør tænke sig om, før de spiser appelsiner

Appelsiner bliver ofte hyldet som en af de sundeste frugter – fyldt med C-vitamin, fibre og antioxidanter, der...

Studie undersøger sammenhæng mellem hårfarve og sårheling

En ny række forsøg med mus antyder, at vores hårfarve kan spille en større biologisk rolle, end de...