Kilden til protein
Bønner er fyldt med kostfibre, proteiner og vigtige mineraler som jern, zink og magnesium, hvilket gør dem til en fantastisk ingrediens i sund madlavning. Kostfibre hjælper med at styrke din fordøjelse, og bønnerne kan reducere dit indtag af forarbejdet kød, hvilket nedsætter risikoen for kræft og hjertekarsygdomme. Derfor er de også et godt valg for vegetarer og veganere, der vil have et proteinrigt alternativ til kød. Så hvorfor ikke bruge dem i noget så lækkert som en brownie?
Bønnebrownie med mørk chokolade
Ingredienser
- 100 g mørk chokolade
- 50 g kokosolie
- 100 g havregryn
- 1 dl ahornsirup
- 1 dåse sorte bønner
- 25 g mørkt kakaopulver
- 1 tsk. stødt kanel
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g valnødder, pekannødder eller hasselnødder
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
- Hak den mørke chokolade groft, og smelt halvdelen i en lille gryde sammen med kokosolien.
- Blend havregryn i en foodprocessor, indtil de bliver til fint mel.
- Tilsæt bønner (drænet og skyllet), kakao, ahornsirup, kanel, bagepulver og blend igen.
- Hæld den smeltede chokolade og kokosolie i, og blend til en jævn masse.
- Rør til sidst den resterende chokolade og de grofthakkede nødder i.
- Fordel dejen i en form (20×20 cm) med bagepapir, og bag i 20-22 minutter.
- Lad kagen køle af, inden du skærer den ud.
Du kan toppe kagen med et lag hasselnøddesmør for ekstra luksus, men det kan også undlades.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, iForm og bogen ‘Kost og kræft – Spis dig stærk i behandlingsforløbet’ af Ditte Ingemann.