Fyldt med næring
Knoldselleri er en sand vitaminbombe fyldt med fibre og er en undervurderet kilde til vigtige næringsstoffer. Den er rig på C-vitamin og B₆-vitamin, som spiller en stor rolle for både dit immunforsvar og stofskifte. Derudover indeholder knoldselleri mineralerne magnesium, kalium, mangan og fosfor, som hjælper blandt andet med at balancere kroppens syre-base-balance og er vigtige for dine knogler, led og brusk. Det er derfor en oplagt grøntsag at tilføje til din daglige kost.
Smørepålæg med knoldselleri
Ingredienser
- 150 g knoldselleri
- 150 g kogte, hvide bønner
- 1 tsk dijonsennep
- 1 forårsløg
- ½ spsk tahin
- 1 spsk tamari eller sojasauce
- 2-3 spsk vand
- ½ bundt persille eller bredbladet persille
- ½ dl grøntsagsbouillon (vand + ¼ bouillonterning)
- Peber og evt. salt
Fremgangsmåden
- Skær knoldsellerien i grove stykker og hak dem fint i en foodprocessor eller riv dem fint på et rivejern.
- Svits knoldsellerien på panden i tamari og vand i ca. 10 minutter, indtil den er mør. Rør jævnligt, så den ikke brænder på.
- Lad knoldsellerien køle af. Hak imens forårsløg og persille fint.
- Kom bønner, knoldselleri, sennep, tahin og grøntsagsbouillon i en foodprocessor og blend til en ensartet mos. Har du ikke en foodprocessor, så kan du også bruge en stavblender.
- Rør mosen sammen med persille og forårsløg. Smag til med peber og eventuelt lidt salt.
- Brug smørepålægget på brød, som fyld i pitabrød, wraps eller som tilbehør til grøntsager.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og Femina.