Anti-inflammatorisk kost
En anti-inflammatorisk kost har til formål at styrke din krop og mindske risikoen for sygdomme som gigt og hjertesygdom. Ved at spise fødevarer, der bekæmper inflammation, kan du reducere betændelsestilstande i kroppen og samtidig tabe dig.
Anti-inflammatorisk kost fokuserer på vægttab og et sundere helbred ved at benytte sunde fedtstoffer, fibre og antioxidanter fra plantebaserede fødevarer. Et særligt fokus er på at reducere mavefedt, da dette fedt fungerer som grobund for inflammation, der kan sprede sig til resten af kroppen.
En af de lækre opskrifter, der passer perfekt ind i denne livsstil, er nøddetoppe. De er sprængfyldte med sunde fedtstoffer og antioxidanter, der hjælper din krop med at bekæmpe betændelsestilstande, samtidig med at de tilfredsstiller den søde tand på en sund måde.
Nøddetoppe
Opskriften giver cirka 12 stk.
Ingredienser
- 100 g hasselnødder
- 1 tsk akaciehonning
- 1 spsk vand
- 12 friske bær (f.eks. blåbær, hindbær, brombær eller kirsebær)
- 20 g mørk chokolade, over 70%
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200° C varmluft.
- Læg hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og bag dem i 8-10 minutter, til de er gyldne, men ikke brændte.
- Lad nødderne køle lidt af og gnub skallerne af i et viskestykke eller i en frysepose. Hak 5-6 nødder fint og gem dem til pynt.
- Mal de resterende afskallede nødder til fint mel i en foodprocessor eller blender.
- Rør nøddemelet sammen med honning og vand.
- Form 12 små bunde af massen med en fordybning i midten. Læg et bær på hver bund.
- Smelt chokoladen og dryp den over toppene. Pynt med de hakkede nødder.
- Lad chokoladen størkne og opbevar toppene på køl.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og bogen ‘Tab dig sundere – med anti-inflammatorisk kost’ af Martin Kreutzer og Simon Weisdorf.