Den sunde og mættende avocado
Avocado er fyldt med enkeltumættede fedtstoffer, som er gode for dit hjerte og hjælper med at sænke det dårlige kolesterol i blodet. Det betyder, at du ikke bare får en mættende snack, men også en der arbejder for din sundhed. Derudover er avocado en sand vitaminbombe med blandt andet K-vitamin, som styrker dine knogler, og C-vitamin, der booster dit immunforsvar.
Avocadoens høje indhold af kalium hjælper desuden med at regulere væskebalancen i kroppen, mens fibrene støtter din fordøjelse. Med kun 187 kalorier per 100 gram og et fedtindhold på 15,7 gram, hvoraf det meste er de sunde fedtstoffer, er avocado et ideelt valg for dem, der vil passe på både vægt og velvære.
Avocado-rødbedemad med mangoblomme
4 personer.
Ingredienser
Pålæg
- 300 g rødbeder
- 2 faste avocadoer
Marinade
- 2 spsk olivenolie
- 1 økologisk citron (2 spsk saft, 1-2 tsk revet skal)
- 1 spsk hakkede kapers
- 1 spsk finthakkede cornichoner
- ½ spsk sennep
- Salt
- Friskkværnet peber
- Ahornsirup
Pynt
- ½ mangofrugt
- 2 spsk sort caviart (vegetarisk kaviar, kan udelades)
- Friske koriander
- Kapers
Fremgangsmåde
- Kog rødbederne i 25-35 minutter, afhængig af størrelse. Imens laves marinaden ved at blande olie, citronsaft, citronskal, kapers, cornichoner og sennep. Smag til med salt, peber og lidt ahornsirup.
- Når rødbederne er møre, køles de af, skindet fjernes, og de skæres i små terninger. Vend dem i marinaden.
- Skær avocadoerne i små terninger og vend dem straks i lidt citronsaft, for at undgå at de bliver brune.
- Form fire ‘blommer’ af mangofrugten med en isske eller blot en normal ske, og stil dem til side.
- Lav smørrebrødet lige før servering: Skær fire skiver brød ud med en lille form. Læg først et lag avocado på brødet, derefter rødbedeternene. Pres det hele sammen, fjern forsigtigt formen, og pynt med mango, koriander, kapers og caviart.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli og Kirstenskaarup.dk.