Grøn karrysild: Aubergine på en ny måde 

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Auberginen har længe stået i skyggen af andre grøntsager, men nu får den et velfortjent comeback. Med sit høje indhold af antioxidanter, vitaminer og fibre er den et sundt alternativ til traditionelle retter. Og nu kan du nyde den i en grøn udgave af den klassiske karrysild – perfekt til det plantebaserede frokostbord.

Auberginens sundhedsmæssige fordele
Aubergine er en fantastisk kilde til antioxidanter, herunder nasunin, som beskytter kroppens fedtmolekyler i cellerne og især hjerneceller. Den er rig på fibre og har kun 25 kalorier pr. 100 gram, hvilket gør den ideel for dem, der ønsker at holde vægten, har diabetes eller hjertekarsygdomme. Med sit høje indhold af kalium hjælper auberginen også med at regulere kroppens væskebalance. Dog bør personer med allergi over for natskyggefamilien eller irritabel tyktarm undgå aubergine, da den kan fremkalde allergiske reaktioner og er svær at fordøje for nogle.

Grøn karrysild med aubergine

Ingredienser

Aubergine

Læs også: Den ultimative æggekage – så lækker, at den stjæler alt opmærksomheden

  • 300 g aubergine
  • 1½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • ½ dl ris- eller frugteddike
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk allehånde (kan udelades)
  • 2 tsk blandede peberkorn (sorte, hvide, grønne, rosenpeber)

Karrydressing

  • 1 spsk kokos- eller rapsolie
  • 2-3 tsk karry (afhængig af styrken)
  • 1 dl havre-, soja- eller anden fløde
  • 1 dl planteyoghurt
  • Salt, friskkværnet peber, citronsaft, ahornsirup
  • 1 lille æble

Pynt

  • Evt. peberrod
  • 1 lille rødløg
  • Karse eller dild

Fremgangsmåde

  1. Skær auberginen igennem på langs, og skær de to halvdele i ca. 20 fileter.
  2. Bring hyldeblomstsaften i kog sammen med eddike, laurbærblade, allehånde og peber.
  3. Tilsæt auberginen, og lad den simre i 5 minutter. Sluk for varmen, og lad fileterne afkøle i lagen.
  4. Lav derefter karrydressingen ved at varme olien op i en gryde, og tilsæt karryen. Svits karryen i et par minutter, og tilsæt derefter fløden. Lad det koge ind, og sluk for varmen.
  5. Lad fløden køle af, og rør derefter yoghurten i. Smag til med salt, peber, citronsaft og sirup.
  6. Skær æblet i små terninger, og rør dem i dressingen sammen med de afkølede auberginefileter.
  7. Server karrysilden på rugbrød, og pynt eventuelt med høvlet peberrod, løgringe, karse eller dild.

Artiklen er baseret på informationer fra Kirsten Skaarups blog og Naturli.

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Læs også: Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

Andre Artikler

Undersøgelse beskriver konsekvenser ved at fjerne voks med vatpinde

Mange øreproblemer opstår, fordi man forsøger at rense noget, som kroppen i virkeligheden håndterer helt selv.

Kombinationen af fibre og probiotika er nøglen til en stærkere tarmflora

En stærk tarmflora kræver både probiotika og fibre.Samspillet mellem de to er afgørende for at skabe et...

Praktiske tips til at få mere bevægelse ind i arbejdsdagen hjemme

Hvis dit arbejde holder dig foran computeren i timevis, kan kroppen hurtigt mærke konsekvenserne.Stive led, trætte muskler...

Styrk dit immunforsvar denne vinter med disse fødevarer

Vil du holde dig sund gennem hele vintersæsonen, kan visse fødevarer være til stor hjælp.En række næringsrige...

Undersøgelse beskriver konsekvenser ved at fjerne voks med vatpinde

Mange øreproblemer opstår, fordi man forsøger at rense noget, som kroppen i virkeligheden håndterer helt selv.

Kombinationen af fibre og probiotika er nøglen til en stærkere tarmflora

En stærk tarmflora kræver både probiotika og fibre.Samspillet mellem de to er afgørende for at skabe et...

Praktiske tips til at få mere bevægelse ind i arbejdsdagen hjemme

Hvis dit arbejde holder dig foran computeren i timevis, kan kroppen hurtigt mærke konsekvenserne.Stive led, trætte muskler...