Grøn karrysild: Aubergine på en ny måde 

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Auberginen har længe stået i skyggen af andre grøntsager, men nu får den et velfortjent comeback. Med sit høje indhold af antioxidanter, vitaminer og fibre er den et sundt alternativ til traditionelle retter. Og nu kan du nyde den i en grøn udgave af den klassiske karrysild – perfekt til det plantebaserede frokostbord.

Auberginens sundhedsmæssige fordele
Aubergine er en fantastisk kilde til antioxidanter, herunder nasunin, som beskytter kroppens fedtmolekyler i cellerne og især hjerneceller. Den er rig på fibre og har kun 25 kalorier pr. 100 gram, hvilket gør den ideel for dem, der ønsker at holde vægten, har diabetes eller hjertekarsygdomme. Med sit høje indhold af kalium hjælper auberginen også med at regulere kroppens væskebalance. Dog bør personer med allergi over for natskyggefamilien eller irritabel tyktarm undgå aubergine, da den kan fremkalde allergiske reaktioner og er svær at fordøje for nogle.

Grøn karrysild med aubergine

Ingredienser

Aubergine

Læs også: Sunde rødbedeboller – luftige og perfekte til madpakken

  • 300 g aubergine
  • 1½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • ½ dl ris- eller frugteddike
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk allehånde (kan udelades)
  • 2 tsk blandede peberkorn (sorte, hvide, grønne, rosenpeber)

Karrydressing

  • 1 spsk kokos- eller rapsolie
  • 2-3 tsk karry (afhængig af styrken)
  • 1 dl havre-, soja- eller anden fløde
  • 1 dl planteyoghurt
  • Salt, friskkværnet peber, citronsaft, ahornsirup
  • 1 lille æble

Pynt

  • Evt. peberrod
  • 1 lille rødløg
  • Karse eller dild

Fremgangsmåde

  1. Skær auberginen igennem på langs, og skær de to halvdele i ca. 20 fileter.
  2. Bring hyldeblomstsaften i kog sammen med eddike, laurbærblade, allehånde og peber.
  3. Tilsæt auberginen, og lad den simre i 5 minutter. Sluk for varmen, og lad fileterne afkøle i lagen.
  4. Lav derefter karrydressingen ved at varme olien op i en gryde, og tilsæt karryen. Svits karryen i et par minutter, og tilsæt derefter fløden. Lad det koge ind, og sluk for varmen.
  5. Lad fløden køle af, og rør derefter yoghurten i. Smag til med salt, peber, citronsaft og sirup.
  6. Skær æblet i små terninger, og rør dem i dressingen sammen med de afkølede auberginefileter.
  7. Server karrysilden på rugbrød, og pynt eventuelt med høvlet peberrod, løgringe, karse eller dild.

Artiklen er baseret på informationer fra Kirsten Skaarups blog og Naturli.

Læs også: Crunchy sweet potato chips – sprøde, søde og uimodståelige

Læs også: Bagt feta pasta med grøntsager – nem, sund og cremet

Andre Artikler

Forskning: Antidepressiva ændrer tarmens bakterier

Flere studier peger på, at tarmens mikrobiom spiller en central rolle for både fordøjelse, immunforsvar og mental sundhed....

Disse typer medicin bør du ikke tage sammen med alkohol

Selvom de fleste kender risikoen, vælger mange stadig at drikke, mens de tager medicin.Ifølge farmaceut Deborah Grayson...

Sådan kan gurkemeje og honning bidrage til at regulere vægten

Gurkemeje og honning har i århundreder været hyldet for deres helende egenskaber. I dag undersøger forskere, hvordan kombinationen...

Forskning afviser, at kaffe kan skade dit hjerte

Mange med atrieflimren frygter, at de må sige farvel til deres daglige kop kaffe.Men ifølge forskning publiceret...

Forskning: Antidepressiva ændrer tarmens bakterier

Flere studier peger på, at tarmens mikrobiom spiller en central rolle for både fordøjelse, immunforsvar og mental sundhed....

Disse typer medicin bør du ikke tage sammen med alkohol

Selvom de fleste kender risikoen, vælger mange stadig at drikke, mens de tager medicin.Ifølge farmaceut Deborah Grayson...

Sådan kan gurkemeje og honning bidrage til at regulere vægten

Gurkemeje og honning har i århundreder været hyldet for deres helende egenskaber. I dag undersøger forskere, hvordan kombinationen...