Auberginens sundhedsmæssige fordele
Aubergine er en fantastisk kilde til antioxidanter, herunder nasunin, som beskytter kroppens fedtmolekyler i cellerne og især hjerneceller. Den er rig på fibre og har kun 25 kalorier pr. 100 gram, hvilket gør den ideel for dem, der ønsker at holde vægten, har diabetes eller hjertekarsygdomme. Med sit høje indhold af kalium hjælper auberginen også med at regulere kroppens væskebalance. Dog bør personer med allergi over for natskyggefamilien eller irritabel tyktarm undgå aubergine, da den kan fremkalde allergiske reaktioner og er svær at fordøje for nogle.
Grøn karrysild med aubergine
Ingredienser
Aubergine
- 300 g aubergine
- 1½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
- ½ dl ris- eller frugteddike
- 2 laurbærblade
- 1 tsk allehånde (kan udelades)
- 2 tsk blandede peberkorn (sorte, hvide, grønne, rosenpeber)
Karrydressing
- 1 spsk kokos- eller rapsolie
- 2-3 tsk karry (afhængig af styrken)
- 1 dl havre-, soja- eller anden fløde
- 1 dl planteyoghurt
- Salt, friskkværnet peber, citronsaft, ahornsirup
- 1 lille æble
Pynt
- Evt. peberrod
- 1 lille rødløg
- Karse eller dild
Fremgangsmåde
- Skær auberginen igennem på langs, og skær de to halvdele i ca. 20 fileter.
- Bring hyldeblomstsaften i kog sammen med eddike, laurbærblade, allehånde og peber.
- Tilsæt auberginen, og lad den simre i 5 minutter. Sluk for varmen, og lad fileterne afkøle i lagen.
- Lav derefter karrydressingen ved at varme olien op i en gryde, og tilsæt karryen. Svits karryen i et par minutter, og tilsæt derefter fløden. Lad det koge ind, og sluk for varmen.
- Lad fløden køle af, og rør derefter yoghurten i. Smag til med salt, peber, citronsaft og sirup.
- Skær æblet i små terninger, og rør dem i dressingen sammen med de afkølede auberginefileter.
- Server karrysilden på rugbrød, og pynt eventuelt med høvlet peberrod, løgringe, karse eller dild.
Artiklen er baseret på informationer fra Kirsten Skaarups blog og Naturli.