Grøn karrysild: Aubergine på en ny måde 

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Auberginen har længe stået i skyggen af andre grøntsager, men nu får den et velfortjent comeback. Med sit høje indhold af antioxidanter, vitaminer og fibre er den et sundt alternativ til traditionelle retter. Og nu kan du nyde den i en grøn udgave af den klassiske karrysild – perfekt til det plantebaserede frokostbord.

Auberginens sundhedsmæssige fordele
Aubergine er en fantastisk kilde til antioxidanter, herunder nasunin, som beskytter kroppens fedtmolekyler i cellerne og især hjerneceller. Den er rig på fibre og har kun 25 kalorier pr. 100 gram, hvilket gør den ideel for dem, der ønsker at holde vægten, har diabetes eller hjertekarsygdomme. Med sit høje indhold af kalium hjælper auberginen også med at regulere kroppens væskebalance. Dog bør personer med allergi over for natskyggefamilien eller irritabel tyktarm undgå aubergine, da den kan fremkalde allergiske reaktioner og er svær at fordøje for nogle.

Grøn karrysild med aubergine

Ingredienser

Aubergine

Læs også: Disse sunde pestosnegle bliver din næste picnics favorit

  • 300 g aubergine
  • 1½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
  • ½ dl ris- eller frugteddike
  • 2 laurbærblade
  • 1 tsk allehånde (kan udelades)
  • 2 tsk blandede peberkorn (sorte, hvide, grønne, rosenpeber)

Karrydressing

  • 1 spsk kokos- eller rapsolie
  • 2-3 tsk karry (afhængig af styrken)
  • 1 dl havre-, soja- eller anden fløde
  • 1 dl planteyoghurt
  • Salt, friskkværnet peber, citronsaft, ahornsirup
  • 1 lille æble

Pynt

  • Evt. peberrod
  • 1 lille rødløg
  • Karse eller dild

Fremgangsmåde

  1. Skær auberginen igennem på langs, og skær de to halvdele i ca. 20 fileter.
  2. Bring hyldeblomstsaften i kog sammen med eddike, laurbærblade, allehånde og peber.
  3. Tilsæt auberginen, og lad den simre i 5 minutter. Sluk for varmen, og lad fileterne afkøle i lagen.
  4. Lav derefter karrydressingen ved at varme olien op i en gryde, og tilsæt karryen. Svits karryen i et par minutter, og tilsæt derefter fløden. Lad det koge ind, og sluk for varmen.
  5. Lad fløden køle af, og rør derefter yoghurten i. Smag til med salt, peber, citronsaft og sirup.
  6. Skær æblet i små terninger, og rør dem i dressingen sammen med de afkølede auberginefileter.
  7. Server karrysilden på rugbrød, og pynt eventuelt med høvlet peberrod, løgringe, karse eller dild.

Artiklen er baseret på informationer fra Kirsten Skaarups blog og Naturli.

Læs også: Har du også lyst til rabarber hele sommeren? Så skal du prøve denne salat

Læs også: 3 geniale idéer til at få brugt dit gamle rugbrød

Andre Artikler

Forskere gør vild opdagelse: Kroppen kan selv bekæmpe farlige kemikalier

Vi bærer alle rundt på giftige PFAS-stoffer, som vi ikke kan slippe af med. Nu tyder ny forskning dog på, at hjælpen kan gemme sig i din egen krop.

Sådan reagerer din krop, hvis du dropper gluten

Millioner kaster sig over glutenfri kost, men hvad sker der egentlig i kroppen, når du dropper gluten?Her...

Pas på! Et møde med dette dyr kan koste dig en tur på hospitalet denne sommer

Hvert år overraskes badegæster af noget, der brænder som ild. Men hvad gør du, når smerten pludselig rammer?

Sådan drikker du dig fri for stress – få opskriften her

Den virale "Kortisol Cocktail" er meget mere end bare en lækker drink – den lover at sænke stressniveauet...

Forskere gør vild opdagelse: Kroppen kan selv bekæmpe farlige kemikalier

Vi bærer alle rundt på giftige PFAS-stoffer, som vi ikke kan slippe af med. Nu tyder ny forskning dog på, at hjælpen kan gemme sig i din egen krop.

Sådan reagerer din krop, hvis du dropper gluten

Millioner kaster sig over glutenfri kost, men hvad sker der egentlig i kroppen, når du dropper gluten?Her...

Pas på! Et møde med dette dyr kan koste dig en tur på hospitalet denne sommer

Hvert år overraskes badegæster af noget, der brænder som ild. Men hvad gør du, når smerten pludselig rammer?