21% lavere risiko for hjerteanfald
Avocadoens gavnlige egenskaber stammer blandt andet fra de sunde omega-9 fedtsyrer, der er kendt for at sænke kolesteroltallet og beskytte mod blodpropper. Udover hjertesundheden får din tarmflora også glæde af avocadoens rige indhold af kostfibre, som fremmer en sund bakteriebalance i tarmen. Disse fibre reducerer desuden inflammatoriske galdesyrer, der kan føre til tarmproblemer.
En undersøgelse fra Harvard, der fulgte over 110.000 mænd og kvinder gennem 30 år, viste en 21 procents lavere risiko for hjerteanfald blandt dem, der spiste avocado mindst to gange om ugen, sammenlignet med dem, der sjældent eller aldrig spiste avocado, rapporterer Journal of the American Heart Association.
Drue-avocado salat
2 personer.
Ingredienser
- 4 forårsløg
- 1 spsk. olivenolie
- 1-2 kviste frisk timian
- 2 spsk. frisk koriander
- Kryddersalt og peber efter smag
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 1 tsk. sød sennep
- 1 tsk. hvid balsamico
- 2 håndfulde rucola
- 1 håndfuld spinatblade
- 100 g blå druer, halverede
- 1 avocado, skåret i skiver
- Evt. 1 ekstra forårsløg til pynt
Fremgangsmåde
- Skær forårsløgene i 4-5 stykker, derefter i strimler.
- Sauter dem i olien sammen med timian, koriander, salt og peber, til de begynder at tage farve.
- Tilsæt det fintrevede hvidløg og vend rundt i forårsløgene.
- Rør sennep og balsamico sammen og vend i forårsløgene.
- Halver druerne, og skær avocadoen i skiver.
- Anret skyllet og afdryppet rucola og spinat på to tallerkner.
- Fordel forårsløgblandingen, avocado og druer ovenpå og pynt evt. med lidt frisk forårsløg.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli, Ude og Hjemme og bogen ‘Greatest Hits’ af Lene Hanssons.