Frosne ærter
Ærter er spækket med gode ting for din krop, hvilket gør dem til en oplagt ingrediens i kosten. De er fyldt med kostfibre, som holder din mave i gang og mætter godt. Derudover er de en god kilde til protein, som er afgørende for muskler og væv. Ærter indeholder også C- og K-vitamin, som styrker dit immunforsvar og dine knogler.
En anden sund fordel er, at frosne ærter faktisk er bedre end de friske på grund af den hurtige nedfrysning, der sker blot tre timer efter høst. Det stopper nedbrydningen af næringsstoffer, hvilket betyder, at næsten alle vitaminerne bevares, selv efter flere måneder på frost.
Opskrift på kartoffelpandekager med ærtemos
4 personer.
Kartoffelpandekager
- 1 kg kartofler
- 1 løg
- 150 g kikærtemel
- 1 tsk. salt
- Peber
- Olie til stegning
Ærtemos
- 200 g optøede frosne ærter
- 1 håndfuld mynteblade
- 2 spsk. citronsaft
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. salt
- 1 avocado (kan undlades)
Fremgangsmåde
- Riv kartoflerne groft og pres vandet ud af dem. Hak løget fint.
- Bland kartoflerne og løget med kikærtemel, salt og peber.
- Form kartoffelfarsen til pandekager og steg dem på begge sider ved medium varme, til de er gyldne. Der burde være cirka 5-8 pandekager alt efter størrelse.
- Blend ingredienserne til ærtemosen til, at den er glat.
- Servér kartoffelpandekagerne med ærtemos og eventuelt en frisk salat.
Tip: Prøv at tilsætte lidt rødbede til kartoffelpandekagerne for en smuk rød farve.
Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse, iForm og fra bogen ‘Vegansk madglæde’ af Mia Sommer.