Julen handler om forkælelse og kan til tider ende i overforbrug, men man behøver ikke at glemme bæredygtigheden. Med denne opskrift på sprøde mandelskaller kan du kombinere begge dele. Mandelskaller, som ofte ender i skraldespanden, kan faktisk omdannes til en uimodståelig topping til risalamande, is eller kager.
Ingredienser
- 2 håndfulde mandelskaller
- 2 dl kirsebærsaft
- 1 dl sukker
- 1 stjerneanis
- 5 nelliker
- 5 kardemommekapsler
LÆS OGSÅ: Sund konfekt: Smag på julen uden dårlig samvittighed
Fremgangsmåde
- Kom mandelskaller, kirsebærsaft, sukker og krydderier i en gryde. Kog op, og lad skallerne simre i lagen i 10 minutter.
- Tag skallerne op med en hulske og fordel dem på silikoneplader eller bagepapir.
- Tør skallerne i ovnen på varmluft ved 40-50 grader i ca. 2 timer.
- Dyp dem forsigtigt i lagen igen, og tør dem yderligere i 4-6 timer, indtil de er helt sprøde.
TIP: Prøv også at eksperimentere med krydderier og frugtsaft for at skabe en smag, der passer til sæsonen.
Artiklen er baseret på informationer fra Naturli.
LÆS OGSÅ: Julesmåkager du kan nyde med god samvittighed
LÆS OGSÅ: Få frugtens sunde vitaminer om vinteren i denne lækre vinterfrugtsalat