Krydderkogte klementiner – den perfekte juledessert

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Klementiner er en uundgåelig del af juletiden, og nu kan du bruge dem i en lækker dessert, der får tænderne til at løbe i vand.

Denne opskrift fra Frukt.no på krydderkogte klementiner bringer julens varme krydderier og klementinens naturlige sødme sammen i en himmelsk dessert.

Derudover er den nem at lave, kan forberedes i forvejen og serveres med en lækker skefuld pisket flødeskum eller is.

Krydderkogte klementiner

4 portioner.

Ingredienser

  • 4 klementiner
  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker
  • ½ vaniljestang (flækket og kornene skrabet ud)
  • 1 hel kanelstang
  • 2 stjerneanis
[irp]

Fremgangsmåde

Forbered krydderlagen

Læs også: Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

  • Hæld vand og sukker i en gryde.
  • Tilsæt den flækkede vaniljestang, vaniljekorn, kanelstang og stjerneanis.
  • Bring blandingen i kog under omrøring, indtil sukkeret er opløst.

Klargør klementinerne

  • Skæl klementinerne forsigtigt, så de forbliver hele og uden hinder.

Kog klementinerne

  • Læg klementinerne i krydderlagen.
  • Lad lagen komme op at koge igen.
  • Skru ned for varmen, læg låg på gryden og tag den af varmen.
  • Lad klementinerne trække i lagen – gerne natten over for at få den bedste smag.

Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.

[irp]
[irp]

Læs også: Spidskålssalat med feta, æble og saltmandler

Læs også: Spis dig sund med gurkemeje med disse lækre opskrifter

Andre Artikler

Forskere kortlægger de første tegn på Alzheimers i hjernens aktivitet

Forskere er kommet tættere på at identificere tidlige tegn på Alzheimers. Nye analyser af hjernens aktivitet og blodforsyning...

Søvnspecialist uddyber, hvad disse typiske drømme kan afspejle

I takt med at nye undersøgelser kaster lys over vores nattelige fantasiliv, dukker mønstre op, som mange af...

Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Glem alt om tørre vegetarbøffer! Denne sellerikebab er saftig, krydret og vanvittigt nem at lave.

Pas på: Derfor skal du være forsigtig med chiafrø

Chiafrø i vand har mange fordele, såsom indholdet af vigtige næringsstoffer og de kan være med til at forbedre fordøjelsessystemet. Der er dog nogle vigtige forhold, som du bør overveje, før du gør det til en fast del af din kost.

Forskere kortlægger de første tegn på Alzheimers i hjernens aktivitet

Forskere er kommet tættere på at identificere tidlige tegn på Alzheimers. Nye analyser af hjernens aktivitet og blodforsyning...

Søvnspecialist uddyber, hvad disse typiske drømme kan afspejle

I takt med at nye undersøgelser kaster lys over vores nattelige fantasiliv, dukker mønstre op, som mange af...

Sellerikebab der overrasker ALLE – også kødelskere!

Glem alt om tørre vegetarbøffer! Denne sellerikebab er saftig, krydret og vanvittigt nem at lave.