Krydderkogte klementiner – den perfekte juledessert

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Klementiner er en uundgåelig del af juletiden, og nu kan du bruge dem i en lækker dessert, der får tænderne til at løbe i vand.

Denne opskrift fra Frukt.no på krydderkogte klementiner bringer julens varme krydderier og klementinens naturlige sødme sammen i en himmelsk dessert.

Derudover er den nem at lave, kan forberedes i forvejen og serveres med en lækker skefuld pisket flødeskum eller is.

Krydderkogte klementiner

4 portioner.

Ingredienser

  • 4 klementiner
  • 2 dl vand
  • 2 dl sukker
  • ½ vaniljestang (flækket og kornene skrabet ud)
  • 1 hel kanelstang
  • 2 stjerneanis
[irp]

Fremgangsmåde

Forbered krydderlagen

Læs også: Sund chokoladekage med banan og havregryn

  • Hæld vand og sukker i en gryde.
  • Tilsæt den flækkede vaniljestang, vaniljekorn, kanelstang og stjerneanis.
  • Bring blandingen i kog under omrøring, indtil sukkeret er opløst.

Klargør klementinerne

  • Skæl klementinerne forsigtigt, så de forbliver hele og uden hinder.

Kog klementinerne

  • Læg klementinerne i krydderlagen.
  • Lad lagen komme op at koge igen.
  • Skru ned for varmen, læg låg på gryden og tag den af varmen.
  • Lad klementinerne trække i lagen – gerne natten over for at få den bedste smag.

Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.

[irp]
[irp]

Læs også: 5 overraskende lækre måder at bruge kikærter på

Læs også: Den ultimative æggekage – så lækker, at den stjæler alt opmærksomheden

Andre Artikler

Ny forskning: Der findes ikke én rigtig kost til en sund aldring

Forskere leder fortsat efter klare svar på, hvordan vi ældes sundt. Et nyt studie peger på mønstre fremfor faste regler.

Derfor ses flere tilfælde af maveonde i december – og sådan mindsker du risikoen

Julen samler mange mennesker omkring mad og fællesskab. Samtidig giver højtiden bedre betingelser for smitte.

Palliative plejer: Hvad mennesker oftest fortryder ved livets afslutning

Mennesker, der står ved livets afslutning, peger ofte på de samme valg og fravalg, når de ser tilbage på det liv, de har levet.

Knoglesundhed handler ikke kun om mælk – disse grøntsager bidrager også

Knoglesundhed handler ikke kun om mælk og ost. Flere grøntsager bidrager mere, end mange tror.

Ny forskning: Der findes ikke én rigtig kost til en sund aldring

Forskere leder fortsat efter klare svar på, hvordan vi ældes sundt. Et nyt studie peger på mønstre fremfor faste regler.

Derfor ses flere tilfælde af maveonde i december – og sådan mindsker du risikoen

Julen samler mange mennesker omkring mad og fællesskab. Samtidig giver højtiden bedre betingelser for smitte.

Palliative plejer: Hvad mennesker oftest fortryder ved livets afslutning

Mennesker, der står ved livets afslutning, peger ofte på de samme valg og fravalg, når de ser tilbage på det liv, de har levet.