Den nye ingrediens
Ny forskning viser, at ekstrakter fra skræppe-brodfrø kan beskytte huden, fremme sårheling og holde rynkerne væk.
Frugten af skræppe-brodfrø, som vokser over hele verden og ofte betragtes som skadeligt ukrudt, indeholder også antioxidanter og anti-inflammatoriske stoffer, som kan være med til at beskytte huden, viser ny forskning.
Forskerne fandt ud af, at sammensætninger i plantens spidse frugter reducerede skader fra UVB-stråler og fremskyndede sårheling i laboratorietests af celler og væv.
Ekstrakter af skræppe-brodfrø ser også ud til at påvirke produktionen af kollagen, som er et protein, der giver huden dens elasticitet og forebygger rynker.
“Vi fandt ud af, at skræppe-brodfrøens frugt har potentialet til at beskytte huden og hjælpe med at øge produktionen af kollagen”, sagde Eunsu Song, som har en doktorgradskandidat ved Myongji University i Sydkorea, og udførte forskningen med Myongji University Professor Jinah Hwang.
“I denne forbindelse kunne det være en god og nyttig ingrediens i cremer eller andre kosmetiske produkter. Det vil sandsynligvis også have et godt samspil med andre effektive stoffer i hudpleje, såsom hyaluronsyre eller retinsyre, som er gode mod aldring”.
LÆS OGSÅ: De 6 bedste tips til en smuk hud
Forskerne advarer
Forskere advarede dog også om, at høje doser af ekstrakter fra skræppe-brodfrø-frugten kan være skadeligt.
Yderligere forskning er derfor nødvendig for at finde ud af, hvordan man bedst bruger det sikkert i kosmetiske eller farmaceutiske produkter.
“I de spidse kanter på skræppe-brodfrøfrugten er også en giftig bestanddel, carboxyatractylosid, som kan være skadelig for leveren”, forklarer Eunsu Song.
“Skræppe-brodfrø viste et potentiale som et kosmetisk middel ved at øge kollagenproduktionen; men det viste dog også negative resultater i højere koncentrationer. Derfor er det meget vigtigt at finde den rette koncentration, og det vil være nøglen til udførelsen af skræppe-brodfrøfrugtekstrakter i kosmetikkens verden”.
Nu planlægger forskerne at undersøge de biologiske mekanismer yderligere, og udføre eksperimenter for at udforske måder til at tilpasse ekstrakterne af skræppe-brodfrøfrugten til sikker brug i kosmetiske produkter.
Artiklen er baseret på informationer fra Pensionist.
LÆS OGSÅ: Forsker: Sådan påvirker kaffe din hud