Skyd det sunde år i gang med denne lækre vegetariske Shepherd’s pie

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Har du besluttet dig for at prøve kræfter med vegetarisk mad i januar? Så skal du prøve denne opskrift på vegetarisk shepherd’s pie. Den smager himmelsk!

Spis grønnere i januar

Januar er kendt som måneden for nye begyndelser, og mange vælger at starte året med sundere vaner.

Et populært nytårsforsæt er at spise mere plantebaseret – og det er der mange gode grunde til!

Vegetarisk mad er ikke kun godt for kroppen, men også for miljøet.

Med denne opskrift på vegetarisk Shepherd’s pie får du en smagfuld, sund og nem ret, der beviser, at grøntsager sagtens kan være hovedpersonen på middagsbordet.

Læs også: Kendiskokkens nemme, sunde og billige suppe

Vegetarisk Shepherd’s pie

4 personer.

Ingredienser

Til kartoffelmosen:

  • 600 g kartofler
  • 200 g knoldselleri (3 skiver)
  • 1 dl mælk
  • 1 æggeblomme
  • ¼ tsk revet muskatnød

Til grøntsagssaucen:

  • 2 spsk solsikkeolie
  • 1 løg, finthakket
  • 100 g svampe, skåret i tern
  • 1 gulerod, skåret i tern
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • ½ squash, skåret i tern
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 laurbærblade
  • 2 spsk frisk timian, hakket
  • 100 g sorte bønner (fra dåse)
  • 2 spsk persille, hakket
  • ¼ tsk peber

Fremgangsmåde

Kartoffelmosen:

Læs også: Få en sprød start på året: Prøv denne uimodståelige crispy ris-salat!

  1. Skræl kartofler og knoldselleri, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i en gryde med letsaltet vand.
  2. Hæld vandet fra, og mos grøntsagerne med mælk. Tilsæt æggeblommen og krydder med muskatnød og peber. Stil mosen til side – den skal bruges som låg til retten.

Grøntsagssaucen:

  1. Opvarm solsikkeolie i en stor gryde. Svits løg, svampe, gulerod og hvidløg, indtil grøntsagerne bliver bløde og dufter.
  2. Tilsæt squash og rør godt rundt. Hæld derefter de hakkede tomater i gryden sammen med laurbærblade og timian.
  3. Lad saucen småsimre i 8-10 minutter, indtil den er tyk og fyldig. Rør de sorte bønner i til sidst, og smag til med peber.
  4. Fjern laurbærbladene, inden du fortsætter.

Samling af retten:

  1. Fordel grøntsagssaucen i en stor ildfast form eller i 4 små portionsforme.
  2. Bred kartoffelmosen jævnt ud over grøntsagerne, og glat overfladen med en ske.
  3. Bag formen midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 minutter, eller indtil kartoffelmosen har fået en gylden overflade.
  4. Anret den varme shepherd’s pie med et drys friskhakket persille på toppen.

Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.

Læs også: Prøv denne sunde og lækre hovedret til nytår

Andre Artikler

Revolution i bakterieforskning: Dansk opdagelse kan i fremtiden redde liv verden over

Nye fund af bakterier er et vigtigt skridt i forståelsen af såkaldte atypiske mykobakteriers rolle i sygdom.

Sådan vasker du frugt korrekt: Ekspertens bedste tip

Hvem står bag rådene?Dr. Joseph Salhab, kendt som 'StomachDoc' på TikTok, deler sine ekspertråd om, hvordan du bedst...

3 fordele ved at gå baglæns

Tro det eller lad være: Der er faktisk fordele ved det!

11 fantastiske grunde til at tage en daglig gåtur

Gå dig til bedre sundhed! Det lyder måske utroligt, men regelmæssige gåture kan gøre underværker for både krop...

Revolution i bakterieforskning: Dansk opdagelse kan i fremtiden redde liv verden over

Nye fund af bakterier er et vigtigt skridt i forståelsen af såkaldte atypiske mykobakteriers rolle i sygdom.

Sådan vasker du frugt korrekt: Ekspertens bedste tip

Hvem står bag rådene?Dr. Joseph Salhab, kendt som 'StomachDoc' på TikTok, deler sine ekspertråd om, hvordan du bedst...

3 fordele ved at gå baglæns

Tro det eller lad være: Der er faktisk fordele ved det!