Få en sprød start på året: Prøv denne uimodståelige crispy ris-salat!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Træt af kedelige salater? Denne crispy ris-salat forvandler dine risrester til en smagseksplosion med sprøde og farverige grøntsager.

Januar banker på døren, og derfor søger mange efter måder at gøre deres måltider lettere og mere næringsrige.

Heldigvis behøver sund mad ikke at være kedeligt.

Denne crispy ris-salat er en fantastisk kombination af tekstur, farver og smag. Og som en bonus er den en genial måde at bruge gårsdagens risrester på!

Her får du alt, hvad du skal vide for at tilberede denne enkle, men imponerende ret, der passer perfekt som både hovedret og tilbehør.

Læs også: Opskrift: Cremet gulerodssuppe med et strejf af ingefær

Crispy ris-salat

4 personer.

Ingredienser

Salaten

  • 8 dl kogt basmatiris
  • ½ agurk
  • ½ lille rødkål
  • 200 g edamamebønner
  • 100 g radiser
  • 1 dl usaltede peanuts
  • Friske krydderurter (f.eks. koriander eller persille)
  • 4 spsk sojasauce
  • 2 spsk sriracha
  • 1 spsk olie

Dressingen

  • 1 dl olie
  • 0,5 dl sojasauce
  • Saften af ½ lime
  • 2 spsk honning
  • 1 fed hvidløg, finthakket

Fremgangsmåde

Ris

Læs også: Indiskinspireret vegetargryderet, der får dine smagsløg til at danse

  1. Brug rester af basmatiris fra dagen før, eller kog frisk ris og køl den ned til stuetemperatur.
  2. Forvarm ovnen til 200 grader (over- og undervarme).
  3. Fordel risen jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Dryp sojasauce, sriracha og olie over, og vend det hele sammen, så det bliver godt fordelt.
  5. Bag risen i 20-25 minutter, til den er sprød, og rør rundt halvvejs.

Dressingen

  1. Hæld olie, sojasauce, limesaft, honning og hvidløg i en beholder med låg.
  2. Ryst det hele godt sammen, indtil det er emulgeret og ensartet.

Grøntsager

  1. Hak agurk, rødkål, radiser og eventuelt andre ønskede grøntsager i små mundrette stykker.
  2. Kog edamamebønnerne kort, hvis de ikke allerede er tilberedt.

Samle salaten

  1. Bland de sprøde ris med de hakkede grøntsager og edamamebønner i en stor skål. Tilsæt dressingen, og rør forsigtigt, så alle ingredienser bliver dækket.
  2. Top salaten med hakkede peanuts og friske krydderurter. Servér straks for den bedste sprøde oplevelse!

Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.

Læs også: Skyd det sunde år i gang med denne lækre vegetariske Shepherd’s pie

Læs også: Kendiskokkens nemme, sunde og billige suppe

Andre Artikler

Disse 5 fødevarer hjælper dig med at bekæmpe hverdagens stress

Hverdagen kan være overvældende, men med den rette kost kan du finde ro i kaosset.

10 udbredte myter om vegetarisk kost

Vegetarisk mad bliver mere og mere populært, men med populariteten følger også mange myter.Nogle tror, at en...

Ny forskning afslører: Diabetespatienter kan undgå unødvendige konsultationer

Personer med diabetes kan i mange tilfælde undvære den årlige screening.

Sådan ser en god nats søvn ud

Forskere fra Adelaide Institute for Sleep Health, Flinders University i Australien er kommet med en forklaring på, hvordan en optimal nat søvn forløber.

Disse 5 fødevarer hjælper dig med at bekæmpe hverdagens stress

Hverdagen kan være overvældende, men med den rette kost kan du finde ro i kaosset.

10 udbredte myter om vegetarisk kost

Vegetarisk mad bliver mere og mere populært, men med populariteten følger også mange myter.Nogle tror, at en...

Ny forskning afslører: Diabetespatienter kan undgå unødvendige konsultationer

Personer med diabetes kan i mange tilfælde undvære den årlige screening.