Få en sprød start på året: Prøv denne uimodståelige crispy ris-salat!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Træt af kedelige salater? Denne crispy ris-salat forvandler dine risrester til en smagseksplosion med sprøde og farverige grøntsager.

Januar banker på døren, og derfor søger mange efter måder at gøre deres måltider lettere og mere næringsrige.

Heldigvis behøver sund mad ikke at være kedeligt.

Denne crispy ris-salat er en fantastisk kombination af tekstur, farver og smag. Og som en bonus er den en genial måde at bruge gårsdagens risrester på!

Her får du alt, hvad du skal vide for at tilberede denne enkle, men imponerende ret, der passer perfekt som både hovedret og tilbehør.

Læs også: Sprød broccoli med honning og valnødder – perfekt til grillen

Crispy ris-salat

4 personer.

Ingredienser

Salaten

  • 8 dl kogt basmatiris
  • ½ agurk
  • ½ lille rødkål
  • 200 g edamamebønner
  • 100 g radiser
  • 1 dl usaltede peanuts
  • Friske krydderurter (f.eks. koriander eller persille)
  • 4 spsk sojasauce
  • 2 spsk sriracha
  • 1 spsk olie

Dressingen

  • 1 dl olie
  • 0,5 dl sojasauce
  • Saften af ½ lime
  • 2 spsk honning
  • 1 fed hvidløg, finthakket

Fremgangsmåde

Ris

Læs også: Kog ris som en mesterkok: Et hemmeligt trick gør forskellen

  1. Brug rester af basmatiris fra dagen før, eller kog frisk ris og køl den ned til stuetemperatur.
  2. Forvarm ovnen til 200 grader (over- og undervarme).
  3. Fordel risen jævnt på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Dryp sojasauce, sriracha og olie over, og vend det hele sammen, så det bliver godt fordelt.
  5. Bag risen i 20-25 minutter, til den er sprød, og rør rundt halvvejs.

Dressingen

  1. Hæld olie, sojasauce, limesaft, honning og hvidløg i en beholder med låg.
  2. Ryst det hele godt sammen, indtil det er emulgeret og ensartet.

Grøntsager

  1. Hak agurk, rødkål, radiser og eventuelt andre ønskede grøntsager i små mundrette stykker.
  2. Kog edamamebønnerne kort, hvis de ikke allerede er tilberedt.

Samle salaten

  1. Bland de sprøde ris med de hakkede grøntsager og edamamebønner i en stor skål. Tilsæt dressingen, og rør forsigtigt, så alle ingredienser bliver dækket.
  2. Top salaten med hakkede peanuts og friske krydderurter. Servér straks for den bedste sprøde oplevelse!

Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.

Læs også: Disse sunde pestosnegle bliver din næste picnics favorit

Læs også: Du MÅ prøve denne sommersalat med kirsebær, bacon og feta!

Andre Artikler

Forskere gør vild opdagelse: Kroppen kan selv bekæmpe farlige kemikalier

Vi bærer alle rundt på giftige PFAS-stoffer, som vi ikke kan slippe af med. Nu tyder ny forskning dog på, at hjælpen kan gemme sig i din egen krop.

Sådan reagerer din krop, hvis du dropper gluten

Millioner kaster sig over glutenfri kost, men hvad sker der egentlig i kroppen, når du dropper gluten?Her...

Pas på! Et møde med dette dyr kan koste dig en tur på hospitalet denne sommer

Hvert år overraskes badegæster af noget, der brænder som ild. Men hvad gør du, når smerten pludselig rammer?

Sådan drikker du dig fri for stress – få opskriften her

Den virale "Kortisol Cocktail" er meget mere end bare en lækker drink – den lover at sænke stressniveauet...

Forskere gør vild opdagelse: Kroppen kan selv bekæmpe farlige kemikalier

Vi bærer alle rundt på giftige PFAS-stoffer, som vi ikke kan slippe af med. Nu tyder ny forskning dog på, at hjælpen kan gemme sig i din egen krop.

Sådan reagerer din krop, hvis du dropper gluten

Millioner kaster sig over glutenfri kost, men hvad sker der egentlig i kroppen, når du dropper gluten?Her...

Pas på! Et møde med dette dyr kan koste dig en tur på hospitalet denne sommer

Hvert år overraskes badegæster af noget, der brænder som ild. Men hvad gør du, når smerten pludselig rammer?