Du MÅ prøve denne sommersalat med kirsebær, bacon og feta!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Glem alt om triste salater! Her får du opskriften på en frisk og sprød sommersalat.

Når solen skinner, og vi længes efter noget let og lækkert på tallerkenen, er det her den perfekte sommersalat, du skal kaste dig over.

Med en kombination af søde, saftige kirsebær, sprøde grøntsager, ristede pinjekerner og knasende kalkunbacon bliver det en salat, du ikke kan få nok af.

Den er skøn alene med et godt stykke brød eller som tilbehør til alt fra grillkød til fisk.

Kirsebærsalat

Ingredienser

Salat:

Læs også: Sund pizzadej med chiafrø – sprød bund klar på ingen tid!

200 g kirsebær
65 g rucola
½ agurk
½ rød peberfrugt
½ rødløg
35 g kalkunbacon
4 spsk pinjekerner
50 g fetaost

Dressing:

1 dl olivenolie
3 spsk balsamicoeddike
1 tsk honning
1 knivspids salt
1 knivspids sort peber

Fremgangsmåde

  1. Start med at fjerne stilkene på kirsebærene.
  2. For at få stenene ud uden alt for meget sprøjt kan du lægge dem på et skærebræt og klemme dem let flade med et andet skærebræt, indtil de sprækker.
  3. Dæk eventuelt med et viskestykke for at beskytte tøjet. Fjern stenene og skær kirsebærene i halve.
  4. Skær kalkunbacon i små stykker og steg det sprødt på en tør pande. Læg det på køkkenrulle, så det overskydende fedt bliver suget op.
  5. Skyl agurk, rucola og peberfrugt. Skær agurk og peberfrugt i små tern. Pil rødløget og hak det fint.
  6. Kom pinjekernerne på en tør, varm pande og rist dem hurtigt, til de bliver let gyldne. Hold øje – de kan hurtigt brænde på.
  7. Hæld olivenolie, balsamicoeddike, honning, salt og peber i et glas med låg. Ryst glasset godt, så det hele emulgerer. Alternativt kan du piske det sammen i en skål.
  8. Læg rucola i en stor salatskål. Tilsæt de halve kirsebær, agurk, peberfrugt, rødløg og de ristede pinjekerner.
  9. Smulder fetaosten over. Knus det sprødstegte bacon mellem fingrene og drys det over salaten.
  10. Hæld balsamicodressingen ud over det hele og vend forsigtigt rundt, så dressingen fordeler sig jævnt.

Artiklen er baseret på informationer fra Frukt.no.

Læs også: Prøv kylling med rabarber – en opskrift du aldrig glemmer!

Læs også: Prøv en lækker vandmelonssandwich i dag og drop brødet

Andre Artikler

Drop vitaminpillerne: En skefuld kakaopulver gør mere, end du tror

Ren kakao er ikke bare en nydelse for smagsløgene. Den er også pakket med næringsstoffer og forbindelser, der...

Vil du blive 100? Sådan spiser, tænker og lever verdens ældste mennesker

Hvordan lever man et langt og sundt liv – helt op til 100 år og længere? Svaret findes...

Lav lækre chiafrø-granolabidder med tranebær på 15 min

Disse hjemmelavede granolabidder med chiafrø og tørrede tranebær er fyldt med fibre, naturlig sødme og energi – perfekt til madpakken eller efter træning!

Træt, oppustet og uoplagt? Denne skefuld kan ændre alt

Du kender måske følelsen af træthed, oppustet mave og tung fordøjelse, så skal du måske prøve en skefuld af dette om dagen?

Drop vitaminpillerne: En skefuld kakaopulver gør mere, end du tror

Ren kakao er ikke bare en nydelse for smagsløgene. Den er også pakket med næringsstoffer og forbindelser, der...

Vil du blive 100? Sådan spiser, tænker og lever verdens ældste mennesker

Hvordan lever man et langt og sundt liv – helt op til 100 år og længere? Svaret findes...

Lav lækre chiafrø-granolabidder med tranebær på 15 min

Disse hjemmelavede granolabidder med chiafrø og tørrede tranebær er fyldt med fibre, naturlig sødme og energi – perfekt til madpakken eller efter træning!