Sidste chance! Brug squash inden sæsonen slutter i denne lækre squashpande med ris

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Squashsæsonen slutter i september, men der er stadig tid til at nyde det sidste af dens skønne smag. Vi har fundet en skøn og nem opskrift, der sikrer, at du får mest muligt ud af dine squash.

Squashsæsonen slutter i september, men der er stadig tid til at nyde det sidste af dens skønne smag. Vi har fundet en skøn og nem opskrift, der sikrer, at du får mest muligt ud af dine squash.

Den alsidige spise
Squash, som tilhører græskarfamilien, bliver betegnet som en grøntsag, selvom den teknisk set er en frugt. Den har sit oprindelige hjem i Mellemamerika, men har dog bredt sig over hele verden takket være sin milde smag og nemme dyrkning. Squash er fyldt med vigtige næringsstoffer som C- og A-vitamin, samt kalium og fibre. Det gør den til en sund tilføjelse til ethvert måltid. Squash er desuden utroligt alsidig – du kan bruge den til alt fra chutney til tærter til lækkert smørepålæg.

Squashpande med ris
Nu til den lækre opskrift! Denne squashpande med ris har en skøn middelhavssmag og er super nem at lave. Her er, hvad du skal bruge:

Ingredienser

Læs også: Denne hjemmelavede berliner döner smager bedre end den fra grillen – og så er den sund!

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 små squash
  • 125 g ris
  • 600 ml grøntsagsbouillon
  • 2 spsk tomatpuré
  • Salt og peber
  • 1/2 tsk urteblanding (timian, oregano, basilikum)
  • 1 knivspids chiliflager
  • 200 g feta
  • Saften af 1/2 citron

Fremgangsmåde
Start med at hakke løg og hvidløg fint og steg dem i olivenolie, indtil de er gennemsigtige. Tilsæt squash og peberfrugt skåret i små stykker, og steg det hele i 5-7 minutter. Derefter tilsætter du rå ris, rister det kort og afglaserer med grøntsagsbouillon. Rør tomatpuré i og krydr retten med urter, salt, peber og chiliflager. Læg låg på panden og lad retten simre i cirka 20 minutter, indtil risen er færdig. Til sidst tilsætter du feta i tern og smager retten til med citronsaft.

Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse.

Læs også: Denne sprøde wok med hvidkål redder din aftensmad

Andre Artikler

Ny guide: 10 ting alle forældre SKAL vide om børns skærmbrug

I en digital hverdag med skærme overalt, er det blevet en stor udfordring at balancere børns skærmbrug. Forældre...

Sådan mindsker du poser under øjnene – 10 råd der virker

Mange oplever hævede øjenomgivelser og mørke rande, og selvom det er ganske normalt, kan det være kosmetisk generende....

10 måder at beskytte dig selv mod online svindel

Svindel er ikke længere noget, der kun sker for andre – det sker for os alle. Med robotopkald,...

Du vil ikke tro, hvor let det er at forlænge livet – se de bedste tips her

Drømmer du om et længere og sundere liv? Forskningen viser, at små livsstilsændringer kan gøre en stor forskel....

Ny guide: 10 ting alle forældre SKAL vide om børns skærmbrug

I en digital hverdag med skærme overalt, er det blevet en stor udfordring at balancere børns skærmbrug. Forældre...

Sådan mindsker du poser under øjnene – 10 råd der virker

Mange oplever hævede øjenomgivelser og mørke rande, og selvom det er ganske normalt, kan det være kosmetisk generende....

10 måder at beskytte dig selv mod online svindel

Svindel er ikke længere noget, der kun sker for andre – det sker for os alle. Med robotopkald,...