Traditionel dansk mad kan ofte være en belastning for nyrerne. Heldigvis er der kommet en ny tilgang til retterne, så du kan nyde dem uden at skade helbredet. Læge Louise Havkrog Salomon og diætist Nikita Misella Hansen har udviklet opskrifter, der skåner nyrerne og samtidig giver store smagsoplevelser. Opskriften her på boller i karry er et godt eksempel.
2 personer.
Ingredienser
Kyllingeboller
- 200 g hakket kylling
- 1 knivspids salt
- 1 æggehvide
- ⅓ revet løg
- ½ dl havredrik
- 2 spsk. hvedemel
- ½ tsk. revet frisk ingefær
- 1 knivspids friskkværnet peber
- 5 dl hønsebouillon
Ris
- 80 g ris
- 2 dl vand
Karrysauce
- ⅓ revet løg
- 1 spsk. olivenolie
- 1½ spsk. mildt karrypulver
- ½ dl piskefløde
- 2 dl kogevand fra kyllingebollerne
- 1 spsk. æbleeddike
- ½ tsk. sukker
- 1½ spsk. maizena
- Friskkværnet peber
Æblesalat
- 1 æble
- 2 spsk. fintsnittet purløg
- 1 spsk. æbleeddike
Fremgangsmåde
- Kyllingeboller:
Rør kylling med salt, peber, æggehvide, løg, havredrik, hvedemel og ingefær. Form bollerne og kog dem i bouillonen i 7-8 minutter. Gem 2 dl af kogevandet. - Ris:
Skyl risene og kog dem i 13-15 minutter. Lad dem trække i 10-12 minutter. - Karrysauce:
Steg løgene klare i olivenolie, tilsæt karry og fløde. Rør kogevandet fra kyllingebollerne, æbleeddike og sukker i. Jævn med maizena og lad saucen koge igennem. Smag til med salt og peber. - Æblesalat:
Skær æblet i stave og vend det med purløg og æbleeddike.
Server kyllingebollerne i karrysaucen med ris og æblesalat.
Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse, Nyreforeningen og bogen ‘Nyrevenlig hverdagsmad – Ren Nydelse’ af Louise Havkrog Salomon og Nikita Misella Hansen.