Giv dine madder et opkvikkende løft!

Dato:

Del denne artikel:

Del denne artikel:

Føler du, at morgenmad og frokost altid ser ens ud på din tallerken? Hvis du er ved at køre træt i de samme gamle ostemadder, så er det måske tid til at prøve nogle nye og spændende kombinationer, der både smager godt og gør godt for kroppen.

Sunde og velsmagende
Det kan hurtigt blive ensformigt at spise det samme brød med den samme pålæg dag efter dag. Men det behøver ikke være sådan. Der er masser af lækre og sunde alternativer, som du nemt kan tilføje til din morgenmad eller frokost. Du kan bruge rugbrød eller grovbrød til alle forslagene, og de er vegetariske, så du skåner din krop endnu mere.

  • Avocado – chiliflager – sesamfrø – citron
    Mos en moden avocado og smør den på dit brød. Top med et drys chiliflager, lidt sesamfrø og et skvæt citronsaft. Denne kombination giver både cremethed, et frisk pift og lidt krydret kant.
  • Peanutbutter – banan – kanel
    Prøv at smøre dit brød med peanutbutter og tilføj skiver af banan. Drys en smule stødt kanel på for ekstra smag. En perfekt blanding af sødt og salt, som samtidig mætter godt.
  • Hummus – kogt æg – ærteskud
    Smør brødet med hummus og top med halve kogte æg og friske ærteskud. Tilføj lidt salt og peber for en skøn og mættende mad, der både er proteinrig og grøn.
  • Flødeost – tomat – basilikum
    Smør brødet med din yndlings flødeost og læg skiver af saftige tomater på toppen. Pynt med friske basilikumblade og lidt sort peber for en italiensk-inspireret mad.
  • Hasselnøddesmørepålæg – jordbær – hampefrø
    Hvis du er til noget sødere, så prøv hasselnøddesmørepålæg, toppet med friske jordbærskiver og et drys hampefrø. Denne kombination giver både sødme og en sprød kontrast.
  • Hytteost – agurk – dild
    Smør dit brød med hytteost og tilføj skiver af agurk og frisk dild. Et lille drys salt og peber fuldender denne friske og lette mad, som både er knasende og cremet.

Artiklen er baseret på informationer fra Magasinet Helse og bogen “Kost og kræft – Spis dig stærk i behandlingsforløbet” af Ditte Ingemann.

Læs også: Sprøde og saftige græskarvafler – uimodståelig opskrift

Andre Artikler

Forskere chokeret: Denne fødevare stopper betændelse i tarmen

Mange oplever problemer med maven, oppustethed, inflammation og energimangel – uden at kunne sætte fingeren på præcis hvorfor....

Vitamin B3 viser lovende resultater mod en af de mest udbredte kræftformer

Et nyt, omfattende studie viser, at et dagligt tilskud af vitamin B3 – i form af stoffet nicotinamid...

Du bør aldrig spise et æg uden at læse denne kode først

Næste gang du står i supermarkedet og vælger æg, så kig en ekstra gang på stemplet. Tallene og bogstaverne på ægget afslører nemlig langt mere, end du tror.

Sådan skelner du mellem forkølelse, influenza, RSV og COVID-19

Når efteråret nærmer sig, og virussæsonen tager fart, begynder mange at opleve symptomer som løbende næse, hoste eller...

Forskere chokeret: Denne fødevare stopper betændelse i tarmen

Mange oplever problemer med maven, oppustethed, inflammation og energimangel – uden at kunne sætte fingeren på præcis hvorfor....

Vitamin B3 viser lovende resultater mod en af de mest udbredte kræftformer

Et nyt, omfattende studie viser, at et dagligt tilskud af vitamin B3 – i form af stoffet nicotinamid...

Du bør aldrig spise et æg uden at læse denne kode først

Næste gang du står i supermarkedet og vælger æg, så kig en ekstra gang på stemplet. Tallene og bogstaverne på ægget afslører nemlig langt mere, end du tror.